جستجو
Close this search box.

غذاهای اسیدی و قلیایی چیست؟

تفاوت غذای اسیدی و غذای قلیایی
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Pinterest

فهرست مطالب

مقدمه:

گاهی اوقات برخی از غذاهای عادی و معمولی برای خوردن مناسب نیست. این به این دلیل است که اسیدیته برخی از محصولات بالاتر از بقیه است. غذای اسیدی باعث سوزش معده، ریفلاکس اسید و سایر ناراحتی ها می شود. به همین دلیل مهم است بدانیم محصولاتی که می توانند به معده شما صدمه بزنند کدامند و سعی کنید مصرف آنها را کاهش دهید. بهتر است از غذاهای مفید بدن استفده شود.

 

pH چیست؟

هنگام بحث در مورد غذاهای اسیدی و قلیایی، درک مفهوم pH مهم است.

به زبان ساده، pH میزان اسیدی یا قلیایی بودن را در مقیاس ۰ تا ۱۴ بیان می کند. PH برابر ۷ را خنثی و هر مقدار pH زیر ۷ اسیدی و هر مقدار pH بالای ۷ قلیایی در نظر گرفته می شود.

سطح pH خون بدن کاملاً در حدود ۷.۴ کنترل شده است که در واقع کمی قلیایی یا بازی است. این pH از طریق مکانیسم هایی مانند تنفس و ادرار بشدت حفظ می شود.

 

اسیدی یا قلیایی بودن PH بدن چه تفاوتی دارد؟

 بدن ما برای اینکه عملکرد خوبی داشته باشد باید PH آن به طور خفیفی قلیایی باشد.هنگامی که بدن اسیدی شود، محیط ناسالمی را ایجاد می کند که بیماری، باکتری و مخمر به راحتی میتواند در ان رشد کند. هنگامی که بدن بیش از حد اسیدی باشد، از ارگانیسم های حیاتی و استخوان ها مواد معدنی مورد نیاز خود را جذب می کند تا اسید را خنثی کند و آن را از بدن خارج نماید. به همین دلیل، ذخایر معدنی بدن مانند کلسیم، سدیم، پتاسیم و منیزیم می توانند به طور خطرناکی کم و باعث آسیب شوند که این اثرات می تواند تا سالها  باقی بماند،
در عوض، مصرف مواد غذایی قلیایی یک راه عالی برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن، افزودن انرژی به بدن، و از دست دادن چربی های زائد است.لازم است که مواد غذایی قلیایی به اندازه کافی مصرف شود تا اثرات مواد غذایی اسیدی و همچنین برخی عادت هایی که بدن را اسیدی می کنند و PH آن را کاهش می دهند (مانند پرخوری یا ورزش سنگین) را خنثی کرده و بدن را به تعادل برساند. اگر تغذیه ما صرفاً حاوی مواد غذایی اسیدی باشد و مواد غذایی قلیایی به میزان کافی مصرف نشود، بدن در معرض پیری زودهنگام قرار می گیرد.

 

تفاوت غذاهای قلیایی و اسیدی با غذاهای اسید ساز

این روزها با افزایش اطلاعات غلط در مورد رژیم های غذایی قلیایی و از سوئی دیگر مضر بودن لبنیات بدلیل اسیدی بودن، بسیاری از مردم از مصرف غذاهای اسیدی نگرانند. چیزی که کاملاً اثبات شده است، این حقیقت است که رژیم های غذایی هیچ تاثیری روی اسیدیته بدن ندارند.

اما وقتی از اصلاح اسیدی بودن یا قلیایی بودن برای غذاها استفاده می کنیم، این دقیقاً به چه معنا است؟

در حقیقت این جمله می تواند نشان دهنده دو نوع غذا باشد یکی غذاهای اسید ساز و دیگری غذاهای اسیدی یا دارای PH اسیدی.

 

خواص عناب چیست و چه تاثیری در لاغری دارد؟

 

غذاهای اسیدی کدامند ؟

در اینجا لیستی سریع از ۲۵ غذای اسیدی برتر وجود دارد که ممکن است بخواهید آنها را محدود کنید. این غذاها اسیدساز در نظر گرفته می شوند و مصرف آنها توسط افراد باید با یک رژیم غذایی سالم تعدیل شود:

  • تخم مرغ
  • شیر و لبنیات
  • قهوه و نوشیدنی های کافئین دار
  • غلات فرآوری شده
  • پیتزا
  • سس
  • روغن های گیاهی تصفیه شده
  • سیب زمینی سرخ کرده
  • شکلات داغ
  • گوشت قرمز
  • نوشیدنی های ورزشی
  • شکر
  • شربت ذرت
  • پنکیک
  • گوجه فرنگی
  • غذاهای پر چرب و سرخ شده
  • شیرین کننده های مصنوعی
  • بادام زمینی
  • پنیر
  • پاستا
  • برنج
  • الکل
  • نوشابه های گاز دار
  • نان
  • کره
  • مصرف زیاد نعنا

کسانی که می گویند غذاهای قلیایی عامل سلامتی و کاهش وزن هستند اعتقاد دارند تمام مشکلات و بیماری ها علی الخصوص چاقی استفاده بیش از حد از غذاهای اسیدی هستند.

 

تقویت سلامت کلیه

افزایش pH ادرار ممکن است سلامت را برای برخی افراد افزایش دهد. برای افراد مبتلا به بیماری کلیه، رژیم غذایی با اسیدیته پایین ممکن است علائم را بهبود بخشد و حتی دوره بیماری را کاهش دهد.

تاثیر تغذیه بر سلامت کلیه

برای اکثر افراد مبتلا به بیماری کلیه نیازی به استفاده از رژیم قلیایی وجود ندارد در عوض کاهش غذاهای پروتئینی همانند شیر، گوشت و پنیر ممکن است به شما کمک کند.

 

رژیم قلیایی یا الکالاین چیست؟

مصرف بیشتر غذاهای قلیایی یکی از گزینه‌های مناسب و دردسترس برای داشتن بدنی سالم است؛ اما بسیاری از مردم با چگونگی و نحوه عملکرد این رژیم آشنایی کامل ندارند؛ این رژیم غذایی فقط برای ایجاد تعادل در بدن‌تان تلاش می‌کند.

یعنی به جای مصرف مواد حاوی شکر بالا، کربوهیدرات‌های ساده (مثل چیپس و نان سفید) و گوشت‌ها و لبنیات، در این رژیم باید بیشتر (غذاهای قلیایی) میوه و سبزی‌جات، غلات و پروتئین‌های گیاهی و غیره مصرف کنید.

 

لیست مواد غذاهای قلیایی

مواد غذاهای قلیایی برای حفظ تعادل pH در بدن حیاتی هستند. کارشناسان پیشنهاد می کنند داشتن یک وعده غذایی متعادل با ترکیبی خوب از تمام گروه های غذایی به جای محدود کردن به برخی از مواد غذایی، برای بالا بردن سلامتی کلی مهم است. طبق تئوری خاکستر اسید، اعتقاد بر این است که خاکستر اسیدی شما را مستعد بیماری می کند. در حالی که خاکستر قلیایی محافظ است. در نتیجه انتخاب لیست مواد غذاهای قلیایی به حفظ PH بدن و تقویت سلامت کمک می کند.

برخی از منابع غذایی که خاکستر اسیدی بر جای می گذارند شامل پروتئین، فسفات و گوگرد هستند. در حالی که مواد غذایی قلیایی شامل غذاهای غنی از کلسیم، منیزیم و پتاسیم هستند.

مصرف غذایی اسیدی یا مصرف غذایی قلیایی

غذاهای قلیایی

آب قلیایی دارای 6 PH تا 11 است و فقط آب مقطر برای نوشیدن خوب است آب فیلتر شده با فیلتر اسمز معکوس کمی اسیدی است اما هنوز هم گزینه بهتری از آب شیر یا آب بطری خالص است اضافه کردن قطره های لیمو یا آهک یا جوش شیرین به آب می تواند خاصیت قلیایی را افزایش دهد .

نوشیدنی هایی که از سبزیجات سبز و یا گیاهان به شکل پودر تهیه می شوند با غذاهای قلیایی و کلروفیل دار مصرف می شوند کلروفیل از لحاظ ساختاری شبیه به خون ماست و به قلیایی شدن خون کمک می کند غذاهای دیگر موجود در این رژیم شامل جوانه ها گیاه گندم کاموت مخمر سویا

 

سبزیجات قلیایی

بهتر است بیشتر مواد غذایی را تا جایی که می توانید خام مصرف کنید غذاهای پختنی مواد معدنی قلیایی را کاهش می دهند پس مصرف غذاهای خام را افزایش دهید و آب میوه یا سبزیجات را امتحان کنید.

50 نمونه  از سبزیجات قلیایی :

  1. کدو سبز
  2. شاهی یا بولاغ اوتی
  3. گوجه فرنگی
  4. آویشن
  5. انواع جوانه های آفتاب دیده
  6. اسفناج
  7. جوانه سویا
  8. سبزیجات دریایی،
  9. جلبک دریایی
  10. شوید
  11. جعفری
  12. ساقه ریواس
  13. پیاز خام
  14. کدو تنبل
  15. ترشی سبزیجات
  16. نخود رسیده
  17. پونه کوهی
  18. سبزی خردل
  19. قارچ
  20. کاهو
  21. تره فرنگی
  22. کاهو پیچ
  23. جوانه گندم یا سبزه
  24. کلم پیچ
  25. شلغم
  26. ترب کوهی
  27. کلم قرمز
  28. زنجبیل
  29. سیر
  30. کاسنی فرنگی تازه
  31. گل قاصدک
  32. خیار تازه
  33. سبزیجات تازه
  34. گشنیز
  35. پیازچه
  36. کرفس
  37. فلفل هندی
  38. فلفل
  39. گل کلم
  40. کاهوی تازه
  41. کلم بروکلی
  42. کلم
  43. جلبک سبز آبی
  44. فلفل همه رنگ ها
  45. ریحان
  46. جوانه جو
  47. بادمجان
  48. مارچوبه
  49. کنگر فرنگی
  50. جوانه یونجه

 

کلام آخر:

کسانی که به دنبال رژیم هستند باید رژیمشان شامل پروتئینهای متفاوت، غلات، میوه‌ها، سبزیجات، ویتامینها و مواد معدنی باشد. حذف یک گروه غذایی خاص یا یک نوع غذا از رژیم غذایی می‌تواند سلامت شخص را با دشواری بیشتری مواجه سازد. رژیمهای غذایی قلیایی بسیار کم پروتئین ممکن است به کاهش وزن کمک کنند اما خطر مشکلات دیگر از جمله ضعف استخوانها و عضلات را افزایش می‌دهند.

 

 

منبع : اینترنت

جدیدترین دوره ها​

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسعه فردی
دوره های توسعه فردی
کسب و کار
دوره های کسب و کار
روانشناسی
دوره های روانشناسی
مراقبه - یوگا
دوره های مدیتیشن
دوره های یوگا
زندگی نامه
لینکدونی
مطالب پر بازدید