جستجو
Close this search box.

مقابله با پشیمانی: حرکت و پذیرش رشد

تلاش برای درمان یا غلبه بر پشیمانی درک و مقابله با آن | با تبدیل پشیمانی به یک تجربه یادگیری، راه را به سوی خودبخشی و شفا هموار می کنید.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Pinterest

فهرست مطالب

هر کتاب تاریخی را ورق بزنید. فهرستی از شخصیت‌های تاریخی را خواهید یافت که احتمالاً بسیاری از آنها از تصمیمی که مدت‌ها پس از آن گرفته‌اند پشیمان شده‌اند. کنار آمدن با پشیمانی یک تجربه رایج است. همه گاهی با تصمیمات سخت دست و پنجه نرم می کنند.

گاهی اوقات شما انتخاب درستی می کنید. گاهی اوقات چند ماه یا سال آینده را با پشیمانی سپری می کنید. شاید به خاطر یک فرصت از دست رفته یا یک تصمیم عجولانه است که هنوز شما را می بلعد. می تواند احساس خشم و خالی بودن را در شما ایجاد کند. این فقط شما نیستید که در مورد تصمیمات گذشته نشخوار می کنید. همه ما گاهی این کار را انجام می دهیم. در ادامه با مجله قهرمان همراه باشید.

 

درک و مقابله با پشیمانی

حتی بهترین های ما هم اشتباه می کنند. و پشیمانی بخشی اجتناب ناپذیر از تجربه انسان است. این یک معلم جهانی است، اگر ناراحت کننده باشد. این بدان معنا نیست که دوباره خوشحال نخواهید شد، اما قدرت انتخاب هایتان را به شما یادآوری می کند.

در حالی که پشیمانی می تواند بی امان باشد، معمولاً پشیمانی با گذشت زمان محو می شود ، به خصوص اگر بلافاصله پس از رویداد تحریک کننده به آن پرداخته شود. این شامل پذیرش، یادگیری از تجربه، و درخواست کمک ، چه از یک فرد قابل اعتماد یا یک متخصص سلامت روان است .

در «قدرت پشیمانی»، دنیل پینک چهار نوع پشیمانی را پیشنهاد می‌کند که هر کدام ارزش‌های ما را نشان می‌دهند:

  • پشیمانی بنیاد ناشی از عدم ایجاد زمینه برای یک زندگی باثبات است، مانند پس انداز نکردن برای بازنشستگی یا بی توجهی به مراقبت از خود.
  • پشیمانی اخلاقی ناشی از رفتار ناخوشایند (مانند قلدری در محل کار ) یا ناعادلانه (مانند خیانت) است.
  • پشیمانی های ارتباطی ناشی از از دست دادن فرصت های رابطه است که اغلب به دلیل ترس از احساس ناخوشایند است
  • پشیمانی جسارت به دلیل فرصت های از دست رفته به دلیل ایمن بودن اتفاق می افتد
  • مدیریت پشیمانی یک سفر شخصی برای کشف خود است . احتمالاً متوجه خواهید شد که آنچه برای شخص دیگری کار می کند ممکن است برای شما مفید نباشد. وقت گذاشتن برای پردازش احساسات خوب نیست و انجام این کار می تواند پله ای برای رشد باشد.

 

علم پشیمانی

علم به ما نگاهی شگفت‌انگیز به نحوه برخورد مغز ما با پشیمانی می‌دهد. مطالعات تصویربرداری نشان می دهد که پشیمانی باعث افزایش فعالیت در مناطق خاصی از مغز می شود.

در این مطالعه، محققان از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی (fMRI) برای نظارت بر فعالیت مغز استفاده کردند، زیرا شرکت کنندگان بین دو گزینه را انتخاب کردند. آنها برای برانگیختن احساس پشیمانی، به شرکت کنندگان نشان دادند که اگر متفاوت انتخاب می کردند چه اتفاقی می افتاد.

یافته ها؟ پشیمانی باعث ایجاد فعالیت در مناطقی از مغز که با تصمیم گیری، پردازش عاطفی و حافظه مرتبط است . هرچه شرکت کنندگان پشیمانی بیشتری را تجربه کنند، تصویربرداری بیشتر فعالیت مغزی را نشان می دهد. این نشان می دهد که مغز ما برای جلوگیری از پشیمانی طراحی شده است.

پس چرا این مهم است؟ تحقیقات نشان می دهد که گاهی اوقات افراد پشیمان می شوند. پشیمانی گریزی به این معنی است که از آن مطمئن باشید، انتخاب هایی برای دور زدن احساس پشیمانی یا ناامیدی در آینده انجام دهید. این بدان معناست که ترس از احساس احساسات منفی، مانند غم و اندوه یا ناهنجاری، می تواند تصمیمات شما را هدایت کند. دانستن این که احساس پشیمانی محتمل است و آماده کردن خود برای آن ممکن است منجر به انتخاب های ضروری شود که گاهی نتایج بهتری به همراه دارد.

مردم اغلب تصمیم می گیرند و نتایج را بر اساس احساسات خود قضاوت می کنند . این بدان معناست که شما ممکن است از یک نتیجه پشیمان شوید، حتی زمانی که دیگران فکر می کنند که نتیجه خوبی حاصل شده است. درک اینکه چگونه از نظر احساسی واکنش نشان خواهید داد، رفاه عاطفی شما را افزایش می دهد و شما را به سمت تصمیماتی سوق می دهد که شما را خوشحال تر می کند.

احساس پشیمانی و گناه دو احساسی هستند که اغلب با هم مخلوط می شوند. با این حال، راه هایی برای مقابله با هر یک از آنها وجود دارد.

 

مقابله با پشیمانی: چگونه ادامه دهیم

اولین قدم برای غلبه بر حسرت، خود اندیشی است . این سفر درونی تصمیمات، احساسات و آرزوهای شما را بررسی می کند. با توجه به انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا، پرسیدن سوالات راهنمایی از خود به کشف بینش های ارزشمند در مورد نقاط قوت، ضعف و انگیزه های آینده شما کمک می کند.

در حالی که هیچ رویکرد یکسانی برای بازتاب خود وجود ندارد، ساختار می تواند اثربخشی را بهبود بخشد. این ممکن است مانند کار با یک درمانگر یا مربی باشد که می تواند شما را راهنمایی کند، با استفاده از ژورنال برای پردازش افکارتان، یا پذیرش ذهن آگاهی از طریق مدیتیشن .

این در مورد یافتن روشی است که به شما کمک می کند احساسات پشیمانی خود را هدایت کنید و به سمت آینده ای خودآگاه تر و مقاوم تر در برابر پشیمانی حرکت کنید. در اینجا پنج مرحله وجود دارد که به شما کمک می کند تا به جلو بروید:

 

1. تصدیق و پذیرش

این مرحله شامل تشخیص این موضوع است که ممکن است در آن زمان بهترین تصمیم را نگرفته باشید، اما همچنین درک این نکته را شامل می شود که مسیر جایگزین ممکن است آنطور که تصور می کردید عالی نبوده باشد.

ما اغلب به خاطر ایده آل کردن «چه می شد» مقصریم. ما فراموش می کنیم که آنها موانع خود را ارائه می کردند.

یکی از راه‌های رهایی از وزن پشیمانی، افشاگری است. احساسات خود را با صحبت کردن با کسی که به او اعتماد دارید به اشتراک بگذارید یا شروع به یادداشت افکار خود در مورد مقابله با پشیمانی کنید. نامگذاری احساسات شما درمانی است و حس وضوح را به همراه دارد.

یکی دیگر از بخش‌های کلیدی پذیرش، یافتن تعادل بین فردی که می‌خواهید باشید و آنچه که فکر می‌کنید جامعه از شما انتظار دارد، است. خوب است که رویاهای خود را دنبال کنید، اما به همان اندازه مهم است که عواقب احتمالی را در نظر بگیرید و اینکه آیا آنها با مسئولیت های شما مطابقت دارند یا خیر. نحوه پاسخ ما به پشیمانی ها، نه خود حسرت ها، چیزی است که آینده ما را شکل می دهد.

 

2. یاد بگیرید و ببخشید

با این مرحله، در نظر بگیرید که چگونه پشیمانی خود را درک می کنید. شما اغلب نسبت به خود خشن تر از دیگران هستید. در عوض، شفقت به خود را تمرین کنید تا با مهربانی با خود رفتار کنید، نه تحقیر. این به شما کمک می‌کند کینه‌تان را از خود دور کنید تا ذهنیت بهتری برای حرکت به جلو داشته باشید.

هنگامی که آماده شدید، به پاسخ سوالات خود انعکاس هدایت شده خود نگاه کنید. در نظر بگیرید که چه کاری می توانستید متفاوت انجام دهید و در آینده چه خواهید کرد.

با استفاده از شفقت به خود برای یادگیری و بخشیدن خود، می توانید موارد زیر را تجربه کنید:

با تبدیل پشیمانی به یک تجربه یادگیری، راه را به سوی خودبخشی و شفا هموار می کنید.

 

3. اقدام کنید و اصلاح کنید

از آنجایی که بین پشیمانی و احساس گناه همپوشانی وجود دارد، اقدام و اصلاح یک گام ضروری در برخورد با هر دو است. مطمئناً، ممکن است علامت را از دست داده باشید، اما می توانید برای بازگشت به مسیر خود اقدام کنید. تغییراتی را در نظر بگیرید که می توانید در موقعیت فعلی خود ایجاد کنید تا به وضعیت ایده آل خود نزدیک شوید.

دنیل پینک نوشت که پشیمانی معمولاً به ریسک نکردن معقول ، انجام ندادن کار درست، دست نزدن و احساس خوب نبودن خلاصه می شود. در عوض، ابتدا روی اصلاح آن قسمت‌ها تمرکز کنید و به یاد داشته باشید که «به اندازه کافی خوب» اغلب همین است: به اندازه کافی خوب.

سپس، ممکن است دریابید که وقت آن رسیده است که برخی از روابط را ترمیم کنید. این می تواند احساس ناراحتی و آسیب پذیری داشته باشد، به خصوص که عذرخواهی و طلب بخشش مراحل مختلفی هستند. عذرخواهی به اشتباه خود اعتراف می کند. با این حال، درخواست بخشش برای اصلاح یک رابطه است.

درخواست بخشش از یکی از عزیزان به این معنی نیست که فورا بخشیده می شوید. دست یابی به زمان درازی می برد. با این حال، فشار بیش از حد برای بخشش، می تواند باعث آسیب بیشتر شود.

در حالی که اقدام و اصلاح بخش‌های مهم غلبه بر حسرت است، ایجاد انعطاف‌پذیری نیز به همان اندازه مهم است. این به شما کمک می کند تا در چالش های آینده پیمایش کنید و از تکرار پشیمانی های مشابه جلوگیری کنید.

 

4. ایجاد انعطاف پذیری

یادگیری چگونگی کنار آمدن با ایجاد انعطاف‌پذیری در مورد درک الگوهای پشیمانی و یادگیری مدیریت آنها است. ممکن است به زودی پس از اتفاق افتادن از اقداماتی که انجام داده اید، پشیمان شوید. با این حال، پشیمانی برای فرصت های از دست رفته به مرور زمان بیشتر می شود.

شناخت این الگو به شما کمک می کند تصمیماتی بگیرید که در درازمدت از آنها راضی خواهید بود. این شما را تشویق می‌کند تا فرصت‌ها را غنیمت بشمارید، زیرا می‌دانید که ناراحتی اولیه یا ترس از اقدام به احتمال زیاد ارزش معاوضه با دانستن اینکه شما بهترین عکس را گرفته‌اید، دارد. با این حال، پشیمانی از اقدام نکردن ممکن است باقی بماند.

برای ایجاد انعطاف پذیری، از فکر کردن به پشیمانی خود اجتناب کنید. در عوض، مانند راوی سوم شخص یک رمان عمل کنید و سعی کنید به گزینه ها به طور عینی نگاه کنید.

 

5. اهدافی را برای آینده مثبت تعیین کنید

وقتی اهدافی را تعیین می کنید، در نظر بگیرید که عمیق ترین پشیمانی ما اغلب حول روابط بین فردی ما می چرخد. از آنجایی که تنهایی خطراتی برای سلامتی به همراه دارد ، سرمایه گذاری زمان و تلاش برای تقویت ارتباطات ممکن است اولویتی باشد که بیشترین افزایش را در رفاه شما ایجاد می کند.

پشیمانی‌هایی که می‌توانند بیش از همه شما را آزار دهند، فرصت‌هایی هستند که از آنها استفاده نمی‌کنید، چه به دلیل ترس و چه به دلیل مشغله زیاد. اما تغییر مسیر بعد از اقدام آسانتر از بازگرداندن لحظات از دست رفته است.

 

دسترسی به بهترین دوره های توسعه فردی

 

جلوگیری از پشیمانی در آینده

زندگی موظف به پرتاب توپ های منحنی است. و گاهی اوقات ما تصمیمات اشتباه می گیریم. آنچه مهم است توانایی بازگشت به عقب، درس گرفتن از اشتباهات و ادامه حرکت رو به جلو است. پرورش اعتماد به نفس و تقویت مهارت های مقابله ای شما را برای این لحظات آماده می کند.

تاب آوری همه چیز در مورد انطباق با تجربیات چالش برانگیز زندگی است. مطمئناً، احساس شکست می‌تواند روحیه شما را تضعیف کند ، اما اینجاست که دلسوزی به خود وارد می‌شود. این چیزی است که به شما قدرت می‌دهد تا دوباره تلاش کنید. با درس گرفتن از اشتباهات خود، رشد خواهید کرد، احساس غرور جدیدی در خود ایجاد خواهید کرد و ارزش خود را پرورش خواهید داد. این در مورد زمین خوردن، دوباره بلند شدن و هر بار قوی تر شدن است. در اینجا نحوه انجام این کار آمده است:

 

1. پذیرش را پرورش دهید

ایجاد مقاومت در برابر پشیمانی آینده مستلزم این است که عادت کنید مزایا و معایب یک انتخاب را بسنجید و سپس تصمیم خود را بپذیرید. با دانستن آنچه که مایلید (یا نمی خواهید) ریسک کنید، شروع می شود. دانستن اینکه با اطلاعاتی که در دسترس دارید بهترین انتخاب را انجام داده اید می تواند به دور نگه داشتن پشیمانی کمک کند.

خودپذیری و بخشش پیوند قدرتمندی دارند. وقتی برای بخشیدن خودمان تلاش می کنیم، اغلب به این دلیل است که دودستگی داریم: یک قسمت نیاز به بخشش دارد و بخشی دیگر برای دادن آن تلاش می کند.

خبر خوب این است که خودپذیری این بخش ها را پل می کند. به شما این امکان را می دهد که اشتباهات خود را ببخشید و به آینده نگاه کنید و در عین حال چرخه افکار منفی ناشی از سکون در گذشته را بشکنید.

در نهایت، تصدیق افکار و احساسات خود نیز احساسات منفی شدید را تسکین می دهد. این فرآیند توجه و بازسازی افکار شما به عنوان ارزیابی مجدد شناختی شناخته می شود . دیدن وضعیت خود در یک دید جدید می تواند پشیمانی را کاهش دهد و تصمیمات آینده و بهبود خود را آگاه کند.

 

2. زندگی واقعی را در اولویت قرار دهید

همچنین، تصمیماتی بگیرید که با قوانین و ارزش های زندگی شخصی شما همسو باشد . حتی اگر همه چیز طبق انتظار پیش نرود، متوجه خواهید شد که چرا آن تصمیم در آن زمان برای شما مناسب بوده است.

جالب اینجاست که احساسات نقش حمایتی در تصمیم گیری منطقی دارند. اگر قصد دارید پشیمانی در مورد تصمیمات خود را به حداقل برسانید، انتخاب های شما اغلب بازتاب رفتار منطقی است. این تصور غلط را که احساسات و عقلانیت در تضاد هستند به چالش می کشد. در حقیقت، آنها مکمل یکدیگر در فرآیند تصمیم گیری شما هستند. احساسات به شما کمک می کند تا نتایج گذشته را ارزیابی کنید و انتخاب های آینده خود را بر اساس آن تنظیم کنید.

 

3. به دنبال حمایت و راهنمایی باشید

حتی اگر گاهی اوقات احساس می کنید قهرمان جهان پشیمانی هستید، مهم است که به یاد داشته باشید که تنها نیستید.

تکیه بر تیم، مربیان یا مربیان می تواند برای سلامت روانی شما معجزه کند. اما اگر حس پشیمانی بیشتر شبیه سیاهچاله‌ای است که شما را به سمت افسردگی و اضطراب می‌کشد، هیچ شرم آور نیست که از یک متخصص سلامت روان حمایت کنید.

 

تلاش برای درمان یا مربیگری برای غلبه بر پشیمانی

هم درمان و هم مربیگری می توانند به شما در غلبه بر پشیمانی کمک کنند. هر کدام دارای مزایای منحصر به فرد متناسب با نیازهای مختلف هستند.

اگر پشیمانی به شدت بر آمادگی ذهنی شما تأثیر بگذارد، درمان ممکن است انتخاب مناسبی باشد. زمانی مفید است که:

  • پشیمانی باعث افسردگی یا اضطراب می شود
  • پشیمانی کار کردن را در زندگی روزمره سخت می کند
  • شما باید احساسات عمیق را بررسی و پردازش کنید
  • شما باید با مسائل اساسی که منجر به پشیمانی می شود مقابله کنید
  • شما در حال تلاش برای یافتن راهبردهای سالم برای مقابله با احساسات خود هستید
  • درمان فضایی برای مقابله با چالش‌ها و کمک به مدیریت تأثیر پشیمانی بر سلامتی است.

 

از سوی دیگر، اگر در تعیین و دستیابی به رشد شخصی و اهداف تصمیم‌گیری، راهنمایی و حمایت می‌خواهید، کوچینگ یک انتخاب قانع‌کننده است. زمانی ایده آل است که:

  • هدف شما ایجاد تغییرات مثبت در زندگی است
  • شما می خواهید از پشیمانی درس بگیرید و از آنها به عنوان سکوی پرشی برای رشد استفاده کنید
  • شما به دنبال انگیزه، مسئولیت پذیری و استراتژی های عملی برای غلبه بر پشیمانی هستید

در حالی که درمان راه حلی برای رسیدگی به نگرانی های مربوط به پشیمانی است، مربیگری برای کسانی که به دنبال حمایت برای غلبه بر پشیمانی و دستیابی به اهداف شخصی هستند، ایده آل است. انتخاب شما در نهایت به نیازها، ترجیحات و اهداف خاص شما بستگی دارد.

 

در آغوش گرفتن نقص: آخرین گام برای مقابله با پشیمانی

همراه با بقیه بشریت، تجربه پشیمانی شما نتیجه تلاش شما برای پذیرش این است که اشتباهات اجتناب ناپذیر هستند. اما حقیقت اینجاست: هیچ کس کامل نیست، و این اشکالی ندارد.

پرداختن به پشیمانی و مدیریت آن را به عنوان نقطه عطفی در سفر به سمت رشد شخصی در نظر بگیرید. این چیزی است که باید جشن گرفته شود.

 

جدیدترین دوره ها​

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسعه فردی
دوره های توسعه فردی
کسب و کار
دوره های کسب و کار
روانشناسی
دوره های روانشناسی
مراقبه - یوگا
دوره های مدیتیشن
دوره های یوگا
زندگی نامه
لینکدونی
مطالب پر بازدید