مجله قهرمان

افسردگی و درمان آن

در زندگی گاهی به اوج می‌رسیم و گاهی به پایین‌ترین نقطه‌ای که حتی فکرش را هم نمی‌کردیم! در این میان هستند کسانی که به افسردگی دچار می‌شوند و روزها را با بی‌حوصلگی پشت سر می‌گذارند. در حقیقت همه ما بارها افراد مبتلا به بیماری افسردگی را در محیط اطرافمان دیده‌ایم و شاید این سوال در ذهنمان ایجاد شده باشد که چرا برخی افراد افسرده می‌شوند؟

علت این بیماری چیست و آیا امکان درمان افسردگی وجود دارد؟ آیا تاکنون به این موضوع فکر کرده‌اید که چه عواملی باعث افسردگی می‌شوند؟

دوره­‌های افسردگی خودبخود برطرف می­‌شود، ممکن است این وضعیت چند ماه رنج فیزیکی و روانی، اندوه و بی­‌میلی به زندگی را به همراه داشته باشد و ضرر زیادی متوجه فرد، روابط و کار او سازد. شواهد نشان می­‌دهد هرچه دوره­‌ افسردگی طولانی‌­تر باشد، احتمال عود افسردگی با شدت بیشتر در آینده افزایش می‌­یابد.

در این مقاله از مجله قهرمان با ما همراه باشید تا با افسردگی و راه کار های درمانی آن آشنا شوید.

 

افسردگی چیست ؟

افسردگی، بیماری روحی است که بر نحوه تفکر، احساس و رفتار فرد و به طورکلی در عملکرد روزمره او اختلال ایجاد می‌کند. در صورت عدم درمان افسردگی، علائم آن می‌تواند هفته‌ها، ماه‌ها یا سال‌ها ادامه یابد. علاوه‌ بر این، افسردگی خود می‌تواند به مشکلات فیزیکی و روانی ثانویه‌ای منجر شود و توانایی فرد را برای داشتن عملکرد مناسب محدود کند. وضعیت بسته به میزان سطح افسردگی و نوع آن می تواند موجب احساس پوچی، تنهایی، درماندگی و ده ها مورد دیگر در شخص افسرده شود که حتما می بایست برای جلوگیری از خودکشی و یا حادتر شدن مشکل، سریعا تحت درمان قرار گیرد.

فردی که از نظر بالینی دارای افسردگی است، غم و اندوه و علاقه خود را نسبت به فعالیت هایی که قبلاً از آن لذت می برده، کاهش می دهد و علائم دیگر افسردگی تا حدی است که باعث اختلال در عملکرد آنها در زندگی روزمره می شود.

 

در کل نشانه هایی در افراد افسرده دیده میشود:

 

درمان خانگی افسردگی

راهکارهای خانگی کاهش و درمان افسردگی

از راهکارهای موثر در درمان افسردگی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

 

درمان افسردگی به دو روش:

 1- روان‌درمانی

برای رسیدن به سریعترین درمان افسردگی در هر فرد، یکی از روش‌های دیگری که می‌توان به کار گرفت، روان‌درمانی است. روان‌درمانی یا صحبت درمانی در بعضی موارد به تنهایی برای درمان افسردگی ملایم به کار گرفته می‌شود. برای مقابله با علائم افسردگی شدید و متوسط هم می‌توان از روان‌درمانی در کنار دارودرمانی استفاده کرد. روان درمانی، ریشه‌­ افسردگی و نحوه­‌ پردازش افکار و احساسات در ذهن فرد را هدف قرار می‌­دهد و به افراد کمک می­‌کند باورها، عواطف و افکاری را که منجر به بروز افسردگی در آن‌­ها شده است بشناسند.

فرد به کمک تراپیست وضعیت و احوال خود هنگام هجوم رخدادهای بیرونی یا افکار منفی را توضیح می‌­دهد و به کمک یکدیگر روش­‌های مناسب برای هر موقعیت، از مدیتیشن گرفته تا اصلاح افکار، را کشف می­‌کنند. گروه‌‌‌درمانی نیز یکی از راه‌ های درمان افسردگی است و می‌تواند نقش حمایتی داشته باشد. در گروه‌درمانی افراد با مشکلات و بیماری‌های مشابه دور هم جمع می‌شوند و تجربه مقابله‌شان با بیماری را با هم به اشتراک می‌گذارند.

 2- دارودرمانی

سیگنال­‌های الکتریکی در مغز پیام را از یک سلول عصبی به سلول عصبی دیگر می­‌فرستند اما توسط سیگنال­‌های شیمیایی در سراسر شکاف کوچک بین سلول­‌های عصبی بهم متصل شده‌­اند. داروهای ضد افسردگی روی انتقال‌­دهنده‌­های عصبی، مانند نوراپی­نفرین، سروتونین، دوپامین و غیره که به گروهی از مواد شیمیایی به نام مونوآمین تعلق دارند، تاثیر می­‌گذارند. استفاده از داروهای ضدافسردگی یکی از راه‌ های درمان افسردگی به حساب می‌آیند و می‌توانند مشکلات شیمیایی مغز را اصلاح کنند. این داروها، مسکن یا آرام‌بخش نیستند و بر روی افراد سالم هیچ گونه اثری نمی‌گذارند.

داروهای ضدافسردگی ممکن است در اولین و دومین هفته یک سری نشانه‌های بهبودی را در فرد ایجاد کنند. اما در دو تا سه ماه بعد از مصرف است که این داروها به صورت کامل اثر خود را نشان خواهند داد. اگر بیمار در چندین هفته بعد از شروع مصرف پیشرفتی رو احساس نکند، روانپزشک می‌تواند دوز مصرفی را تغییر دهد و یا داروی دیگری را جایگزین کند. بسیار اهمیت دارد که بیمار با روانپزشک یا روانشناس خود در ارتباط باشد و او را از روند اثرگذاری دارو و یا عوارض جانبی آن مطلع کند‌.

 

 

 

 

خروج از نسخه موبایل