در گرمای منطقه آسایش ما، زندگی احساس امنیت و آشنا می کند. بیشتر از آنچه که ما دوست داریم اعتراف کنیم، یافتن انگیزه برای ترک کار سختی است. اما هر چه بیشتر در منطقه راحتی خود گیر کرده باشیم، فرصت های بیشتری را برای غوطه ور شدن کامل در تجربه انسانی از دست می دهیم.
یادگیری اینکه چگونه از منطقه راحتی خود خارج شوید به اراده و تغییر در طرز فکر نیاز دارد. هر قدمی که برای گسترش منطقه راحتی خود بردارید منجر به رشد شخصی ، یادگیری و موفقیت می شود.
بیایید در این مقاله از مجله قهرمان دریابیم که منطقه راحتی چیست، چرا ترک آن سخت است، و مراحل لازم برای شکستن آن حباب و کشف توانایی های شما.
منطقه راحتی چیست؟
منطقه آسایش یک حالت روانی است که در آن فرد احساس راحتی می کند زیرا تحت آزمایش قرار نمی گیرد. در داخل منطقه آسایش، افراد معمولاً درگیر تجربیات جدید یا چالشی نیستند . آنها فقط در فعالیتهایی شرکت میکنند که آشنا هستند و باعث میشوند که احساس کنند بر محیط خود «کنترل» دارند.
افراد در منطقه راحتی خود می مانند تا از احساس اضطراب یا استرس و درد جلوگیری کنند. هر چیزی خارج از منطقه راحتی باعث ایجاد عدم اطمینان می شود و عدم اطمینان باعث می شود ما احساس اضطراب کنیم . طبیعتاً انسان ها برای دوری از این احساسات طراحی شده اند. این باعث می شود که آنها تمایلی به ترک منطقه امن خود نداشته باشند.
پس از همه، چرا آنها باید ؟
همانطور که به نظر می رسد راحت است، این حباب ایمن افراد را از رشد شخصی و انجام کارهایی که می خواهند اما جسارت انجام دادن را ندارند باز می دارد.
به عنوان مثال، ماندن در یک شغل ناکامل برای سالها باعث میشود که شما احساس خستگی و بیتفاوتی کنید. با این حال، این منطقه به منطقه راحتی شما تبدیل شده است. شما می دانید که توانایی بیشتری دارید، اما بیرون رفتن و به چالش کشیدن مرزهایتان شما را می ترساند زیرا شامل عدم اطمینان است.
چرا ترک منطقه آسایش سخت است؟
پیدا کردن انگیزه برای ترک منطقه راحتی کار آسانی نیست. در اینجا سه دلیل وجود دارد که ممکن است در برداشتن اولین قدم تردید داشته باشید.
ترس و عدم اطمینان
در منطقه راحتی شما، همه چیز قابل پیش بینی است، که باعث می شود احساس امنیت کنید. به عنوان مثال، شما دقیقاً میدانید که وقتی هر روز یک مسیر را به سمت محل کار خود طی میکنید، باید چه انتظاری داشته باشید.
وقتی به ترک یا گسترش منطقه راحتی خود فکر می کنید، با عدم اطمینان مواجه می شوید. و با توجه به روانشناسی امروز، عدم اطمینان مساوی با خطر است که باعث ترس شما می شود.
بنابراین حتی زمانی که میدانید از منطقه امن خود فراتر رفتهاید، ترس شما را از حرکت به جلو باز میدارد . به عنوان مثال، ممکن است به دلیل ترس از شکست، در دنبال کردن مسیر شغلی متفاوتی تردید کنید.
وسوسه راحتی
حتی اگر بخواهیم رشد کنیم، کشش منطقه آسایش قوی است. از آنجا که امن و آسان است، طبیعی است که مردم بخواهند در آنجا بمانند.
با این حال، ماندن در آنجا به معنای هرگز حرکت رو به جلو و رشد نیست. همانطور که دکتر مارگی وارل به فوربس توضیح می دهد، ” رشد و راحتی نمی تواند سوار بر یک اسب شود .” او توضیح می دهد که ما اغلب خطر ریسک نکردن را فراموش می کنیم. به عبارت دیگر، شما خطر از دست دادن زندگی را دارید که پتانسیل آن را دارید.
یک طرز فکر ثابت
وقتی ذهنیت ثابتی دارید، خود را متقاعد میکنید که مهارتهای لازم برای انجام یا انجام کاری را ندارید. این باعث می شود انگیزه کمتری برای جستجوی فرصت هایی برای رشد و یادگیری مهارت های جدید داشته باشید.
در عوض، از مهارت های خود به عنوان بهانه ای برای ماندن در منطقه راحتی استفاده می کنید و جملاتی مانند “من نمی توانم این کار را انجام دهم” یا “این چیزی نیست که من در آن مهارت دارم.”
این ذهنیت شما را به عنوان راهی برای جلوگیری از چالش ها و سختی ها در منطقه راحتی نگه می دارد.
عادات ثابت
تغییر رفتار موفقیت آمیز دشوار است زیرا رفتار ما عادی است. هر چه بیشتر رفتارهای خاصی را تکرار کنیم، بیشتر در الگوهای ثابت گیر می کنیم.
به عنوان مثال، اگر سال ها از برنامه خواب نامنظم پیروی می کنید، بیدار شدن در ساعت 6 صبح هر روز در ابتدا دشوار خواهد بود.
تغییر رفتار پایدار با تمایل قوی برای تغییر شروع می شود.
چگونه از منطقه راحتی خود خارج شوید
در سال 1908، آزمایشی که توسط روانشناسان رابرت یرکس و جان دادسون انجام شد، رابطه جالبی بین عملکرد و اضطراب پیدا کرد. آنها دریافتند که موش ها با شوک الکتریکی خفیف انگیزه بیشتری برای تکمیل پیچ و خم داشتند. با این حال، موش ها از ترس مخفی شدند، هنگامی که شوک ها بسیار قوی شدند.
طبق قانون یرکس-دادسون، سطح بهینه فشار یا اضطراب عملکرد را افزایش می دهد، اما فقط تا یک نقطه . فشار بیش از حد اثر معکوس دارد و باعث وحشت شخص می شود.
تلاش برای پریدن بیش از حد به خارج از منطقه راحتی می تواند همین تأثیر را داشته باشد. انجام فعالیتهایی که اضطراب شما را بیش از حد افزایش میدهد، میتواند شما را حتی بیشتر به منطقه امن خود بازگرداند.
بهترین راه برای ترک منطقه راحتی خود این است که به تدریج آن را گسترش دهید و سطح بهینه خود را از ” استرس خوب ” بیابید.
افزایش عملکرد تنها یکی از دلایل مهم خروج از منطقه راحتی است. همچنین به شما کمک می کند تا پتانسیل واقعی خود را پیدا کنید، به اهداف خود برسید و زندگی رضایت بخشی داشته باشید. بیایید هر یک از آنها را یک مرحله در یک زمان تجزیه کنیم.
1. کاری را انجام دهید که همیشه دوست داشتید
اگر فهرستی از کارهایی دارید که همیشه میخواستید انجام دهید اما هنوز به آنها نرسیدهاید، تنها نیستید.
بسیاری از افراد به اصطلاح فهرست های سطلی پر از تجربیات و اهداف معناداری دارند که می خواهند به آن برسند.
با انتخاب کاری که همیشه می خواستید انجامش دهید و انجامش دهید، خودتان را به چالش بکشید. این می تواند هر چیزی باشد از یادگیری نحوه نواختن پیانو گرفته تا یادگیری یک زبان جدید یا دویدن در ماراتن.
2. یک چالش تناسب اندام را انجام دهید
یک چالش تناسب اندام 30 روزه مانند دویدن یا دوچرخه سواری را انجام دهید. چالش های تناسب اندام نه تنها منطقه راحتی شما را گسترش می دهد، بلکه سلامت جسمی و رفاه شما را نیز بهبود می بخشد.
مطالعات نشان می دهد که ورزش منظم اثرات استرس را بر بدن کاهش می دهد و سطح اضطراب را کاهش می دهد. این کار امتحان کردن چیزهای خارج از منطقه راحتی را برای شما آسانتر میکند، زیرا یکی از موانع بیرون رفتن از آن، احساس اضطرابی است که باعث ایجاد آن میشود.
3. روال خود را تغییر دهید
روتینی که بر اساس عادات خوب ساخته شده است به افراد ثبات می دهد و به آنها کمک می کند تا کارها را انجام دهند.
اما زمانی که شخصی بیش از حد در روال روزانه خود مستحکم می شود، احساس می کند که با خلبان خودکار می دود.
تکان دادن روال خود با مقداری خودانگیختگی یکی از راههای رهایی از این وضعیت است. به عنوان مثال، بگویید که هر روز از راه دور از محل کار خود در خانه کار می کنید. روال خود را تغییر دهید و سعی کنید چند بار در هفته از یک کافه یا مکان دیگری در خانه خود کار کنید.
4. مجموعه مهارت های حرفه ای خود را گسترش دهید
مناطق راحتی می توانند مانع رشد حرفه ای شما شوند. برای مثال، راحت بودن بیش از حد در نقشی که از آن بزرگتر شده اید، می تواند شما را در زمانی که نیاز به پیشرفت در حرفه خود دارید، نگه دارد.
یکی از راههای ترک منطقه آسایش، یادگیری مهارتهای جدیدی است که به شما مزیت رقابتی میدهد و باعث میشود که شما کارآمدتر شوید. از منابع یادگیری و توسعه سازمان خود برای ارتقای مهارت های مورد نیاز در صنعت خود استفاده کنید.
5. یک ترس را انتخاب کنید و با آن روبرو شوید
شما باید شجاع باشید تا از منطقه راحتی خود خارج شوید. شجاع بودن به معنای از بین بردن ترس نیست، بلکه با وجود آن به جلو حرکت می کند.
ترسی را انتخاب کنید که در حال حاضر شما را عقب نگه می دارد و با آن مقابله کنید. می توانید با چیز کوچک شروع کنید. برای مثال، اگر از سخنرانی در جمع می ترسید، در طول جلسات کاری بیشتر صحبت کنید و به یک باشگاه محلی بپیوندید.
6. به جایی جدید سفر کنید
سفر یکی از بهترین راه ها برای خارج شدن از منطقه راحتی است. این نه تنها سرگرم کننده است، بلکه چشم باز است.
اگر هر تعطیلات به همان استراحتگاه ساحلی می روید، دفعه بعد که سفر می کنید یک مقصد کاملاً جدید انتخاب کنید. کاوش در یک محیط ، زبان و شیوه زندگی متنوع یکی از تجربیات ارزشمند است زیرا دیدگاه های جدیدی را ارائه می دهد و روش های تفکر شما را به چالش می کشد.
سفر همچنین شما را در معرض شگفتی های طبیعی جهان قرار می دهد و باعث می شود قدردانی عمیق تری نسبت به طبیعت و محیط زیست داشته باشید.
وقتی منطقه راحتی خود را ترک می کنید چه اتفاقی می افتد؟
در انتهای منطقه راحتی شما پاداش های بی شماری در انتظار شماست. بیایید نگاهی به برخی از آنها بیاندازیم.
افزایش تاب آوری
هرچه بیشتر از حباب راحتی خود گسترش پیدا کنید، ماهیچه های انعطاف پذیری خود را بیشتر تقویت می کنید . در آغوش گرفتن بارها و بارها از موقعیت های ناراحت کننده قدرت ذهنی ایجاد می کند. این به شما کمک می کند تا با سهولت و خوش بینی بیشتری بر موانع زندگی شخصی و حرفه ای خود غلبه کنید.
از آنجایی که تغییر و عدم اطمینان در طول زندگی شما اتفاق می افتد، یادگیری نحوه هدایت آنها یک مهارت بسیار مهم است.
خودشکوفایی
طبق سلسله مراتب نیازهای دکتر آبراهام مزلو، خودشکوفایی نیاز ما به تبدیل شدن به هر چیزی است که قادر به تبدیل شدن آن هستیم. این یک فرآیند رشد شخصی و توسعه توانایی ها برای دستیابی به پتانسیل کامل در زندگی است.
اگر در منطقه راحتی خود بمانید، هرگز نخواهید فهمید که واقعاً چه توانایی هایی دارید. هنگامی که ترس اولیه از ترک را پشت سر گذاشتید، شروع به قدم گذاشتن در پتانسیل خود می کنید. با به چالش کشیدن خود، خودانگیختگی بیشتر و جستجوی فرصت هایی برای یادگیری شروع کنید. با این حال، ما باید به خودشکوفایی به عنوان یک سفر مداوم نگاه کنیم تا یک مقصد.
افزایش اعتماد به نفس
اعتماد به نفس و مناطق راحتی ارتباط مستقیم دارند. این بدان معناست که هرچه منطقه راحتی کمتر باشد، اعتماد کمتری به خود و تواناییهایتان دارید. هرچه بیشتر با ترس های خود روبرو شوید و آنها را به چالش بکشید، اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت.
به عنوان مثال، مواجهه با ترس از سخنرانی در جمع، اعتماد به نفس شما را از دو جهت افزایش می دهد. این شما را به یک سخنران عمومی با اعتماد به نفس بیشتری تبدیل می کند و باعث افزایش عزت نفس شما می شود . شما به خاطر موفقیت خود و توانایی خود در انجام عمل علیرغم ترس اولیه خود به خود افتخار خواهید کرد.
پشیمانی کمتر
بانی ور در کتاب پرفروش خود به نام 5 پشیمانی برتر از مرگ ، بزرگترین حسرت زندگی بیماران مراقبت تسکینی خود را آشکار می کند. سه مورد از پاسخ های آنها یک موضوع مشترک دارند:
“کاش شجاعت این را داشتم که یک زندگی صادقانه برای خودم داشته باشم و نه زندگی که دیگران از من انتظار دارند.”
“کاش شجاعت بیان احساساتم را داشتم.”
“کاش به خودم اجازه می دادم شادتر باشم.”
ور در ادامه توضیح می دهد که افرادی که به رویاهای خود احترام نمی گذارند و به یک زندگی متوسط رضایت می دهند، از انتخاب هایی که کرده اند یا نکرده اند پشیمان شده اند. همچنین، کسانی که در عادات قدیمی گیر کرده بودند و از تغییر می ترسیدند به خود دروغ می گفتند که وقتی آرزو می کنند در واقعیت شادتر باشند، راضی هستند.
زندگی در منطقه آسایش به معنای در پیش گرفتن مسیر کمترین مقاومت است. در حالی که ایمن بازی مزایای خود را دارد، همچنین می تواند ناکامل باشد. شما هرگز پشیمان نخواهید شد که منطقه راحتی را برای دنبال کردن رویاهای خود ترک کردید و به زندگی دلخواه خود ادامه دادید.
مراحل خروج از منطقه امن
در اینجا شش مرحله عملی وجود دارد که خروج از منطقه راحتی را آسان تر می کند.
1. آنچه در داخل و خارج از منطقه آسایش شما وجود دارد را اندازه گیری کنید
یک لحظه فکر کنید و از خود بپرسید که زندگی در منطقه راحتی شما چه احساسی دارد. تمام جنبه های مثبت و منفی موقعیت فعلی خود و احساسی که در شما ایجاد می کند را بنویسید.
سپس، تمام چیزهایی که خارج از حباب راحتی شما هستند را یادداشت کنید. اینها می توانند آرزوها، اهداف یا همه چیزهایی باشند که دوست دارید تجربه کنید. بنویسید اگر خارج از منطقه آسایش خود زندگی می کردید و این خواسته ها را دنبال می کردید چه حسی داشتید.
نوشتن می تواند به شما کمک کند تا بینش خود را نسبت به احساسات خود به دست آورید و انگیزه لازم برای ترک منطقه راحتی خود را بیابید.
2. اهداف شخصی تعیین کنید
اهداف شخصی SMART را تعیین کنید که به شما کمک می کند منطقه راحتی خود را گسترش دهید.
به عنوان مثال، گرفتن مدرک کارشناسی ارشد در عرض پنج سال نمونه ای از یک هدف شغلی است که به رشد شخصی و حرفه ای شما کمک می کند.
اهداف خاص خود را روشن کنید، آنها را یادداشت کنید و مشخص کنید که هر هدف چگونه برای شما مفید است. تعیین اهداف به شما احساس جهت میدهد و به شما کمک میکند تا یک دید شخصی از زندگیتان ایجاد کنید.
3. اقدام کنید – یک قدم در یک زمان
ترک منطقه راحتی شما می تواند کار دشواری به نظر برسد. فکر کردن بیش از حد به آن و نگاه کردن بیش از حد به جلو می تواند بسیار طاقت فرسا باشد و باعث به تعویق انداختن کار شود.
به همین دلیل است که برداشتن اولین قدم و قرار دادن یک پا در مقابل پای دیگر بسیار مهم است. هرگز “زمان مناسب” برای شروع وجود نخواهد داشت. همانطور که فیلسوف چینی باستان لائو تزو یک بار گفت : “سفر هزار مایلی با یک قدم آغاز می شود.”
هر قدمی که برای گسترش فراتر از منطقه راحتی خود بردارید، پیشرفت است.
4. نقطه شیرین خود را پیدا کنید
مانند موش های آزمایش یرکس-دادسون، تحمل ریسک بهینه خود را تعیین کنید. اگر تحمل ریسک شما بسیار کم است، از کوچک شروع کنید.
به عنوان مثال، اگر هدف شما رشد شبکه حرفه ای خود است ، شرکت در یک رویداد شبکه ممکن است در ابتدا بسیار ترسناک باشد. در عوض، میتوانید شبکهسازی را به روشی که برای شما راحتتر است شروع کنید.
به عنوان مثال، با تماس گرفتن با شخصی که میخواهید در لینکدین با او ارتباط برقرار کنید، شروع کنید و از او بخواهید یک چت قهوه مجازی داشته باشد.
پیدا کردن نقطه شیرین به چالش کشیدن خود بدون فشار بیش از حد می تواند تفاوت را ایجاد کند. برداشتن گام های تدریجی کودک، تحمل خطر و اعتماد به نفس شما را افزایش می دهد.
5. نگرش ذهنی مثبت را در خود پرورش دهید
وقتی نوبت به ترک منطقه راحتی می رسد، داشتن نگرش صحیح بسیار مهم است. نگرش ذهنی مثبت به این معناست که با خوش بینی به هر موقعیت و چالشی در زندگی نزدیک شوید. در اینجا نحوه نگرش ذهنی مثبت در هنگام مواجهه با عدم اطمینان آورده شده است:
- وقتی شکست می خورید به خودتان رحم کنید
- چالش ها را به عنوان فرصت ها در نظر بگیرید
- اهداف بلندپروازانه تعیین کنید
- به هر شکست به عنوان یک درس نگاه کنید
- باورهای منفی را به چالش بکشید و یاد بگیرید که چگونه خوش بین باشید
6. با افراد همفکر معاشرت کنید
افرادی را در زندگی خود با ذهنیت رشد که به طور مرتب ریسک می کنند شناسایی کنید. آنها می توانند دوستان، مربیان یا همکارانی باشند که به طور مداوم در حال یادگیری هستند، چالش ها را در آغوش می گیرند و علیرغم شکست پیش می روند. با آنها وقت بگذرانید، از آنها مشاوره بخواهید و از ویژگی هایی که در آنها تحسین می کنید الگوبرداری کنید.
داشتن یک سیستم پشتیبانی، قدم گذاشتن در خارج از منطقه راحتی شما را بسیار آسان تر از انجام آن به تنهایی می کند.
نکات کلیدی هنگام خارج شدن از منطقه راحتی
ترک منطقه راحتی خود در ابتدا احساس ناراحتی و ترس می کند. بیایید چند نکته مهم را بررسی کنیم که انتقال شما را آسان تر می کند.
- از آن لذت ببرید. نفس خود را در خانه بگذارید و به دنبال کمال نباشید. در عوض، لذت ببرید و لذت تجربه چیزهای جدید را دوباره کشف کنید.
- چشم انداز خود را مجدداً تنظیم کنید. به جای تصور بدترین نتیجه ممکن، چطور شروع به تصور بهترین ها کنید؟ تکنیک های تجسم را تمرین کنید و از دستیابی به اهداف خود لذت ببرید.
- هر برد را جشن بگیرید. پیشرفت خود را تصدیق کنید و موفقیت های کوچک و بزرگ خود را جشن بگیرید.
- کاهش تفکر بیش از حد فکر بیش از حد شما را از اقدام باز می دارد و همه چیز را به بدترین سناریو تبدیل می کند. تمرین هایی مانند تنفس آگاهانه می تواند به کاهش افکار منفی و اضطراب کمک کند.