جستجو
Close this search box.

چگونه با بی نظمی مقابله کنیم

بی نظمی یا بی نظمی هیجانی، ناتوانی در کنترل، می تواند منجر به نوسانات خلقی قابل توجه، تغییرات قابل توجه در خلق و خو یا بی ثباتی عاطفی شود.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Pinterest

فهرست مطالب

بی نظمی یا بی نظمی هیجانی، ناتوانی در کنترل یا تنظیم پاسخ های عاطفی است که می تواند منجر به نوسانات خلقی قابل توجه، تغییرات قابل توجه در خلق و خو یا بی ثباتی عاطفی شود. این می تواند شامل احساسات بسیاری از جمله غم، عصبانیت، تحریک پذیری و ناامیدی باشد.

در حالی که اختلال در تنظیم معمولاً به عنوان یک مشکل دوران کودکی در نظر گرفته می شود که معمولاً با یادگیری مهارت ها و استراتژی های مناسب تنظیم هیجانی توسط کودک برطرف می شود، بی نظمی ممکن است تا بزرگسالی ادامه یابد.

برای این افراد، بی نظمی عاطفی می تواند منجر به یک عمر کشمکش، از جمله مشکلات در روابط بین فردی، عملکرد مدرسه، و ناتوانی در عملکرد موثر در شغل یا محل کار شود.

 

چه چیزی باعث نامنظمی می شود؟

چرا برخی از افراد در حفظ آرامش، خونسردی و جمع بودن مشکلی ندارند، در حالی که برخی دیگر در اولین بار اشتباه در زندگیشان از هم می پاشند؟

پاسخ این است که به احتمال زیاد دلایل متعددی وجود دارد. با این حال، یکی وجود دارد که به طور مداوم در ادبیات تحقیق نشان داده شده است. آن علت آسیب روانی اولیه ناشی از سوء استفاده یا بی توجهی از سوی مراقب است. این منجر به چیزی می شود که به عنوان اختلال دلبستگی واکنشی شناخته می شود.

علاوه بر این، والدینی که دارای اختلال در نظم عاطفی هستند، برای آموزش به فرزند خود چگونه عواطف خود را تنظیم کند، تلاش خواهند کرد. از آنجایی که کودکان به طور طبیعی با مهارت های مقابله ای تنظیم هیجانی به دنیا نمی آیند، داشتن والدینی که نمی توانند مقابله موثر را الگوبرداری کنند، خود کودک را در معرض خطر بی نظمی هیجانی قرار می دهد.

 

علائم نامنظمی چیست؟

به طور کلی، بی نظمی هیجانی شامل داشتن احساساتی است که در مقایسه با موقعیتی که آنها را تحریک کرده است، بسیار شدید هستند. این می تواند به این معنا باشد که نمی توانید آرام شوید، از احساسات دشوار اجتناب می کنید یا توجه خود را بر روی چیزهای منفی متمرکز می کنید. اغلب افراد مبتلا به اختلال در تنظیم عاطفی، زمانی که احساساتشان (ترس، غم یا عصبانیت) خارج از کنترل است، رفتار تکانشی دارند.

در زیر چند نمونه از این که زمانی که فردی دچار اختلالات عاطفی می شود، به نظر می رسد.

  • شریک عاشقانه شما برنامه ها را لغو می کند و شما تصمیم می گیرید که آنها نباید شما را دوست داشته باشند و در نهایت تمام شب گریه می کنید و غذاهای ناسالم می خورید.
  • شما در یک شام شرکتی شرکت می‌کنید و به نظر می‌رسد که همه در حال صحبت کردن و تفریح ​​هستند در حالی که شما احساس می‌کنید یک غریبه هستید. بعد از این رویداد، به خانه می روید و پرخوری می کنید تا درد عاطفی خود را بی حس کنید. این نیز نمونه ای از مکانیسم های مقابله ای ضعیف و خوردن احساسی است.
  • بی نظمی عاطفی همچنین می تواند به این معنی باشد که شما در تشخیص احساساتی که هنگام ناراحتی تجربه می کنید، مشکل دارید. ممکن است به این معنا باشد که شما از احساسات خود گیج شده اید، در مورد احساسات خود مقصر هستید یا تحت تأثیر احساسات خود هستید تا جایی که نمی توانید تصمیم بگیرید یا رفتار خود را مدیریت کنید.

توجه داشته باشید که رفتارهای بی نظمی عاطفی ممکن است در کودکان متفاوت ظاهر شود، که شامل عصبانیت، طغیان، گریه، امتناع از برقراری تماس چشمی یا صحبت کردن و غیره است.

 

 

تأثیر نامنظمی عاطفی

ناتوانی در مدیریت احساسات و تأثیرات آنها بر رفتار شما می تواند طیف وسیعی از تأثیرات منفی بر زندگی بزرگسالی شما داشته باشد. به عنوان مثال:

  • ممکن است مشکل خواب داشته باشید.
  • ممکن است برای رها کردن تجربیات به سختی تلاش کنید یا بیشتر از آنچه باید کینه داشته باشید.
  • ممکن است وارد دعواهای کوچکی شوید که به حدی منفجر می شوید که در نهایت روابط را خراب کنید.
  • ممکن است اثرات منفی بر عملکرد اجتماعی، کاری یا مدرسه خود داشته باشید.
  • ممکن است بعداً در زندگی به دلیل توانایی ضعیف در تنظیم احساسات خود دچار یک اختلال روانی شوید (مثلاً افسردگی ).
  • ممکن است دچار مشکل سوء مصرف مواد یا اعتیادی مانند سیگار کشیدن، نوشیدن یا مواد مخدر شوید.
  • ممکن است درگیر خودآزاری یا سایر رفتارهای نابسامان مانند عادات غذایی محدودکننده یا پرخوری باشید.
  • ممکن است در حل تعارض مشکل داشته باشید.

کودک مبتلا به اختلالات عاطفی ممکن است پیامدهای زیر را تجربه کند:

  • تمایل به سرکشی
  • مشکلات در انطباق با درخواست های معلمان یا والدین
  • مشکلات پیدا کردن و حفظ دوستان
  • کاهش توانایی تمرکز روی کارها

 

چطور نامنظمی را رها و منظم باشیم

رها شدن از بی نظمی و پذیرفتن نظم در زندگی می تواند یک سفر دگرگون کننده باشد. با اجرای این مراحل می توانید به تدریج بی نظمی را رها کنید و زندگی منظم و رضایت بخشی را پرورش دهید. در اینجا چند مرحله وجود دارد که به شما کمک می کند تا به زندگی منظم تری برسید:

 

1. مناطق اختلال را شناسایی کنید:

لحظه ای را به تفکر در جنبه های مختلف زندگی خود اختصاص دهید – خانه، محل کار، روابط، و مدیریت زمان. مناطق خاصی را که احساس آشفتگی یا بی نظمی دارند، شناسایی کنید.

2. اهداف واضح تعیین کنید:

تعریف کنید که “نظم” برای شما چه معنایی دارد. برای هر بخش از زندگی خود اهداف مشخص و قابل دستیابی تعیین کنید. به عنوان مثال، شلوغ کردن خانه یا ایجاد یک برنامه روزانه.

3. از کوچک شروع کنید:

هر بار با یک منطقه یا کار شروع کنید. تلاش برای بازنگری همه چیز در یک زمان ممکن است طاقت فرسا باشد. روی تغییرات کوچک و قابل کنترل تمرکز کنید.

4. ایجاد روال:

روال های روزانه یا هفتگی ایجاد کنید که نظم را ارتقا می دهد. این می تواند شامل یک برنامه صبحگاهی، برنامه تمیز کردن، یا زمان های تعیین شده برای کار و استراحت باشد.

5. به طور منظم پاک کنید:

مرتباً وسایل خود را ارزیابی کنید و مواردی را که دیگر هدفی ندارند حذف کنید. این امر در مورد اقلام فیزیکی و همچنین به هم ریختگی دیجیتال صدق می کند.

6. از ابزارهای سازمانی استفاده کنید:

از برنامه ریزان، برنامه ها یا ابزارهایی استفاده کنید که به شما در پیگیری وظایف، قرار ملاقات ها و اهداف کمک می کند. وسایل کمک بصری می توانند به حفظ تمرکز و نظم کمک کنند.

7. ذهن‌آگاهی را تمرین کنید:

حضور می‌تواند به شما کمک کند تشخیص دهید که چه زمانی اختلال ایجاد می‌شود. تمرین‌های ذهن‌آگاهی، مانند مدیتیشن یا ژورنال‌نویسی، می‌توانند آگاهی شما را افزایش داده و به شما کمک کنند که در زمین باقی بمانید.

8. حواس پرتی را محدود کنید:

عواملی را که باعث بی نظمی در زندگی شما می شوند را شناسایی کنید. این می تواند زمان بیش از حد صفحه نمایش، فضاهای بهم ریخته یا محیط های آشفته باشد. اقداماتی را برای به حداقل رساندن این حواس پرتی انجام دهید.

9. به دنبال پشتیبانی:

گاهی اوقات، داشتن یک دوست یا سازمان دهنده حرفه ای می تواند انگیزه و راهنمایی لازم برای ایجاد نظم در زندگی شما را فراهم کند.

10. صبور و انعطاف پذیر باشید:

تغییر زمان می برد. با خود صبور باشید و اجازه دهید در سفر به سمت نظم انعطاف پذیری داشته باشید. در طول مسیر پیروزی های کوچک را جشن بگیرید.

 

جدیدترین دوره ها​

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسعه فردی
دوره های توسعه فردی
کسب و کار
دوره های کسب و کار
روانشناسی
دوره های روانشناسی
مراقبه - یوگا
دوره های مدیتیشن
دوره های یوگا
زندگی نامه
لینکدونی
مطالب پر بازدید