جستجو
Close this search box.

چگونه قاطع تر باشیم: 8 نکته برای غلبه بر اضطراب تصمیم گیری

چطور قاطع باشیم در تصمیم گیری و چرا مهم است. همه احساس می کنند در یک نقطه در یک تصمیم گیر کرده اند و نمیتوانند قاطع باشند.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Pinterest

فهرست مطالب

همه احساس می کنند در یک نقطه در یک تصمیم گیر کرده اند و نمیتوانند قاطع باشند.

گاهی اوقات، حتی انتخاب های کوچک شما را تحت تأثیر قرار می دهند و اگر مجبور باشید به اندازه کافی از آنها استفاده کنید، منجر به خستگی ذهنی و مه مغزی می شود. برای کنار آمدن، به شانس قرعه کشی تکیه می کنید یا از دوستان خوب می پرسید که به نظر آنها بهترین گزینه چیست.

در حالی که این فرآیندهای تصمیم‌گیری کار را انجام می‌دهند، اغلب راه‌های مؤثرتر و قابل اعتمادتری برای گیر نکردن وجود دارد. برخی از چیزها را نمی‌توانید ساده‌تر از آن‌ها بگیرید، به‌ویژه زمانی که عواقب جدی دارند یا روی افراد دیگر تأثیر می‌گذارند.

یادگیری نحوه تصمیم گیری بیشتر می تواند روند را تسریع کند و منجر به نتایج روان تر و آگاهانه تر شود. با مجله قهرمان همراه باشید.

 

چرا قاطع بودن اینقدر مهم است؟

مردم حدود 35000 تصمیم در روز می گیرند. برخی از آن‌ها ساده هستند، مانند اینکه قهوه سرد یا لاته سفارش دهید. برخی دیگر بسیار سخت تر هستند، مانند اینکه شغل خود را برای شغل جدید ترک کنید یا یک فرد سمی را کنار بگذارید.

با انتخاب های زیاد، روز به روز، جای تعجب نیست که گاهی اوقات با عدم اطمینان دست و پنجه نرم می کنید. اما چه در مواجهه با تکانشگری یا دودلی، یادگیری تصمیم گیری بهتر می تواند زمینه های زیادی از زندگی شما را بهبود بخشد. این ها چند پاسخ برای چرا هستند:

 

1. باعث صرفه جویی در زمان می شود

آنی دوک، استراتژیست، در کتاب خود چگونه تصمیم بگیریم دریافت که یک فرد متوسط ​​هزینه می کند:

  • 150 دقیقه در هفته تصمیم بگیرید چه بخورید
  • 50 دقیقه در هفته تصمیم می گیرید چه چیزی را در نتفلیکس تماشا کنید
  • 90 تا 115 دقیقه در هفته تصمیم بگیرید که چه بپوشید

زمانی که برای تصمیم گیری صرف می کنید افزایش می یابد، حتی اگر هر روز فقط چند دقیقه باشد. یادگیری نحوه درست کردن وسایل کوچک به سرعت به شما این فرصت را می دهد تا روی چیزهای مهم تر کار کنید.

 

2. به شما در رسیدن به اهداف کمک می کند

شما فقط می توانید یک هدف را برای مدت طولانی تجسم کنید. در نهایت، شما باید بر اساس آن عمل کنید، و گاهی اوقات پرش در نهایت دشوار است. نه تنها تصمیم‌گیری مؤثر فرآیند را شروع می‌کند، بلکه فکر کردن به آینده بینشی را که برای شروع در مسیر درست نیاز دارید، فراهم می‌کند.

 

3. ذهنیت شما را بهبود می بخشد

رالف والدو امرسون، نویسنده، می‌گوید: « وقتی تصمیمی می‌گیری، جهان برای تحقق آن توطئه می‌کند .» این ممکن است همیشه درست نباشد، اما تصمیم گیری در مورد یک تغییر بزرگ در زندگی به آشکار شدن نتایج مثبت و استفاده از فرصت های بالقوه کمک می کند. انتخابی که نسبت به آن اطمینان دارید ، به شما یک طرز فکر رشد و نگرش ذهنی مثبت می دهد.

 

4. سازگاری را افزایش می دهد

زندگی برای شما توپ های منحنی پرتاب می کند. تقویت توانایی تصمیم گیری به شما امکان می دهد برنامه ها و اهداف خود را به سرعت تنظیم کنید تا در مسیر خود باقی بمانید، حتی زمانی که همه چیز اشتباه پیش می رود. و سازگار بودن یک مهارت مهم در محل کار و جاهای دیگر است.

 

5. به رهبری کمک می کند

مواقعی وجود دارد که شما نیاز دارید یک موضوع را از طرف دیگران حل و فصل کنید. دانستن نحوه انتخاب با دقت و ملاحظه در مواقع استرس زیاد بدون حدس دوم، اعتماد و اعتماد را در دیگران القا می کند – ویژگی های کلیدی یک رهبر خوب.

 

6. آرامش خاطر را ارائه می دهد

بلاتکلیفی شما را از زندگی در لحظه باز می دارد. شما نمی توانید روی اینجا و اکنون تمرکز کنید زیرا همیشه در حرکت بعدی خود گیر کرده اید. تصمیم گیری این حواس پرتی را از بین می برد و به شما کمک می کند بیشتر حضور داشته باشید.

 

7. منجر به نتایج بهتر می شود

تصمیم گیری به شما می آموزد که پس از بررسی متفکرانه اقدام کنید و استراتژی را بر تکانشگری اولویت دهید. این امر اجتناب از پیامدهای منفی را آسان تر می کند زیرا احتمال بیشتری دارد که بهترین انتخاب را داشته باشید.

 

ویژگی های یک فرد قاطع

قاطع بودن مستقیماً با سایر صفات مثبت ارتباط دارد :

  • اعتماد به نفس: وقتی قاطع‌تر هستید، باور می‌کنید که مهارت‌های لازم برای اجرای یک برنامه را دارید که باعث افزایش اعتماد به نفس می‌شود.
  • انعطاف‌پذیری: وقتی تصمیم اشتباهی می‌گیرید، از آن درس می‌گیرید و با انعطاف‌پذیری دوباره تلاش می‌کنید.
  • حل مسئله: شما به طور منطقی به یک چالش برخورد می کنید و همه عوامل و نتایج ممکن را بررسی می کنید تا بهترین راه را انتخاب کنید.
  • استراتژی: شما برای دیدن تصویر بزرگ وقت می گذارید، که به شما کمک می کند تصمیمات بلندمدت بگیرید.
  • تعادل: بین تکانه و تجزیه و تحلیل، به جزئیات توجه می کنید بدون اینکه درگیر شوید، وسیله ای شاد پیدا می کنید.
  • قدرت اراده: هنگامی که یک جهت را انتخاب می کنید، به آن پایبند می شوید و تعهد و اراده خود را نشان می دهید.

 


تحول توسعه فردی با Jimmy Naraine | دوره توسعه شخصی - کسب 8 مهارت ضروری برای تحول کامل فردی | توسعه شخص کمک می کند رفاه خود را بهبود بخشند، خودآگاهی خود را افزایش دهند و به اهداف خود برسند.
دوره تحول کامل فردی – توسعه شخصی با 8 مهارت

 

نحوه برخورد روزانه با بلاتکلیفی

تصدیق و اصلاح عدم اطمینان خود سخت است، به خصوص اگر ندانید به دنبال چه چیزی باشید. تشخیص آن در دیگران بسیار آسان تر از خودتان است. اما اگر احساس می کنید در یک چرخه بی پایان تحقیق، مشاوره و سناریوهای “چه می شود اگر” گیر کرده اید، احتمالاً با بلاتکلیفی دست و پنجه نرم می کنید.

برای ارزیابی آنچه در حال رخ دادن است، یک قدم به عقب بردارید و بپرسید که چرا این فرآیند برای شما سخت است. در اینجا چند راه برای بازتاب خود و برداشتن گام هایی برای تصمیم گیری نهایی وجود دارد:

 

1. مجله

سعی کنید چند هفته یادداشت برداری کنید تا روند خود را بررسی کنید. برای تصمیم گیری های مختلف، از خود بپرسید:

  • ساخت کدوم راحت تر بود؟
  • کدام سخت ترین بودند؟
  • تحت فشار بودی؟
  • آیا نظر دیگران یک عامل بود؟
  • آیا از نتایج احتمالی ناراحت بودید؟
  • بدترین سناریو چه بود؟

پس از مدتی، الگوهایی مانند کمال گرایی یا عدم اعتماد به نفس را خواهید دید که منبع دشواری شما را مشخص می کند. و هنگامی که مشکل را شناختید، می توانید برای رفع آن اقداماتی انجام دهید.

 

2. تعیین کنید که آیا ارزش آن را دارد یا خیر

از خود بپرسید که آیا صرف وقت و تلاش بیشتر ارزش آن را دارد یا خیر. اگر این موضوع پیامدهای شخصی، اجتماعی یا مالی درازمدت دارد ، ممکن است دقیق بودن بهترین راه باشد. اما برای گزینه های کم ارزش، اگر می توانید به راحتی از یک انتخاب اشتباه عقب نشینی کنید، بهتر است انرژی خود را برای تصمیم گیری های بزرگ ذخیره کنید.

 

3. مراقب سلامت روان خود باشید

تمایل به تصمیم گیری عالی می تواند منبع اصلی اضطراب باشد. اما وقتی استرس دارید، این احساسات قشر جلوی مغز را که ناحیه تصمیم‌گیری مغز شما است، کوتاه می‌کند. سلامت روان ضعیف توانایی شما را برای انتخاب واقعی مختل می کند.

با تمرینات تمدد اعصاب، مدیتیشن یا هر فعالیت دیگری که به شما در مدیریت استرس کمک می کند، کمی مراقبت از خود را تمرین کنید. و به یاد داشته باشید که شب راحت بخوابید، زیرا خستگی قدرت قضاوت شما را نیز مختل می کند.

 

4. فراتر از داده ها نگاه کنید

شما می خواهید آگاهانه تصمیم بگیرید و این به طور طبیعی نیاز به اطلاعات دارد. اما داده های بدون تجزیه و تحلیل و تفکر انتقادی فقط اعداد هستند و انتخاب منحصراً بر اساس داده ها همیشه به موفقیت منجر نمی شود.

برخی تحقیقات نشان می دهد که بار اطلاعاتی تصمیم گیری را سخت تر می کند. شما باید اطلاعات را ارزیابی کنید تا اطمینان حاصل کنید که با وضعیت شما مرتبط است و از فکر کردن و تحلیل بیش از حد مشکل گیر نمانید – و گاهی اوقات، رسیدگی به آن خیلی زیاد است. اگر چنین است، اعتماد به قلب خود راه درستی است.

 

دسترسی به بهترین دوره های توسعه فردی

 

8 ترفند برای تعیین کننده تر بودن

مانند هر مهارت دیگری، یادگیری نحوه تصمیم گیری نیازمند تمرین است. این یک ماهیچه است. هر چه بیشتر روی آن کار کنید، قدرتمندتر می شود. اگر در فلج تجزیه و تحلیل گیر کرده اید، این تکنیک ها را امتحان کنید:

 

1. از منطقه راحتی خود شروع کنید

شما می خواهید از منطقه راحتی خود خارج شوید. اما هنگام ایجاد عادت‌های جدید، راحت‌تر می‌توان از حدس دوم تصمیمی هنگام فعالیت در قلمرو آشنا اجتناب کرد.

با سرعت خود کار کنید، زمانی را برای بررسی انتخاب های آینده، صرف نظر از اینکه چقدر بی اهمیت است، اختصاص دهید و مشخص کنید که کدام مسیر برای شما بهترین است. این به شما کمک می کند تا به این روند عادت کنید.

 

2. تصمیمات کوچک را سریع بگیرید

با قدم های کودک شروع کنید. شما هزاران انتخاب کوچک روزانه انجام می دهید، مانند سفارش ناهار یا تماشای پرخوری بعدی. از آنها برای ایجاد مهارت های اساسی استفاده کنید.

برای تصمیمات کوچکتر، سعی کنید در کمتر از یک دقیقه به انتخاب خود متعهد شوید. این شما را مجبور می کند سرعت بیشتری داشته باشید و همه طرف ها را سریعتر در نظر بگیرید. با تمرین، اعتماد به نفس و راحتی بیشتری خواهید داشت. بر روی این بردهای کوچک بسازید تا راه خود را به موارد مهمتر برسید.

 

3. خودتان را بسازید

باید این توقع را کنار بگذارید که همه چیز باید همیشه درست باشد. شما می توانید گزینه های خود را به طور کامل ارزیابی کنید و همچنان به نتیجه ای ناخوشایند برسید. برای همه اتفاق می افتد.

به جای درگیر شدن در خودگویی منفی ، روی این واقعیت تمرکز کنید که در وهله اول تصمیم می گیرید، چیز جدیدی را امتحان می کنید و شاید درس ارزشمندی یاد می گیرید. لازم نیست شکست منفی باشد، تا زمانی که نگرش درستی داشته باشید.

 

4. بازخورد دریافت کنید

وقتی روی عادات جدید کار می کنید، بازخوردهای خارجی به شما کمک می کند پیشرفت را بسنجید. از دوستان، همکاران یا یک مربی بخواهید که توانایی های شما را ارزیابی کنند. آنها می توانند به شما کمک کنند الگوهایی مانند خستگی تصمیم یا تکیه بیش از حد به نظرات دیگران را شناسایی کنید تا بتوانید روی آنها کار کنید.

 

5. از اشتباهات نترسید

شما نمی توانید اجازه دهید ترس از یک نتیجه منفی مانع از انتخاب شما شود. تصمیمات بد تنها زمانی شما را تعریف می کنند که به آنها اجازه دهید. گاهی اوقات بهتر است جهش کنید و ببینید چه اتفاقی می افتد.

به خودتان اجازه دهید که ناقص باشید. اشتباهات و شکست ها معلمان قدرتمندی هستند که باید آنها را به عنوان بخشی طبیعی از زندگی در آغوش بگیرید. آنها فرصت هایی برای یادگیری هستند، بنابراین شما در حرکت رو به جلو انتخاب های بهتری دارید.

 

6. فرآیندهای مختلف را امتحان کنید

آیا لیست مزایا و معایب قابل اعتماد شما برای شما کار نمی کند؟ آیا دوستان شما توصیه های عمیقی را که به دنبال آن هستید ارائه نمی دهند؟ اینها ممکن است ابزار مناسبی برای کار نباشند. اگر گیر کرده اید، روش دیگری مانند ماتریس تصمیم را امتحان کنید. تغییر همه چیز می تواند کلید موفقیت باشد.

 

7. یاد بگیرید که چگونه گزینه های خود را محدود کنید

داشتن گزینه های کمتری برای انتخاب، فرآیند تصمیم گیری را ساده می کند و به شما کمک می کند از فلج تجزیه و تحلیل جلوگیری کنید. ارزیابی گزینه‌های خود را تمرین کنید و به سرعت آن‌هایی را که غیرعملی هستند، با ارزش‌های شخصی شما همسو نیستند یا به منابعی نیاز دارند که ندارید، حذف کنید. این باعث صرفه جویی در زمان و سردرد می شود.

 

8. نتایج را تجسم کنید

گزینه های موجود در ذهن خود را مرور کنید و هر نتیجه ممکن را تصور کنید – خوب، خنثی و منفی. فهرست کنید که هر نتیجه چه احساسی به شما می دهد، همراه با مزایا و معایب، و از آن اطلاعات برای تصمیم گیری نهایی خود استفاده کنید. ممکن است خودتان را با واکنش خود به برخی نتایج شگفت زده کنید.

 

 

نقش تصمیم گیری در محیط کار چیست؟

تصمیم گیری – مانند خود انضباطی ، ارتباط و مدیریت زمان – یک مهارت نرم با ارزش در محل کار است. کارفرمایان به مهارت های قابل انتقال اهمیت زیادی می دهند و توسعه آنها می تواند آینده شغلی شما را تضمین کند.

تبدیل شدن به یک تصمیم گیرنده موثر به این معنی است که:

  • به عنوان یک رهبر برجسته شوید و در بین همکاران خود اعتماد ایجاد کنید
  • به اعتماد به نفس خود معروف باشید
  • وظایف را اولویت بندی کنید و به جای تجزیه و تحلیل بیش از حد، کارهای بیشتری انجام دهید
  • استرس را کاهش دهید و احساس نظم، سازماندهی و اعتماد به نفس کنید
  • جلو و مرکز حرفه ای خود را برای دیدن همه قرار دهید
  • در آینده تعیین کننده تر است
  • انتخاب نکردن به خودی خود یک تصمیم است، اما تعداد کمی از افراد از آن راضی هستند. این انتخاب ایمن است – برای جلوگیری از رشد و فرصت.

این رکود ممکن است برای مدتی موثر باشد، اما تغییر اجتناب ناپذیر است. یادگیری اینکه چگونه قاطع تر باشید، با رشد و تغییر اولویت ها، کنترل بیشتری به شما می دهد. کار سخت، زمان و تمرین می خواهد، اما تصمیم گیری بهتر ارزش آن را دارد.

 

منبع: سایت

جدیدترین دوره ها​

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسعه فردی
دوره های توسعه فردی
کسب و کار
دوره های کسب و کار
روانشناسی
دوره های روانشناسی
مراقبه - یوگا
دوره های مدیتیشن
دوره های یوگا
زندگی نامه
لینکدونی
مطالب پر بازدید