برخی از تصمیمات مهمتر از تصمیمات دیگر هستند. انتخاب اینکه چه چیزی بپوشید یا چگونه تخم مرغ خود را داشته باشید بسیار کم خطر است. اما همانطور که در حرفه خود پیشرفت می کنید و وارد موقعیت های رهبری می شوید، این تصمیمات می تواند پیامدهای گسترده ای داشته باشد، بنابراین توسعه مهارت های تصمیم گیری خوب بسیار مهم است.
مهارت های تصمیم گیری برای پیشرفت شخصی و شغلی ضروری است. آنها شما را از قضاوت های فوری باز می دارند و در عین حال از فلج تجزیه و تحلیل نیز جلوگیری می کنند. ارزیابی موانع با یک سطح همسطح و یک چارچوب منسجم، نتایج انتخاب های شما را بهبود می بخشد و بین شما و اعضای تیم خود اعتماد ایجاد می کند. با مجله قهرمان همراه باشید.
مهارت های تصمیم گیری چیست؟
مانند همه مجموعههای مهارتی، تصمیمگیری مجموعهای از عادات و فرآیندهای فکری است که شما تمرین میکنید و در طول زمان تقویت میکنید. مهارت های تصمیم گیری به جای اینکه به دل خود اعتماد کنید، به شما کمک می کند:
- اطلاعات موجود را تجزیه و تحلیل کنید
- دیدگاه دیگران را بشناسید
- عواقب را در نظر بگیرید
- جایگزین ها را کاوش کنید
- کارایی انتخاب خود را ارزیابی کنید
گاهی اوقات، بزرگترین مانع در تصمیمگیری مؤثر، تشخیص این است که باید تصمیمی بگیرید. مردم اغلب تصور می کنند که یک مشکل به خودی خود برطرف می شود یا اینکه یک تصمیم بزرگ مسئولیت شخص دیگری است.
اگر در محل کار خود پیشرو هستید یا امیدوارید به آن تبدیل شوید، مهم است که وزن انتخاب های خود را بشناسید و انواع مناسب مهارت های تصمیم گیری را اعمال کنید. اقدام قاطعانه اهداف روشنی را برای تیم شما تعیین می کند، نیروی کار پاسخگو را پرورش می دهد و بهره وری و رضایت کارگران را افزایش می دهد – بنابراین تیم شما برای موفقیت آماده است.
تصمیمات مشترکی که رهبران باید در محل کار بگیرند
رهبران تصمیمات بیشماری را اتخاذ میکنند که تأثیرات موجدار در سراسر محل کار دارند. حتی انتخاب های به ظاهر نامرتبط در مورد امور مالی، تدارکات و روحیه کارکنان می توانند تأثیرات گسترده ای بر یکدیگر داشته باشند. به همین دلیل است که تصمیم گیری دقیق برای توسعه مهارت های مدیریت موثر بسیار مهم است.
در اینجا چند نمونه از تصمیماتی است که ممکن است به عنوان یک رهبر در محل کار با آن روبرو شوید:
- انتخاب تامین کننده جدید
- انتخاب یک نامزد برای موقعیت شغلی
- اولویت بندی ایده های محصول جدید برای راه اندازی
- ایجاد برنامه های عملیاتی
6 نوع مهارت تصمیم گیری
مهارتها و عادتهای اکتسابی مختلف، فرآیند تصمیمگیری را هدایت میکنند که طیف وسیعی از شیوههای منطقی، احساسی و دانش محور را در بر میگیرد. تقویت این مهارت ها تصمیم گیری کلی شما را بهبود می بخشد و برجسته کردن آنها در رزومه کاری یا در محل کار راهی عالی برای اثبات داشتن پتانسیل مدیریتی است.
در اینجا انواع مهارت های اولیه وجود دارد که برای اینکه یک رهبر قاطع باشید به آنها نیاز دارید.
1. مهارت حل مسئله
این شامل استدلال منطقی، تفکر انتقادی و سواد علمی است – همه اینها نشان دهنده توانایی شما در جذب و به کارگیری داده ها برای کار مورد نظر است. استفاده از این مهارت ها به شما کمک می کند از تعصب لنگر انداختن جلوگیری کنید : زمانی که بر اساس اولین اطلاعاتی که دریافت می کنید قضاوت فوری می کنید.
علاوه بر کمک به تصمیم گیری آگاهانه، مهارت های حل مسئله برای کارفرمایان بالقوه جذاب است. یک نظرسنجی نشان داد که 87 درصد از کارفرمایان در هنگام ارزیابی استخدامهای جدید در مدرسه کسبوکار به مهارتهای حل مسئله نیاز دارند.
اگر مطمئن نیستید که چگونه این مجموعه از توانایی ها را تقویت کنید، با انجام تحقیقات خود شروع کنید. اغلب، اولین قدم برای حل یک مشکل، جمع آوری اطلاعات و زمینه لازم است . تنها در این صورت است که می توانید داده ها را تفسیر کنید و بین تجربیات گذشته و وضعیت فعلی خود ارتباط برقرار کنید تا بفهمید کجا و چگونه می توانید پیشرفت کنید.
2. مهارت های مدیریت زمان
مدیریت زمان و تصمیم گیری دست به دست هم می دهند. استرس تصمیمات فوری و پرفشار می تواند بینایی تونلی و تفکر دوتایی را تحریک کند و انتخاب های ضعیف ناشی از آن اغلب منجر به سناریوهای استرس زاتر می شود.
از سوی دیگر، برنامهریزی و بودجهبندی زمانتان مستلزم آن است که تصمیمهای دقیق زیادی بگیرید، مانند اینکه چگونه وظایف خود را اولویتبندی کنید . اما انجام این کار توانایی تصمیم گیری شما را در آینده بهبود می بخشد.
3. مهارت های خلاقیت
اگر تصمیمی شما را دچار مشکل کرد، ممکن است لازم باشد خارج از چارچوب فکر کنید . خلاقیت به شما کمک میکند تا راهحلهای ممکن را فراتر از آنچه که آشکارتر است، ایدهپردازی کنید. بعد از اینکه طوفان فکری انجام دادید، استراتژی های حل مسئله می توانند به شما در شناسایی معقول ترین گزینه ها کمک کنند.
اگر می خواهید خلاقیت خود را بهبود ببخشید، مدیریت زمان موثر نیز ممکن است در اینجا مفید باشد. مطالعات نشان می دهد که احساسات آرام و کم شدت به تفکر گسترده کمک می کند، در حالی که احساسات پرشور و با شدت بالا دامنه محدودتری از توجه را تشویق می کند. ایجاد تعادل بین این دو برای تصمیم گیری موثر حیاتی است.
4. مهارت های هوش هیجانی
از آنجایی که احساسات به طور قابل توجهی بر تفکر شما تأثیر می گذارد، ممکن است آنها را مانعی برای تصمیم گیری خوب در نظر بگیرید. اما شواهد قابل توجهی وجود دارد که نشان می دهد احساسات نه تنها برای تصمیم گیری مفید هستند، بلکه حیاتی هستند. احساسات ممکن است به ذهن کمک کند تا تجربیات و خطوط استدلال را به “واکنش های روده ای” فشرده کند که امکان انتخاب های چند ثانیه ای را فراهم می کند.
کلید تفسیر این احساسات به ایده های عملی در هوش هیجانی شما نهفته است. به جای سرکوب احساسات در هنگام مواجهه با یک انتخاب سخت، اغلب مفیدتر است که آنها را به رسمیت بشناسید و مهارت های تنظیم عاطفی را تمرین کنید تا از آنها به نفع خود استفاده کنید.
5. مهارت های همکاری
هیچ کس همه پاسخ ها را ندارد – اینجاست که تصمیمات گروهی وارد عمل می شوند. به عنوان یک رهبر، توانایی شما در تسهیل ارتباطات و تعیین اهداف مشترک به طور مستقیم بر کارایی تصمیم گیری تیم شما تأثیر می گذارد. مهارت های رهبری مانند گوش دادن فعال و بازخورد سازنده تیم شما را تشویق می کند تا ایده های خود را به اشتراک بگذارد.
تفویض اختیار یکی دیگر از عوامل کلیدی همکاری است. تفویض اختیار بخشی از حجم کار را از بشقاب شما می گیرد و از ایجاد خستگی تصمیم گیری که ممکن است انتخاب های شما را مختل کند جلوگیری می کند. همچنین به تیم شما نشان می دهد که به آنها اعتماد دارید ، که منجر به کاهش استرس، افزایش انگیزه و رضایت شغلی بیشتر می شود.
6. آینده نگری و مهارت های برنامه ریزی
این یک چیز است که بدانید به کجا می روید، یک چیز دیگر اینکه بدانید چگونه به آنجا بروید. برنامه ریزی و آینده نگری استراتژیک باعث می شود که شما و تیمتان تصمیمات خود را بدون مشکل اجرا کنید. این مهارت ها به ویژه در هنگام ساختن یک سازمان آینده نگر بسیار مهم هستند.
برای درک اینکه چگونه به موفقیت خواهید رسید، باید یک مسیر دقیق، نقشه برداری از نتایج بالقوه و ایجاد موارد احتمالی بر اساس روندهای فعلی برنامه ریزی کنید.
فلج تصمیم اغلب زمانی اتفاق می افتد که گزینه های زیادی دارید و نمی دانید چگونه نتایج آنها را پیش بینی کنید. آینده نگاری از یک مدل تصمیم گیری منطقی پشتیبانی می کند که به شما امکان می دهد گزینه های خود را بر اساس آنچه که احتمال دارد اتفاق بیفتد محدود کنید.
آیندهنگاری همچنین به شما کمک میکند تا تصمیمهای مرتبه دوم عمدی بگیرید – انتخابهایی که درباره زمان، مکان و نحوه انتخاب میکنید. با بررسی دقیق، تصمیمات مرتبه دوم می توانند هزینه قضاوت های مرتبه اول را به حداقل برسانند و خطاها را کاهش دهند.
5 نکته برای تصمیم گیری بهتر
مسئولیت انتخاب های بی شماری را به همراه دارد. هیچ روش تصمیم گیری یکسانی وجود ندارد که موفقیت را تضمین کند، اما برخی از تاکتیک ها به طور مداوم روند را تسهیل می کنند و نتایج را بهبود می بخشند. این نکات ساده مهارت های تصمیم گیری شما را بهبود می بخشد، بنابراین می توانید در انتخاب های خود اطمینان داشته باشید.
1. وقت خود را صرف کنید
عجله کردن استرس غیرضروری را به فرآیند تصمیمگیری میافزاید. مطالعه ای از دانشگاه کلمبیا و دانشگاه پیتسبورگ نشان داد که شرکت کنندگانی که حتی کسری از ثانیه زمان بیشتری برای انتخاب داشتند، این کار را با دقت بسیار بیشتری انجام دادند.
به جای اینکه وارد عمل شوید، قبل از اینکه شروع به فکر کردن به راه حل کنید، وقت خود را برای جمع آوری زمینه لازم اختصاص دهید. با این حال، زمان و اطلاعات بیشتر همیشه بهتر نیست – در مرحله بعد در مورد این موضوع بحث خواهیم کرد.
2. اجتناب از فلج تجزیه و تحلیل
عاقلانه است که قبل از تصمیم گیری به دنبال اطلاعات مرتبط باشید، اما ورودی بیش از حد باعث گل آلود شدن آب می شود. با دسترسی به یک firehose از اطلاعات آنلاین، مردم در تصمیم گیری تردید دارند، زیرا احساس اضطراب در مورد از دست دادن جزئیات ضروری دارند. در یک نقطه خاص، شما باید عمل کنید.
برای محدود کردن دامنه ملاحظات خود می توانید چندین قدم بردارید، مانند تعیین ضرب الاجل، مشخص کردن پارامترهای تحقیق دقیق و تقسیم تصمیم خود به مراحل منطقی کوچکتر.
3. به تصمیمات خود متعهد باشید (اما بیش از حد متعهد نباشید)
هنگامی که در مورد یک اقدام تصمیم گرفتید، تمام تلاش خود را به کار بگیرید. مطالعات نشان می دهد که اعمال کنترل بر روی یک سناریو باعث بهبود اعتماد به نفس، انگیزه و عملکرد خود ادراک شده می شود. برعکس، نداشتن اعتماد به نفس می تواند شما را از به کارگیری بهترین تلاش خود منصرف کند، که حتی عاقلانه ترین انتخاب را نیز محکوم می کند.
این بدان معنا نیست که باید پیامدهای نامطلوب را نادیده بگیرید یا زمانی که مرتکب اشتباه شده اید به فشار آوردن ادامه دهید. مغالطه هزینه غرق شده یک سوگیری شناختی رایج است که در آن شما به تلاش برای انجام یک اقدام ناموفق ادامه می دهید زیرا به منابعی که قبلاً خرج کرده اید وابسته هستید.
وقتی یک پروژه به سراشیبی می رود، باید تصمیم بگیرید که آیا باید تاکتیک را تغییر دهید یا خیر. اجازه ندهید این واقعیت که از چندین منبع و زمان و انرژی اعضای تیم در یک روش استفاده کرده اید، شما را به سمت مسیری که به وضوح نادرست ادامه می دهد، تحت تاثیر قرار دهد.
4. مزایا و معایب هر گزینه را بسنجید
هنگامی که گزینه ها را محدود کردید، آنها را مستقیماً با یک ماتریس وزنی مزایا و معایب مقایسه کنید تا بهترین تصمیم را بیابید. این امر فراتر از یک فهرست ساده است و ارزش بیشتری برای مزایا و معایب قائل می شود که برای موفقیت شما مهم است.
شما می توانید ارزش هر عامل را با اهداف شخصی، اهداف حرفه ای یا اهداف تیم خود و همچنین میزان تأثیر یک نتیجه پیش بینی شده تعیین کنید.
5. نتایج را اندازه گیری کنید و از نتایج آن درس بگیرید
تصمیمات درست در خلاء گرفته نمی شود. درس گرفتن از اشتباهات و موفقیت های خود بهترین راه برای تبدیل شدن به یک تصمیم گیرنده مداوم است. قبل از اجرای انتخاب های خود، اهداف SMART را با معیارهای قابل اندازه گیری ایجاد کنید تا به طور عینی تعیین کنید که چه چیزی موثر بوده و چه چیزی موثر نیست.
هنگامی که از نتایج قبلی درس گرفته اید، هر تصمیم بعدی آسان تر می شود. رهبران فکری معروف و تأثیرگذاران تجاری اغلب در مورد تصمیم گیری جدی صحبت می کنند، اما سال ها تجربه و خرد انباشته شهود آنها را پشتیبانی می کند.
تصمیمات بهتر رهبران بهتری را می سازد
رهبر بودن یعنی دائماً به دنبال راه هایی برای پیشرفت باشید. یکی از بهترین روشها، ارزیابی نتایج گذشته برای اطلاع از انتخابهای آینده است. با تصمیم گیری های کافی، به زودی به یک متخصص قاطع تبدیل خواهید شد.