مجله قهرمان

خستگی دلسوزی: عوارض مراقبت بیش از حد

خستگی شفقت – خستگی دلسوزی شامل خستگی عاطفی و فیزیکی است که می‌تواند بر افرادی که در معرض آسیب‌های روحی یا استرس‌های دیگران قرار گرفته‌اند تأثیر بگذارد. این بیماری با کاهش توانایی همدلی، احساس درماندگی و فرسودگی ناشی از نیازهای حمایت از کسانی که در رنج هستند مشخص می شود.

توانایی احساس شفقت و همدلی برای دیگران برای رفتارهای اجتماعی و حمایت از روابط بین فردی ضروری است.

شفقت اصیل، بر خلاف مودب یا خوب بودن، یک فرآیند عصبی روانشناختی پیچیده است. برای مشارکت در شفقت، باید از نظر شناختی حضور داشته باشید، محیط اجتماعی خود را درک کنید و از تأثیر خود بر دیگران آگاه باشید.

برای افرادی که از کسانی که رنج می برند حمایت می کنند، مانند کسانی که در حرفه های کمکی کار می کنند، قرار گرفتن مداوم در معرض آسیب های روحی دیگران می تواند عوارض داشته باشد و باعث می شود مردم احساس کنند که چاه شفقت آنها خشک شده است. حتی زمانی که مردم می خواهند همدلی کنند، ممکن است متوجه شوند که منابع عاطفی و فیزیکی برای انجام این کار را ندارند.
خستگی شفقت در افرادی که در حرفه هایی کار می کنند که وظیفه حمایت از افرادی که ضربه روحی را تجربه کرده اند، بیشتر است.

افرادی که در بخش های مراقبت های بهداشتی کار می کنند، اغلب مستعدتر هستند، از جمله پرستاران، پزشکان، اولین پاسخ دهندگان، دستیاران بهداشتی خانه، درمانگران، مددکاران اجتماعی و سایر متخصصان کمک کننده. همچنین می تواند مراقبانی را که مسئول مراقبت روزانه از یک عزیز مبتلا به بیماری یا سلامت روانی هستند، تحت تاثیر قرار دهد.

 

علائم خستگی دلسوز چیست؟

در حالی که برای افرادی که در حرفه‌هایی کار می‌کنند که شامل شفا دادن دیگران می‌شود، معمول است که خستگی شفقت را تجربه کنند، این ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد، به خصوص اگر شما آن عضو خانواده، دوست یا همکار باشید که همه برای راهنمایی و حمایت به آنها مراجعه می‌کنند.

خستگی دلسوزی می تواند افراد را به طور متفاوت تحت تاثیر قرار دهد، اما چند نشانه رایج می تواند شامل موارد زیر باشد:

افراد مبتلا به خستگی شفقت اغلب خود را به طور فزاینده ای بدبین می کنند . آنها ممکن است باورهای خود را زیر سوال ببرند و بپرسند که آیا خیری در دنیا وجود دارد یا خیر. در محل کار، آنها ممکن است احساس قدردانی نکردن کنند، اعتماد به نفس و علاقه خود را از دست بدهند و برای احساس دلسوزی نسبت به افرادی که تحت مراقبت هستند تلاش کنند.

علامت گویا احساس بی حسی یا احساس عدم همدلی نسبت به رنج دیگران است. ممکن است به طور کلی احساس ناراحتی، تحریک پذیری، قضاوت یا غمگینی کنید. ممکن است بخواهید به کمک خود ادامه دهید، اما احساس می کنید چیزی برای ارائه ندارید.

 

 

مراحل خستگی شفقت چیست؟

خستگی شفقت به تدریج در طول زمان اتفاق می افتد. مهم است که به یاد داشته باشید که این یک فرآیند مترقی و تجمعی است و خستگی از شفقت مرحله پایانی است.

شروع خستگی شفقت در چهار مرحله اولیه رخ می دهد:

 

فرسودگی شغلی در مقابل خستگی دلسوزی

در حالی که خستگی شفقت و فرسودگی شغلی شباهت هایی با یکدیگر دارند، تفاوت های مهمی بین این دو وجود دارد. فرسودگی شغلی به حالتی از فرسودگی اطلاق می شود که باعث انگیزه ضعیف و عدم علاقه به کار می شود. از سوی دیگر، خستگی شفقت نوعی فرسودگی شغلی خاص است که به احساسات منفی و از دست دادن همدلی افراد پس از قرار گرفتن در معرض آسیب، درد و رنج دیگران، اشاره دارد.

خستگی از دلسوزی عمدتاً در افرادی که در حرفه‌های کمکی کار می‌کنند رخ می‌دهد و بیشتر برای کسانی که در مراقبت مستقیم از بیمار هستند بروز می‌کند. اهداکنندگان عضو، چشم و بافت “داشتن بیمارانی که به آنها تکیه می کنند می تواند در مواقعی سنگین باشد، به خصوص زمانی که آنها سلامتی خود را نیز در اولویت قرار نمی دهند.”

متأسفانه، چنین احساساتی می تواند به زندگی فردی خارج از کار سرایت کند و منجر به مشکلات دیگری شود. افرادی که خستگی شفقت را تجربه می کنند، فرسودگی شغلی را تجربه می کنند که به احساس درماندگی و ناامیدی کمک می کند. آنها ممکن است نسبت به کار خود بدبین شوند و احساس کنند هیچ کاری که انجام می دهند تأثیر مثبتی در تسکین درد دیگران نخواهد داشت.

 

خودمراقبتی را تمرین کنید

اگر احساس می کنید علائم فرسودگی شغلی یا خستگی شفقت را تجربه می کنید، خوب است که عقب نشینی کنید و کاری را که برای حمایت از نیازهای ذهنی و فیزیکی خود باید انجام دهید، اقداماتی مانند:

خستگی شفقت می تواند برای افرادی که در مشاغل کمکی کار می کنند، خطری باشد، به ویژه اگر در معرض سطوح بالایی از آسیب های ثانویه قرار گیرند. اگر نشانه‌های خستگی شفقت را می‌شناسید، مهم است که برای مراقبت از خود اقداماتی انجام دهید.

استراتژی‌های خودیاری می‌توانند مؤثر باشند، اما در صورت نیاز به حمایت بیشتر، کمک گرفتن نیز مهم است. اسپادا-کامپوس پیشنهاد می‌کند: «اگر برایتان سخت است که خودتان را از موقعیت بیرون بکشید، به‌ویژه اگر علائم افسردگی، اضطراب یا استرس شدید را نشان می‌دهید، به دنبال کمک حرفه‌ای باشید.

 

منبع

خروج از نسخه موبایل