مجله قهرمان

تکنیک‌ها و اشتباهات زبان بدن

زبان بدن چیست؟

منظور از زبان بدن به تمام روش‌های غیرکلامی ارتباطات اطلاق می‌شود و شامل حالات صورت، حالت بدن و سایر علائم حرکتی است. از طرف دیگر زبان بدن سیستم گرامری ندارد و به جای داشتن یک معنای خاص برای هر حرکت مشخص،می توان معانی متعددی را از آن برداشت کرد.

آنچه بیان نمی‌کنید، از آنچه بیان می‌کنید مهم‌تر است

شما زمانی که با دیگران حرف می زنید و با آنها در تعاملید سیگنال هایی را از بدن خود می فرستید. این سیگنال ها به رفتار مردم در قبال شما جهت می دهد.این سیگنال ها از وضعیت بدنی، طرز حرکت دست ها و پاها، نوع نگاه شما، ژست، میزان تنگی یا گشادی مردمک چشمان شما و… سرچشمه می گیرد که در واقع زبان بدن شما هستند.

 

چه نیازی به یادگیری زبان بدن است؟

فرض کنید می‌خواهید با فردی ارتباط برقرار کنید، ابتدا به زبان بدن او توجه می‌کنید، به طرز ایستادن او و حالات چهره‌اش دقت می‌کنید که آیا عصبانی است یا خوشحال؛ سپس تصمیم می‌گیرید که چطور جلو بروید و ارتباط را شروع کنید، مثلاً این که اگر از حالت چهره فرد متوجه شدید که خوشحال است، می‌توان گفتگو را به سمت این برد که کمی شادتر باشد.   فواید زبان بدن شامل:

 











 

 

9 اشتباه زبان بدن در زمان گفتگو و یا مذاکره

از دست دادن یک موقعیت ارتباطی خوب یا مذاکره ای که ماه ها برای انجامش تلاش کرده اید؛ فقط به این دلیل که تفسیر نادرستی از زبان بدن مخاطب داشته اید، هولناک است. بنابراین، همزمان با شناخت بیشتر جزئیات زبان بدن، نیازمند یادگیری اشتباهات زبان بدن نیز هستید. در ادامه به چند نمونه از اشتباهات رایج تن گفتار اشاره می‌کنیم. امیدواریم با دانستن این نکات روابط و همینطور مذاکرات بهتری را تجربه کنید.

 

 1- ضعیف دست‌دادن

اگرچه ممکن است این مسئله به‌ظاهر کم اهمیت باشد، اما دست‌دادن ضعیف سیگنال‌های نامطلوبی ارسال می‌کند.

 2- لبخندنزدن

لبخند به دو روش عمل می‌کند. از یکسو نشان‌ می‌دهد که شما فردی مهربان، با اعتماد به‌ نفس، گشاده‌رو و پرانرژی هستید. از سوی دیگر، لبخند شما چیزی به نام نورون‌های آینه را در شنونده ایجاد می‌کند و باعث می‌شود آن‎‌ها لبخند بزنند و تعاملی مثبت ایجاد شود.

 3- دست به کمر بودن

هیچ‌گاه تصور نکنید که اگر دست به کمر بایستید، در دید دیگران فردی با اعتماد نفس خواهید بود. دست به کمر زدن، در نگاه اغلب افراد حالتی است که نشان از برتری جویی دارد. زیرا در این حالت، آرنج‌ها شکلی تهدیدآمیز پیدا می‌کنند و نتیجه چیزی جز عدم همراهی مخاطب با شما نیست.

 4- عدم برقراری ارتباط چشمی

تماس چشمی یکی از ابتدایی‌ترین و مهم‌ترین ابزارهای ارتباطی ما و راهی برای درخواست بازخورد است. همچنین، اعتمادبه‌نفس، رهبری و قدرت را منتقل می‌کند. بستن چشم هنگام صحبت‌کردن ممکن است نشانه خستگی یا برتری باشد.

 5- عدم کنترل استرس و بی قراری

استرس باعث می شود که توانایی شما در برقراری ارتباط پایین بیاید. زمانی که شما دچار استرس و اضطراب می شوید سیگنال های غیرکلامی ناهماهنگ و گیج کننده به دیگران ارسال می کنید و این حالت اضطرابتان را به آنها نیز منتقل می کنید.

 6- دست به سینه بودن

اگر دست به سینه بودن را حتی برای چند ثانیه در مذاکرات انتخاب کنید، فرد مقابل ممکن است شما را شخصی لجباز، سرد و حتی بدون اعتماد به نفس در نظر بگیرد.

 7- انداختن پاها روی هم

هنگامی که مچ یک پا را بر روی زانوی پای دیگرتان قرار می‌دهید، به فرد مقابل اعتماد به نفس و تسلط بر شرایط را القاء می‌کنید اما زمانی که پاهای خود را در قسمت مچ، بر روی هم قفل می‌کنید، به مخاطب خود نشان می‌دهید که مضطرب و مردد هستید. (بسیار مراقب این شکل از زبان بدن خود در مصاحبه‌های کاری و استخدامی باشید)

 8- نزدیک‌شدن بیش از حد

در محیط کار رعایت فاصله شخصی اهمیت دارد. تعرض به این فضای شخصی باعث ناخوشایندی و عصبانیت دیگران می‌شود. طبق آداب معاشرت در محیط کار بهتر است سه تا هشت قدم بین همکاران فاصله وجود داشته باشد.

 9- صاف بایستید

دیگر تکنیک موثر در زبان بدن صاف ایستاد است. کمرتان همیشه صاف بوده و قفسه سینه را کمی جلوتر دهید. اگر خمیده باشید ممکن است فردی سرخورده و بی اعتماد به نفس به نظر برسید.

 


مقالات مرتبط

نحوه اصول مذاکره تا برنده شوید

موفقیت در کار

مهارت های یادگیری را افزایش دهید

خروج از نسخه موبایل