جستجو
Close this search box.
دوره های توسعه فردی
دوره های کسب و کار
دوره های روانشناسی
دوره های مدیتیشن
دوره های یوگا
دوره های مالی
دوره های تغذیه

چرا استقلال در یک رابطه مهم است (+ راه هایی برای پرورش آن)

استقلال در یک رابطه چیست؟
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Pinterest

فهرست مطالب

انسان ها موجوداتی اجتماعی هستند که مشتاق تعلق و حمایت هستند. اما شما همچنین باید نیازها و اهداف خود را اولویت بندی کنید تا احساس کنید که اصیل ترین خود را به هر رابطه می آورید. ایجاد تعادل مناسب بین اتکا و خودمختاری دشوار است و اغلب با رابطه شما با خودتان شروع می شود. اما تقویت استقلال در روابط شما ممکن است تنها کلید لذت بردن از ارتباطات سالم باشد. در ادامه با مجله قهرمان همراه باشید.

 

استقلال در یک رابطه چیست؟

یک مطالعه در سال 2019 استقلال در یک رابطه را به عنوان انتخاب آزادانه اعمال، احساس اصالت و رفتاری که با خواسته‌ها و ارزش‌های شما همسو باشد، تعریف می‌کند.

در حالی که یک شریک یا دوست ممکن است بیش از دیگری استقلال شما را تشویق کند، طبق نظریه خودتعیین، احساس استقلال و درک خود یک رفتار آموخته شده است که در بزرگسالی جوان ایجاد می کنید.

همانطور که در حال بزرگ شدن هستید، یک حس منحصر به فرد از خود شکل می دهید. این زمانی است که شما شروع به آزمایش استقلال، تعیین مرزهای شخصی می کنید و یاد می گیرید که چگونه با محیط اطراف خود احساس راحتی بیشتری می کنید.

ایجاد این حس قوی از خود و همسو کردن اعمال خود با خواسته هایتان می تواند به شما این احساس را بدهد که می توانید هر آنچه را که زندگی به شما می زند کنار بیاورید. اما زمانی که احساس می کنید مجبور به رفتاری متفاوت از ارزش هایتان هستید، ممکن است احساس نارضایتی کنید.

وقتی احساس می‌کنید که انتخاب‌های رابطه‌تان با نیازهایتان سازگار است، احساس رضایت درونی به سایر بخش‌های زندگی‌تان منتقل می‌شود.

آن مطالعه در سال 2019 نشان داد که افرادی که در روابط خود احساس استقلال می کنند، احساس خوشبختی و انگیزه قوی تری برای انجام رفتارهای مثبتی دارند که روابط آنها را حفظ می کند. تحقیقات دیگر نشان می دهد که کسانی که احساس خودمختاری می کنند نیز:

  • سریعتر از درگیری عقب نشینی کنید و استراتژی های مقابله ای قوی تری داشته باشید
  • تعاملات اجتماعی مثبت بیشتری داشته باشید
  • کمتر تدافعی می کنند و خود را خراب می کنند

 

یک رابطه خودمختار چگونه به نظر می رسد؟

یک رابطه خودمختار بر اساس احترام متقابل، حمایت و صراحت ایجاد می شود. برای درک و احترام به مرزهای طرف مقابل، پذیرش اصالت و ایجاد ارتباط سالم، نیاز به خودآگاهی و هوش هیجانی دارد.

خودمختاری همان جدا شدن یا انزوا نیست. بلکه توانایی خودگردانی و انتخاب های آگاهانه است که به خواسته ها و نیازهای شما احترام می گذارد. وقتی یک شریک به استقلال شما احترام می گذارد، رشد شخصی و رابطه ای شما را تایید و حمایت می کند.

نکته قابل توجه، همان مطالعه 2019 نشان داد که خودمختاری تنها نیمی از معادله یک رابطه موفق است. نیمی دیگر مربوط به خویشاوندی یا احساس ارتباط شماست.

این دو به طور ذاتی به هم مرتبط هستند. وقتی شخصی به استقلال شما احترام می گذارد، انگیزه بیشتری برای ایجاد ارتباط قوی با او دارید. و هرچه بیشتر با شریک زندگی خود ارتباط برقرار کنید، احتمال بیشتری وجود دارد که به استقلال او احترام بگذارید.

شما می توانید از روابط مستقل در هر زمینه ای از زندگی خود لذت ببرید. در اینجا برخی از آنها ممکن است شبیه به نظر برسند.

 

در یک رابطه کاری

تعامل با همکاران و مدیران می تواند باعث شود که بخواهید همه چیز را به محل کار خود بیاورید یا آگهی های شغلی را مطالعه کنید. روابط مثبت در محل کار می تواند شما را برای همکاری، به اشتراک گذاشتن ایده ها و کمک به شما برانگیزد و منجر به افزایش رضایت شغلی و حمایت همکاران شود.

در اینجا چند راه وجود دارد که ممکن است خودمختاری در محل کار ظاهر شود:

  • مدیرتان شما را تشویق می‌کند که ارزش‌های اصلی خود را بپذیرید ، مانند یافتن تعادل مناسب بین کار و زندگی
  • هم تیمی شما به شما قدرت می دهد که ریسک کنید، از غریزه خود پیروی کنید و از اشتباهات خود درس بگیرید
  • تیم شما به جای اینکه برای حل تمام چالش های کاری خود به شما وابسته باشد، برای زمان شما ارزش قائل است
  • گزارش مستقیم شما به دیدگاه شما احترام می گذارد و با همدلی و سازنده ارتباط برقرار می کند

 

در یک رابطه عاشقانه

مطالعات نشان می دهد که شرکای که پتانسیل فردی خود را توسعه می دهند و می توانند به اهداف شخصی و مشترک دست یابند، رفاه بهتر و رضایت بیشتری از رابطه را تجربه می کنند.

شریکی که استقلال شما را تشویق می کند ممکن است:

  • به فضای شخصی، زمان تنهایی و مرزهای خود احترام بگذارید
  • ارزش های رابطه، اهداف آینده و انتخاب های زندگی خود را به اشتراک بگذارید
  • سرگرمی ها، دستاوردها و رشد شخصی خود را جشن بگیرید
  • شما را تشویق به پرورش ارتباطات اجتماعی معنادار و حمایت از شبکه ها می کند
  • تصمیماتی بگیرید که به نفع خواسته ها، نیازها و احساسات شما باشد

 

با دوستان و خانواده

دوستان و خانواده شما احتمالا بخش عمده ای از روابط شخصی شما را تشکیل می دهند، بنابراین ایجاد احساس استقلال در این جامعه ضروری است.

عزیزان شما ممکن است استقلال شما را با موارد زیر تشویق کنند:

عزت نفس خود را تقویت می کند و باعث می شود احساس راحتی کنید که خودتان هستید

تأیید انتخاب های سبک زندگی، تصمیمات شغلی و روابط خود

احترام گذاشتن به مرزها و احساس حریم خصوصی شما

حمایت از استقلال خود در خارج از رابطه

 

 

عدم استقلال چگونه به نظر می رسد؟

برای درک بیشتر اهمیت خودمختاری، در اینجا ده نمونه از آنچه که فقدان استقلال در روابط بین فردی شما ممکن است به نظر برسد آورده شده است:

  • شما احساسات، زمان یا نیازهای دیگران را بر احساسات خود ترجیح می دهید
  • دوستان شما به مرزها، فضای شخصی یا حریم خصوصی شما بی احترامی می کنند
  • مدیرتان شما را متهم به کار بیش از حد می کند
  • یکی از اعضای خانواده شما را به خاطر خودتان قضاوت می کند
  • شریک زندگی شما هنگام تصمیم گیری نظرات، خواسته ها یا خواسته های شما را در نظر نمی گیرد
  • مدیر شما کار شما را مدیریت می کند
  • شما اغلب در روابط عاشقانه خود احساس خفقان و نارضایتی می کنید
  • قبل از تصمیم گیری شخصی نیاز به تایید افراد دارید
  • شما برای برآوردن نیازهای عاطفی، عزت نفس یا احساس خود به دیگران وابسته هستید
  • شما عمداً اطلاعات را پنهان می کنید زیرا از تمسخر می ترسید

 

چگونه خودمختاری رشد شخصی را تحریک می کند؟

ایجاد روابط سالم که به استقلال همه احترام می‌گذارد، مستلزم گفتگوهای دشوار، تأمل در خود و سازش است.

فرض کنید شریک تجاری شما تمایل دارد بدون مشورت با شما تصمیمات مهمی بگیرد و گاهی اوقات شرکت شما را به سمتی سوق می دهد که با آن راحت نیستید. احساس می کنید بی اعتبار شده اید، نادیده گرفته شده اید و فکر می کنید ایده های شما مهم نیستند. اما ایده رویارویی با آنها شما را پر از اضطراب و ناامیدی می کند.

رسیدن به یک راه حل نیاز به رشد شخصی زیادی دارد . برای دفاع از خود و ایجاد مرزهای سالم، باید به درون نگاه کنید، احساسات خود را تجزیه و تحلیل کنید و درک کنید که چگونه افکار و رفتار شما را شکل می دهند. این همیشه آسان نیست. شما می توانید ساکت بمانید – اما این احتمالاً باعث می شود که شما احساس رکود، رنجش و احتمالاً جنگنده شوید.

حالا تصور کنید که بنشینید و با شریک تجاری خود صحبت کنید. شاید آنها درک متفاوتی از تصمیمات مهم داشته باشند، متوجه نشدند که احساس می کنید کنار گذاشته شده اید، و به اشتراک می گذارند که احساس می کنند شما مسئولیت های آنها را مدیریت می کنید . با هم، تصمیم‌هایی را که باید مشارکتی باشند را تعیین می‌کنید و کانال‌های ارتباطی جدیدی را برای حفظ ارتباط و همسو نگه داشتن همه باز می‌کنید.

در درون آن عمل و خود انعکاس است که شما رشد شخصی را تحریک می کنید. در این فرآیند، یاد می گیرید که صحبت کنید، از دیدگاه شریک زندگی خود به موقعیت نگاه کنید و احتمالاً هنگام حل مشکلات آینده، اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت.

 

8 راه برای ایجاد خودمختاری در یک رابطه

احترام گذاشتن به استقلال یکدیگر یک فرآیند مداوم است که مستلزم تعهد برای حمایت از زندگی فردی همه است. اگر می خواهید خودکفایی بیشتری در روابط خود ایجاد کنید، در اینجا هشت نکته برای شروع وجود دارد:

  1. تشویق ارتباط باز: استقبال از ارتباطات باز و شفاف را برای به اشتراک گذاشتن نیازها، نگرانی ها یا خواسته ها در فضایی امن و بدون قضاوت انجام دهید. هر چه بیشتر با دقت و همدلی یکدیگر را بپذیرید، احساس راحتی بیشتری خواهید کرد که به اشتراک بگذارید و صادق باشید.
  2. تفاوت ها را جشن بگیرید: آنچه را که طرف مقابل را منحصر به فرد می کند در آغوش بگیرید. پذیرش دیدگاه‌ها و شخصیت‌های مختلف باعث می‌شود افراد احساس کنند خودشان هستند و خواسته‌هایشان را می‌خواهند.
  3. علایق بیرونی و محافل اجتماعی را پرورش دهید: بدانید که نمی توانید هر علاقه و نیازی را که طرف مقابل دارد برآورده کنید. آنها را تشویق کنید تا سایر علایق و روابط خود را کشف کنند تا احساس رضایت و حمایت کنند.
  4. احترام متقابل را نشان دهید: احترام متقابل از پذیرش مرزها، نظرات و احساس یکدیگر ناشی می شود. با در آغوش کشیدن بدون قضاوت و رعایت محدودیت هایی که تعیین می کنند به آنها احترام بگذارید.
  5. تشویق به مراقبت از خود: از نیاز طرف مقابل برای کشف خود و رشد شخصی حمایت کنید. توجه داشته باشید که مراقبت از خود همیشه سفر آسانی نیست – پیروزی های آنها را جشن بگیرید و به آنها کمک کنید تا از باخت ها عبور کنند.
  6. آسیب پذیری خود را نشان دهید: باز بودن در مورد احساسات و ناامنی های خود با شریک زندگی ممکن است او را تشویق کند تا خود واقعی خود را نشان دهد. همچنین ممکن است اعتماد ایجاد کند، ارتباطات عمیق‌تری ایجاد کند و همدلی را تقویت کند.
  7. از رفتار وابسته بپرهیزید: نسبت به هر گونه تمایل به همبستگی که باعث می شود احساس استرس کنید و نمی توانید خودتان باشید، با وجدان باشید. مراقب عدم استقلال و محدودیت ها و همچنین اتکای بیش از حد به حمایت عاطفی خود باشید.
  8. آنچه را که می خواهید تعریف کنید: فقط در صورتی می توانید از نیازها و خواسته های خود دفاع کنید که آنها را بدانید. اهداف خود را مشخص کنید، شاید با یادداشت روزانه یا مدیتیشن، و مرتباً بررسی کنید تا تأیید کنید که روابط نزدیک شما مانع پیشرفت شما به سمت آنها نمی شود.

 

تقویت ارتباط از طریق استقلال

درک اینکه چرا استقلال در یک رابطه مهم است به این معنی است که می دانید برای لذت بردن از ارتباطات سالم به دنبال چه چیزی باشید. و توسعه این خودمختاری باعث رشد شخصی ارزشمندی می‌شود، مانند یادگیری اینکه از خودتان دفاع کنید و همکارانتان را تشویق کنید تا ایده‌هایشان را به اشتراک بگذارند.

هر رابطه ای منحصر به فرد است و نیاز به دادن و گرفتن خود دارد. یافتن تعادل مناسب از خودمختاری و ارتباط در دوستی‌ها، روابط کاری و شراکت‌های عاشقانه به صبر نیاز دارد.

اما زمانی که بفهمید چگونه به استقلال یکدیگر احترام بگذارید، احساس ارتباط بیشتری خواهید کرد. و با احساس ارتباط بیشتر، به استقلال یکدیگر حتی بیشتر احترام می گذارید.

 

منبع

جدیدترین دوره ها​

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسعه فردی
کسب و کار
مراقبه - یوگا
مطالب پر بازدید
دوره های توسعه فردی
دوره های کسب و کار
دوره های روانشناسی
دوره های مدیتیشن
دوره های یوگا
مطالب پر بازدید