جستجو
Close this search box.

مشاور کسب و کار

مشاور شغل
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Pinterest

فهرست مطالب

مقدمه

مشاور کسب و کار چه کارهایی انجام می دهد؟ مزیت های مشاور شغلی چیست؟ چه وظایف و مهارت هایی دارد و بهترین مشاور کسب و کار در مشهد کیست؟

مشاور شغلی فردی متخصص در پیشرفت شغلی است که به افراد کمک می‌کند تا مسیر شغلی خود را از طریق راهنمایی و مشاوره یک‌به‌یک مشخص کنند و بهبود بخشند. در این مقاله از مجله قهرمان توضیح می‌دهیم که مشاور شغلی کیست و استخدام چنین مشاوری چه مزایایی دارد و هم‌چنین چگونگی پیدا کردن فردی که متناسب با نیازتان باشد را بیان می‌کنیم.

 

نیاز کسب و کار ها به مشاور

برای راه اندازی یک کسب و کار شما با چالش های بسیار زیادی روبه رو خواهید بود، گذر از این چالش ها به تنهایی به خصوص اگر تجربه کافی در بازار نداشته باشید، غیر ممکن است. از استخدام نیرو گرفته تا پشتیبانی و خدمات پس از فروش وظایفی هستند که بر روی دوش بنیان گذاران یک کسب و کار سنگینی می کنند. اما به لطف وجود مشاوره کسب و کار شما مجبور نیستید تمامی این کارها را به تنهایی انجام دهید. مهم نیست که چقدر سواد آکادمیک در خصوص بازار دارید، بدون داشتن تجربه کافی شما به هیچ عنوان موفق نخواهید شد.

 

حتما شنیده اید که تجربه پدر علم است! آیا باید همه چیز را تجربه کرد؟ آیا برای موفقیت باید بارها و بارها شکست بخورید تا راه را از بی راه تشخیص دهید؟

 

این احتمال وجود دارد که با شکست های پیاپی و درس گرفتن از آن ها بتوانید راه موفقیت را در پیش بگیرید اما یک مسیر سریع تر، ساده تر و کم هزینه تر برای کسب تجربه وجود دارد و آن هم استفاده از تجربیات دیگران است. مشاور کسب و کار به شما به کمک می کند تا سرمایه و زمان خود را حفظ کنید،

مشاور کسب و کار

بهتر است از زمان شروع یک شغل مشاور حضور داشته باشد. ولی درکل در صورتی که در شرایط زیر قرار گرفتید حتما از مشاور کمک بگیرید، البته مشاوری که با تجربه باشد.
  • محصولات و خدماتی خوبی برای ارائه به بازار دارید، ولی توانایی بازاریابی و فروش ندارید.
  • کسب و کار شما پیشرفت خوبی نداشته و عملا در وضعیت بحرانی قرار دارید.
  • مطمئن هستید محصول شما در بازار باید فروش خوبی داشته باشد ولی عملا فروش نمی‌رود.
  • مطمئن نیستید مسیری که برای بازاریابی و فروش انتخاب کرده‌اید، درست است یا خیر.
  • از وضعیت رقبای خود در بازار اطلاع دقیقی ندارید.
  • هزینه‌های شما بیشتر از درآمدتان شده و دیر یا زود به وضعیت بحرانی خواهید رسید.
  • سود شما هر سال در حال کمتر شدن است و بازارهای قبلی خود را از دست داده‌اید.
  • تا پیش از این روش‌های سنتی را برای فروش  در پیش گرفته بودید ولی شرایط بازار تغییر کرده و نیاز به تغییرات اساسی دارید.
  • در فکر توسعه‌ی کسب و کار خودتان برای فروش در بازارهای بزرگ‌تری هستید.
  • رقابت تنگاتنگ بازار شما و مجموعه‌‌تان را خسته کرده و برای ادامه‌ نیازمند دنبال کردن روش‌ها واستراتژی‌های جدیدی هستید.

 

مشاور کسب و کار کیست؟

آیا می‌دانید منظور از مشاوره شغلی چیست و این نوع مشاوره چه کمکی به افراد می‌کند؟! شاید در بین اطرافیان شما هم افرادی باشند که مدام در حال عوض کردن شغل هستند و دقیقا نمی‌دانند چه مسیر شغلی سبب رضایت آن‌ها می‌شود. این دسته از افراد معمولا با تعویض مکرر شغل خود به دنبال کسب رضایت و خشنودی از انجام وظایفشان می‌گردند. یافتن شغل مناسب یکی از چالش‌هایی است که هر فرد در برهه‌ای از زندگی خود با آن مواجه می‌شود. امروزه باتوجه به پیشرفت تکنولوژی و جوامع بشری، شغل‌های متعدد و گوناگونی به وجود آمده‌اند. همین تنوع بالا، سبب ایجاد سردرگمی برای متقاضیان شغل شده است.

مشاور شغلی

آمار و اطلاعات نشان می دهد که کسب و کارهایی که مشاور مناسب دارند، شانس بیشتری برای موفقیت و ماندن در بازار دارند. بر اساس آمار 70 درصد از کسب و کارهایی که از دانش مشاور کسب و کار استفاده کرده اند، بیش از پنج سال در بازار دوام آورده اند و توانسته اند با رقبا رقابت کنند. علاوه بر این وجود مشاور کسب و کار ماهر در کنار هر کسب و کاری می توانند از انجام اشتباهات زمان بر و هزینه بر جلوگیری کند (مطالعات نشان داده است که 84 درصد از مدیران به این نکته اشاره کرده اند).

مهم ترین وظیفه ی مشاوران شغلی، ارائه دادن مشاوره حرفه ایی به مراجعه کنند گان با استفاده از تکنیک‌ های مشاوره ای و کمک به آن ‌ها در تصمیم ‌گیری ‌های پیچیده کاری و پشتیبانی در رویاروی با شرایط دشوار شغلی خواهد بود. هدف مهم مشاوران متخصص به صورت کلی بر موضوعاتی مثل جستجوی کار متناسب، تغییر شغل، توسعه شغلی و سایر چالش های مربوط به کار هست.

 

انواع مشاور کسب و کار

  • مشاور فروش
  • مشاور کسب و کار خانگی
  • مشاوره مالی
  • مشاوره کسب و کارهای کوچک وبزرگ

معیارهای بهترین مشاور کسب و کار

در سال های اخیر و با گسترش شبکه های مجازی، بازار مشاورین کسب و کار داغ شده است و بسیاری از افراد ادعا دارند که می توانند در عرض چند سال سرمایه شما را بیش از صد برابر کنند. اما این ها بیشتر ادعا هستند و تقریبا می توان گفت بیش از 90 درصد از آن ها کلاهبردار هستند. یک مشاور باید ویژگی های زیادی داشته باشد، در ادامه به برخی از ویژگی های مهمی که یک مشاور کسب و کار باید داشته باشد، اشاره شده است.

  1. یک مشاور کسب و کار خوب باید به طور کامل به بازار ایران و شرایط منحصر به فرد آن تسلط داشته باشد.
  2. یکی از مهمترین نکاتی که باید در رزومه مشاور به آن توجه کنید، داشتن تجربه است. شما قبل از انتخاب مشاور کسب و کار باید به سراغ رزومه او بروید و ببینید که این شرکت یا شخص چه اقداماتی انجام داده است و به چه موفقیت هایی دست پیدا کرده است.
  3. یک مشاور باید در زمینه کاری خود متخصص و استاد باشد، آیا کسی یا شرکتی که خود را به عنوان یک مشاور معرفی می کند تا به حال توانسته است یک سمینار یا کارگاه در این زمینه برگزار کند؟ آیا تا به حال مقاله یا کتابی در این مورد نوشته است؟
  4. مشاور کسب و کار خوب تنها در حیطه کاری مشخصی فعالیت های خود را انجام می دهد، مگر می شود که یک نفر در دهه ها زمینه استاد بلامنازع باشد و بتواند در خصوص هر موضوعی صاحب نظر باشد و به دیگران مشاوره بدهد؟
  5. مشاور کسب و کار خوب باید در هر تمامی مراحل کنار شما و در دسترس باشد.

مشاوره شغل

هدف مشاوره کسب و کار چیست؟

شاید یک روش مفید برای تجزیه و تحلیل روند مشاور کسب و کار، در نظر گرفتن اهداف آن باشد. وضوح در مورد اهداف مطمئناً در موفقیت یک مشاوره تأثیر دارد. در ادامه هشت هدف اساسی مشاوره گسب وکار آورده شده است:

  1. ارائه اطلاعات به مشتری با توجه به شرایط
  2.  شناسایی مسائل و حل مشکلات
  3. ایجاد تغییر
  4. ایجاد شبکه سازی کسب و کار
  5.  تشخیص، که ممکن است نیاز به تعریف مجدد مشکل داشته باشد.
  6.  ارائه توصیه بر اساس تشخیص.
  7.  آموزش کارکنان و کمک به اجرای راه حل های توصیه شده.
  8.  ایجاد یک اجماع و تعهد پیرامون اقدامات اصلاحی.
  9. احیای یک شرکت یا راه اندازی یک شرکت جدید
  10. تسهیل یادگیری مشتری – یعنی آموزش دادن به مشتری که چگونه مشکلات مشابه را در آینده حل کند.
  11. چگونگی آینده سازی شغلی

 

مقاله های مرتبط

جدیدترین دوره ها​

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسعه فردی
دوره های توسعه فردی
کسب و کار
دوره های کسب و کار
روانشناسی
دوره های روانشناسی
مراقبه - یوگا
دوره های مدیتیشن
دوره های یوگا
زندگی نامه
لینکدونی
مطالب پر بازدید