به یاد دارید زمانی که در یک دوره دانشگاهی نشسته بودید و فکر می کردید: “این رشته برای من نیست؟” وقتی می دانستید که یک رابطه یا شغل دیگر به شما خدمت نمی کند و می دانستید که باید ادامه دهید چطور؟ در آن لحظات خودآگاه بودی.
خودآگاهی هنر شناخت خود، شخصیت و آرزوهایتان است. گاهی اوقات، زندگی به شما یاد می دهد که چه کاری انجام می دهید و چه نمی خواهید، مانند زمانی که متوجه شدید دیگر از رشته یا شغل خود لذت نمی برید. اما در مواقع دیگر، برای درک بهتر خود نیاز به کار عمدی دارد.
اینجاست که فعالیتهای خودآگاهی وارد میشوند. از طریق این تمرینها، میتوانید نگاه عمیقتری به آنچه در زندگی میخواهید، احساستان نسبت به فعالیتها و موضوعات خاص و ویژگیهای شخصیتی خود بیندازید. و از طریق آن سفر، شما می توانید اصیل ترین خود خود شوید. با مجله قهرمان همراه باشید.
فعالیت های خودآگاهی چیست؟
فعالیتهای خودآگاهی تمرینهایی هستند که شما انجام میدهید تا بیشتر درک کنید که چه کسی هستید و آرزو دارید باشید. این فعالیتها شما را وادار میکنند تا ارزشها ، احساسات و خواستههای شخصیتان را در نظر بگیرید، چیزهایی را که در مورد خودتان دوست دارید و زمینههایی برای بهبود خود مشخص کنید.
در حالی که واکنشهای شما به شکستها، دستاوردها و سایر رویدادهای مثبت و منفی زندگی میتواند به شما در مورد شخصیت شما آموزش دهد، تمرینهای خودآگاهی این درک را بیشتر میکند.
ممکن است فکر کنید که عاشق شغل فعلی خود هستید، اما وقتی در مورد آن ژورنال می نویسید، متوجه می شوید که دوست دارید برخی از جنبه های شغلی خود را بهبود بخشید. ممکن است باور داشته باشید که گفتگو با شریک زندگی خود در مورد سلامت مالی استرس زا است، اما پس از بررسی بیشتر متوجه شوید که این موضوع خود موضوع نیست، بلکه نحوه ارتباط شما در مورد آن است.
فعالیت های خودآگاهی شما را ترغیب می کند که عمیقاً در مورد احساسات خود فکر کنید و از افکار، واکنش ها و تجربیات خود آگاه تر شوید. سپس، با در دست داشتن این دانش، می توانید ویژگی های مثبت خود را تصدیق کنید یا رفتار خود را تنظیم کنید.
زمانی که مشخص کردید چه چیزی در حال حاضر در نقش شما کار نمی کند، می توانید به سمت یک حرفه لذت بخش تر قدم بردارید. و پس از کشف نقص در نحوه برقراری ارتباط با شریک زندگی خود، می توانید یاد بگیرید که سبک ارتباط خود را تغییر دهید.
اهمیت خودآگاهی
آگاهی از شخصیت و نیازهای خود به شما کمک می کند تا تصمیماتی اتخاذ کنید که با اهداف شخصی و خود واقعی شما هماهنگ باشد. شما میتوانید ارزشهای خود را شناسایی کنید، به دنبال فعالیتها و روابط معنادار باشید، و نقاط قوت و زمینههای فرصتتان را مشخص کنید ، که همه اینها میتوانند به رشد شخصی و حرفهای کمک کنند.
خودشناسی به شما کمک می کند تا انواع تجربیات و تعاملاتی را که در زندگی می خواهید را درک کنید، اما همچنین باعث ایجاد تعامل بهتر با دیگران می شود. اگر میدانید چه چیزی شما را تحت فشار قرار میدهد یا به شما آسیب میزند، میتوانید با اطرافیان خود مرزهای مشخصی تعیین کنید و باعث ایجاد ارتباط قویتر و روابط صادقانهتر شوید.
در اینجا چند نمونه خودآگاهی وجود دارد که مزایای شناخت خود را نشان می دهد:
شما همیشه خسته هستید، اما مطمئن نیستید که چرا. پس از صحبت با یک مربی شغلی در مورد آن، متوجه می شوید که بیش از حد کار می کنید. با این دانش، به یک تکلیف اضافی “نه” می گویید و شروع به دریافت بقیه مورد نیاز خود می کنید.
پس از دعوا با یکی از دوستان، یادداشتبرداری در مورد موقعیت به شما کمک میکند بفهمید که لحن تحقیرآمیز آنها به شما آسیب میزند. شما بحث را دوباره باز می کنید تا به آنها بگویید که چه احساسی در شما ایجاد می کند، آسیب پذیری نشان می دهید و رابطه خود را عمیق تر می کنید.
احساس می کنید در زندگی گم شده اید. پس از ساختن تابلوی چشم انداز، متوجه می شوید که سفر در فهرست اولویت های شما قرار دارد. تصمیم می گیرید شغل خود را تغییر دهید و شغلی را دنبال کنید که نیاز به سفر دارد.
8 فعالیت کلی خودآگاهی برای بزرگسالان
درک بهتر خود می تواند به شما نشان دهد که در تمام جنبه های زندگی خود چه می خواهید (و چه نمی خواهید) و چگونه این نیازها تلاقی می کنند. برای اینکه دیدی واضح تر از اینکه چه کسی هستید به معنای وسیع، از کاربرگ ها، فعالیت ها و ایده های خودآگاهی زیر استفاده کنید:
1. روزنامه نگاری
روزنامه نگاری عمل نوشتن افکار شماست. میتوانید در مورد روزتان بنویسید، اضطراب را پردازش کنید، یا از یک فرمان خودیابی برای جریان یافتن جوهر استفاده کنید. تا جایی که می نویسید صادق و بی حد و حصر باشید و جریانی از آگاهی را به بیرون بریزید. بعداً مشاهدات خود را انجام دهید و در مورد آنچه نوشتید فکر کنید. ردیابی روندها و مضامین در طول زمان می تواند شما را از محرک ها ، ناامنی ها و توانایی های خود آگاه تر کند.
2. ذهن آگاهی
تمرین تمرکز حواس به معنای متمرکز کردن خود در لحظه حال است. و انجام این کار به طور منظم می تواند خودآگاهی شما را بهبود بخشد و به شما در مدیریت استرس کمک کند.
بدن خود را برای احساسات، تنش و آرامش اسکن کنید. با محیط اطراف خود هماهنگ شوید، حواس خود را فعال کنید – گوش دادن به محیط خود یا احساس نسیم بر روی پوست شما. شما متوجه خواهید شد که در کجا استرس را در بدن نگه می دارید و چگونه وقتی استرس از بین می رود، به حالتی آرام تر و آگاه تر باز می گردید.
3. سوالات
از سؤالات خودیابی برای کشف خود استفاده کنید ، چه ترجیح می دهید آنها را یادداشت کنید یا در لحظات آرام به آنها فکر کنید. سعی کنید “چه چیزی به من انگیزه می دهد؟” یا «چگونه خودم را برای دیگران توصیف کنم؟» پاسخ به این سؤالات احتمالاً در درون شما وجود دارد و می توانید با استخراج آنها به سرعت کمی خودآگاهی به دست آورید.
4. تکنیک های زمین
زمین گیر کردن خود شما را در لحظات استرس یا اضطراب وارد لحظه حال می کند. سعی کنید از یک برگه زمینی استفاده کنید تا چیزهایی را که در زمان نیاز به فرار از افکار نشخوار کننده احساس می کنید، یادداشت کنید. همچنین میتوانید افکار خود را در حال شناور کردن، توجه خود به یک احساس یا تمرکز بر روی یک شی مجسم کنید. این تمرین می تواند شما را نسبت به احساسات خود بیشتر آگاه کند و به شما در مدیریت استرس کمک کند.
5. درمان یا مربیگری
کار با یک متخصص بهداشت روان یا مربی یک راه عالی برای یادگیری بیشتر در مورد خودتان است. در درمان، یک روانشناس آموزش دیده به شما کمک می کند تا تجربیات گذشته را باز کنید و رفتارهای خود را درک کنید. برخی ابزارهایی را برای تنظیم احساسات و تغییر واکنش ها فراهم می کنند.
در کوچینگ، از انگیزه های درونی خود بهره می برید و در ایجاد برنامه ای برای ایجاد تغییرات، از حمایت دقیقی برخوردار خواهید شد. شما اهدافی را برای خودآگاهی تعیین خواهید کرد و مسیر روشنی را برای بهبود خود ترسیم خواهید کرد و به جای گذشته، بر آینده تمرکز خواهید کرد.
6. تابلوهای چشم انداز
تابلوهای بینایی فضاهای مجازی یا فیزیکی هستند که با تصاویر یا عبارات الهام بخش پر می کنید. این ابزارها می توانند به شما در تجسم آینده ای ایده آل در هر جنبه کمک کنند – از فعالیت های حرفه ای گرفته تا مکان هایی که امیدوارید سفر کنید. ساختن یک تابلوی چشم انداز شما را با خواسته های خود در تماس قرار می دهد و می تواند به شما کمک کند تا در مورد اهداف خود تصمیم بگیرید.
7. “3 چرا”
” 3 چرا ” فعالیتی است که شما را تشویق می کند تا عمیق تر به آنچه قبلاً می دانید یا احساس می کنید فشار بیاورید . هنگامی که با موقعیتی روبرو می شوید که مطمئن نیستید در مورد آن چه احساسی دارید، سه بار یا تا زمانی که به علت اصلی احساسات خود برسید، «چرا» را بپرسید.
اگر تعاملی دارید که با رئیستان احساس می کنید و مطمئن نیستید که چگونه واکنش خود را تفسیر کنید، از خود بپرسید که چرا فکر می کنید چنین احساسی داشته اید. فرض کنید پاسخ شما این است که بازخورد رئیستان خیلی تند بود. از خود بپرسید که چرا احساس کردید؟ شاید ناامنی شما را برجسته کند. با این خودشناسی، می توانید با وضوح بیشتری به مکالمات آینده نزدیک شوید.
8. “من کیستم؟” کاربرگ ها
یک “من کی هستم؟” ورزش ابزاری است که درمانگران برای کمک به مشتریان خود در ارزیابی خود از آن استفاده می کنند، و شما می توانید نسخه کاربرگ آن را دانلود کنید تا خودتان آن را بررسی کنید. در این فعالیت، ابتدا بخش های حیاتی هویت خود را تعیین می کنید، مانند یک توسعه دهنده نرم افزار، یک فرد دلسوز یا یک نقاش آماتور. سپس می نویسید که هر یک از این جنبه های شخصیتی برای شما چه معنایی دارد و یاد می گیرید که برای کسی که هستید ارزش قائل شوید.
4 فعالیت خودآگاهی در محل کار
طبیعی است که احساس کنید زندگی کاری شما نیاز به تقویت دارد. ممکن است بخواهید روابط حرفه ای خود را بهبود بخشید، افزایش حقوق یا ترفیع دریافت کنید یا حتی شغل خود را تغییر دهید. تمرین خودآگاهی در زمانهای نامشخص میتواند به شما در درک نارضایتیها و خواستههایتان کمک کند. در اینجا چهار تمرین خاص کار وجود دارد:
9. تست های شخصیت محل کار
تستهای شخصیتی در محل کار یا ارزیابی کل افراد به شما کمک میکند بفهمید چگونه ترجیح میدهید کار کنید و در چه وظایفی پیشرفت میکنید. توانایی های شما می تواند به شما کمک کند مسیری را انتخاب کنید که در آن موفق خواهید شد.
10. هدف گذاری
هدف گذاری حرفه ای به شما امکان می دهد تغییراتی را که امیدوارید ایجاد کنید و مسیرهای رسیدن به آنها را شناسایی کنید و این فعالیت را به ابزاری فوق العاده موثر برای فردی که احساس فرسودگی یا گم شدن می کند تبدیل می کند. شما می توانید اهداف روزانه ، ماهانه یا حتی سالانه را برای مقابله با فرصت های توسعه و شناخت بهتر خود تعیین کنید.
11. بررسی عملکرد
بررسی عملکرد جلسات بازخورد سازنده ای است که می تواند به شما در درک نقاط قوت و زمینه های بهبود خود کمک کند. گفتگوی بعدی بررسی عملکرد خود را به عنوان فرصتی برای به دست آوردن آگاهی در مورد خود با کمک از دیدگاه بیرونی در نظر بگیرید. همچنین می توانید از مدل پنجره جوهاری برای کمک به دیگران برای شناسایی ویژگی های شخصیت خود استفاده کنید.
3 فعالیت خودآگاهی برای دانش آموزان
اگر در حال گرفتن مدرک کارشناسی ارشد هستید یا قصد ادامه تحصیل دارید، تمرینات خودآگاهی می تواند به شما در انتخاب رشته یا مدرسه کمک کند. این فعالیتهای خودیابی میتواند به شما در کشف مسیرهای آینده و شناخت نقاط قوت خود در یک محیط آموزشی کمک کند:
12. جرقه ها
این فعالیت به علایق، مهارت ها و استعدادهای شما اشاره دارد – به عبارت دیگر، “جرقه” شما. اگر احساس می کنید گم شده اید و نیاز به یادآوری نقاط قوت شخصی خود دارید، می توانید راهنمای امتحان این تمرین را دانلود کنید. سؤالات عبارتند از: “اگر فقط یک کار را می توانستید انجام دهید تا آخر عمر چه کار می کردید؟” یا “چه زمانی احساس خوشبختی می کنید؟”
13. تعریف و تمجید از خود
زمانی که در حال شروع به کشف خود هستید ، ممکن است احساس خودآگاهی کنید یا کمبود عزت نفس را تجربه کنید . درست مانند اینکه چگونه فعالیت “جرقه ها” می تواند به شما کمک کند تا استعدادهای خود را بشناسید، تعریف کردن از خودتان می تواند به شما یادآوری کند که چه چیزی را در مورد خود دوست دارید. نمونه هایی از جملات تاکیدی خودآگاهی که ممکن است بنویسید عبارتند از: “من در ریاضیات عالی هستم”، “من با دوستانم مهربان هستم” یا “من حس سبک خود را دوست دارم.”
14. حلقه های افکار – اعمال – احساسات
یک دایره افکار-اعمال-احساس شما را تشویق می کند تا در نظر بگیرید که چگونه آنچه فکر می کنید منجر به رفتارهایی می شود که منجر به واکنش های عاطفی و در نهایت افکار بیشتر می شود. وقتی افکار منفی هستند، اعمال و احساسات ناشی از آن نیز منفی هستند.
تشریح الگوهای رفتاری خود در این دایره به شما می آموزد که از تأثیرات افکار خود آگاهی بیشتری داشته باشید. با تمرین، می تواند به شما کمک کند عمداً مثبت فکر کنید.
3 منبع دیگر برای افزایش مهارت های خودآگاهی
برای انجام خودیابی همیشه لازم نیست به درون نگاه کنید . داستانها و بینشهای دیگران نیز میتواند به شما کمک کند تا در مورد خودتان بیاموزید. وقتی با روایتهای دیگران همدلی میکنید و با آنها همذات پنداری میکنید، شباهتها را در روایت خود پیدا میکنید و در این فرآیند بیشتر درباره خودتان یاد میگیرید. در اینجا سه ابزار بیرونی برای تقویت توسعه شخصی وجود دارد:
15. گفتگوهای TED
سخنرانیهای TED، که شامل سخنرانیهای کوتاهمدت از متخصصان درباره همه چیز از رهبری گرفته تا خلاقیت است، الهامبخش مکالمه، ایدهها و تغییر است. میتوانید تقریباً درباره هر موضوعی صحبتهایی پیدا کنید، بنابراین میتوانید چند مورد را در مورد چیزی که میخواهید درباره خودتان یاد بگیرید تماشا کنید.
اگر کارآفرینی هستید که برای راهاندازی یک کسبوکار تلاش میکنید، به یک سخنرانی الهامبخش TED از یک مبتکر گوش دهید. می تواند به شما یادآوری کند که از جنبه های غیرمنتظره زندگی خود، مانند فرزندپروری، درس بگیرید یا به آسیب پذیری خود متمایل شوید.
16. پادکست
تقریباً در مورد هر موضوعی یک پادکست وجود دارد که اگر میخواهید علایق جدید را کشف کنید و درباره خودتان بیشتر بدانید، آنها را به منبعی عالی تبدیل میکند. برای درک بهتر عملکرد درونی افکار منفی خود، به یک برنامه متمرکز بر سلامت روان گوش دهید، یا یکی در مورد اعتماد به نفس و چگونگی دوست داشتن آینده خود پیدا کنید. بینش افراد خودآگاه میتواند مهارتهای حل مسئلهای را که برای مهار تعصبات و بررسی با خودتان نیاز دارید به شما بدهد.
17. مقالات مجله قهرمان
مجله قهرمان حاوی مقالات فراوانی در مورد رفاه و محل کار است. این مقالهها میتوانند به سوالاتی مانند چگونگی ایجاد تعادل بهتر بین کار و زندگی ، بهبود گفتگوی درونی یا ایجاد یک روال عمدی خودمراقبتی بپردازند. آنها راهنمای شما هستند تا خودتان را کشف کنید.
به عادت تبدیل کنید
وقتی به موانعی در زندگی خود می رسید، فعالیت های خودآگاهی می تواند به شما کمک کند تا مشکل را کشف کنید و یاد بگیرید که چگونه از نقاط قوت خود برای غلبه بر آن استفاده کنید. اما شما میتوانید و باید بازتاب خود را به تمرینی منظم تبدیل کنید، حتی زمانی که همه چیز خوب پیش میرود.
از خود بپرسید که چه چیزی موثر است و ارزش جنبه های مثبت زندگی خود را تصدیق کنید. هوش عاطفی و مهارتهای تصمیمگیری را بهبود میبخشید – پرورش سبک زندگی و تعاملاتی که با خواستهها و نیازهای شما همسو باشد.
منبع: سایت