جستجو
Close this search box.

خواص مارچوبه | خاصیت ها و مضرات مارچوبه + نحوه مصرف

خواص درمانی مارچوبه برای سلامت بدن
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Pinterest

فهرست مطالب

مارچوبه چیست؟  آیا مارچوبه برای لاغری مفید است؟  از خواص مارچوبه در طب سنتی استفاده بسیاری می شود. مارچوبه گیاه علفی است که در طی چند سال اخیر در سطح جهان مورد استفاده قرار گرفته است. این گیاه طعم منحصر به فرد و خاصی شبیه به لوبیا سبز و کلم بروکلی دارد و دارای خواص بسیار زیادی برای بدن می‌باشد. در این مقاله از مجله قهرمان به خواص دارویی گیاه مارچوبه برای سلامتی می پردازیم.

 

مارچوبه چیست؟

مارچوبه به دلیل خواص درمانی اش ارزشمند است و حدود 300 گونه مختلف از این جوانه ها در سراسر جهان وجود دارد که در رنگ های سفید، سبز و بنفش موجود است. برخی از آن‌ها به عنوان گیاه زینتی و برخی دیگر توسط گلفروش‌ها در چیدمان گل مورد استفاده قرار می‌گیرد. مارچوبه سفید از نور خورشید دور شده و از این رو رنگ سبز و کلروفیل ندارد. رنگ بنفش پر از مواد گیاهی شیمیایی و آنتوسیانین ها است که این رنگ منحصر به فرد را به سبزی ها می دهد. کشورهای چین، تایلند، مکزیک، پرو و آلمان پیشتازان کشت مارچوبه در جهان هستند.

 

خواص درمانی مارچوبه

 

خواص ماچوبه برای کاهش وزن و لاغری:

این گیاه نه تنها چربی و کالری اندکی دارد (یک پیمانه از آن تنها ۳۲ کالری دارد) بلکه حاوی فیبرهای محلول و نامحلول زیادی است، به همین دلیل برای رژیم غذایی مناسب است. فیبر به شما کمک می‌کند حس سیری داشته باشید و اشتهای شما کاهش پیدا کند که در نتیجه آم رکاهش وزن پیدا کنید. توجه کنید که مواد غذایی مانند مارچوبه میتوانند به عنوان یک مکمل برای لاغری شما باشند.

کاهش وزن و لاغری با مارچوبه

 

خواص مارچوبه برای سلامت قلب و فشار خون:

اگر با فشار خون بالا مواجه هستید می توانید از مارچوبه استفاده کنید. مارچوبه به دلیل اینکه حاوی مقادیر غنی از پتاسیم می باشد می تواند به کاهش فشار خون بالا کمک کند که در نتیجه باعث می شود که خطر ابتلا به بیماری های قلبی کاهش یابد. همچنین، مصرف مارچوبه ممکن است باعث کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و تری‌گلیسریدها در خون شود و در پیشگیری از بیماری‌های عروقی مانند آترواسکلروزیس و سکته قلبی مؤثر باشد.

 

خواص مارچوبه برای استخوان ها:

بهبود سلامت استخوان‌ها ویتامین K، به لخته شدن خون در بدن کمک می‌کند. مارچوبه به دلیل اینکه حاوی مقادیر غنی از ویتامین K می باشد می تواند به روند جذب کلسیم کمک کند. علاوه بر این مصرف مارچوبه باعث می شود که مقدار کلسیم دفع شده توسط ادرار نیز کاهش یابد که در نتیجه به کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان کمک می کند.

 

خواص مارچوبه برای دستگاه گوارش:

یکی دیگر از خواص درمانی مارچوبه تاثیر عالی آن بر بهبود سلامت روده است. ترکیبات فعال موجود در مارچوبه می‌توانند به کاهش التهابات و تسکین علائم مرتبط با مشکلات گوارشی مانند التهاب روده و سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) کمک کنند. مارچوبه پخته شده ممکن است در شرایط گوارشی مفید باشد، زیرا به تنظیم سیستم گوارشی کمک می کند، در نتیجه التهاب را کاهش می دهد و ترمیم را بهبود می بخشد. مارچوبه به طور کل در درمان اسهال، اسهال خونی و سوءهاضمه، که احساس ناراحتی شکمی از جمله احساس سوزش و یا ناف دردناک است که در طول یا پس از خوردن رخ می دهد، توصیه می شود.

 

خواص مارچوبه برای سلامت چشم و بینایی:

ویتامین A به بهبود عملکرد شبکیه چشم کمک کرده و با جذب نور سلامت چشم را افزایش می‌دهد. یکی از دلایلی که مارچوبه می تواند به سلامت چشم ها و تقویت بینایی کمک کند این است که این گیاه سرشار از ویتامین A می باشد و با کاهش رادیکال‌های آزاد موجود در بدن از بروز بیماری‌های مختلف مانند شب‌کوری و بیماری آب‌مروارید پیشگیری می کند.

 

خواص مارچوبه برای بارداری:

در دوران بارداری هم می توانید روی کمک مارچوبه حساب کنید. برخی از خانم‌ها در دوران قاعدگی خود، احساس خستگی و بی‌حالی زیادی را تجربه می‌کنند. این حالت‌ها ممکن است به دلیل کمبود ویتامین B باشد. انواع ویتامین‌های خانواده گروه B در این سبزی وجود دارد که می‌تواند خستگی ناشی از دوران قاعدگی را در خانم‌ها برطرف سازد. مارچوبه در دوران بارداری سبب افزایش سلامت جنین و رشد آن می شود. علت این اثر مثبت مارچوبه بر جنین وجود فولات در آن است. همچنین مارچوبه از خطر ابتلای جنین به نقص لوله عصبی پیشگیری می کند. عصاره مارچوبه به‌خوبی می‌تواند از نفخ شکم پیش از قاعدگی بکاهد.

 

نحوه مصرف مارچوبه در غذا

طرز استفاده از مارچوبه:

مارچوبه دارای طعمی خوشمزه است و می تواند به صورت خام، کباب شده و یا برشته مصرف شود. جوانه های این گیاه به عنوان پیش غذا بسیار لذیذ هستند و به روش های مختلف در سراسر جهان آماده می شوند. مارچوبه را خشک، تازه، کنسروی و یا به صورت چاشنی مورد استفاده قرار می‌دهند. در مناطقی که زیستگاه این گیاه محسوب می‌شود، اکثر افراد دسترسی کامل به مصرف آن به صورت تازه دارند. اما در مناطقی که مارچوبه حکم یک محصول وارداتی را دارد، مصرف آن به صورت کنسرو، خشک یا طرق دیگر میسر است.

 

نحوه استفاده از مارچوبه در غذا:

شما می توانید در برخی غذا ها نیز از مارچوبه استفاده کنید. مارچوبه نیاز به پخت کمی دارد.

  • مارچوبه خام را می توانید در سالاد استفاده کنید.
  • می توانید به صورت دلخواه در برخی از سوپ ها مانند سوپ کلم بروکلی، سوپ پیاز، سوپ قارچ، سوپ گوجه فرنگی و سوپ سیر از مارچوبه استفاده کنید.
  • مصرف مارچوبه به صورت پخته شده در پاستا، ماکارونی و لازانیا
  • استفاده از مارچوبه در خوراک مرغ، کوکو و املت

 

جدیدترین دوره ها​

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسعه فردی
دوره های توسعه فردی
کسب و کار
دوره های کسب و کار
روانشناسی
دوره های روانشناسی
مراقبه - یوگا
دوره های مدیتیشن
دوره های یوگا
زندگی نامه
لینکدونی
مطالب پر بازدید