سلامت روان چیزی بیش از عدم وجود اختلالات یا بیماریهای روانی است.
افراد دارای سلامت ذهنی معمولا و یا همیشه آماده یادگیری مطالب جدید هستند و همیشه به دنبال ایدهها و مهارتهای جدید می روند. همچنین اگر افراد از سلامت ذهنی بالایی برخوردار باشند میتوانند تمامی دورههای تحصیلی و شغلی را به خوبی طی کنند.
بسیاری در برابر مشکلات روحی که در طی زندگی برایشان به وجود میآید، تسلیم میشوند و بسیاری دیگر سعی میکنند با روشهای مختلف در کنار رسیدگی به سلامت جسم، از سلامت ذهن و روان خود هم مراقبت کنند و سبک زندگی خود را تغییر دهند.
افرادی هم هستند که سعی می کنند با روشهای مختلف در کنار رسیدگی به سلامت جسم، از سلامت ذهن و روان خود هم مراقبت کنند و برای داشتن سلامت ذهن خود ، سبک زندگی شان را تغییر دهند.سفر کردن نیز یکی از مواردی است که می تواند عامل انگیزش فرد و سلامت ذهن آن باشد سفر کردن و کشف موارد جدید باعث رشد و شکوفایی فرد خواهد شد.
سه بخش قدرت ذهنی :
تفکر:
شامل توانایی تفکر واقع بینانه است. این بدان معناست که چگونه می توان افکار غیر منطقی را شناخت و گفتگوی درونی واقع بینانه تری را جایگزین آنها کرد. این همچنین در مورد صحبت کردن مهربانانه با خود است.
احساس:
قدرت ذهنی شامل سرکوب احساسات یا انکار درد شما نیست. درعوض، تأیید احساس شماست. گاهی اوقات، این به معنای پذیرش احساسات ناخوشایند یا حتی آرامش خود قبل از گفتگوی سخت است.
اقدام:
قدرت ذهنی مربوط به انجام اقدامات تولیدی است. این حتی به معنای تمرین حتی در هنگام خستگی است یا به معنای اجازه دادن به خود مراقبت از خود است، این بدان معنی است که رفتارهای شما برای شما خوب است.اینکه چگونه فکر می کنید بر احساس شما تأثیر می گذارد و احساس شما نیز بر نحوه عملکرد شما تأثیر می گذارد. به نوبه خود، رفتار شما بر نحوه تفکرتان تأثیر می گذارد.
تکنیک هایی برای تجدید و تقویت روحیه
- در طول هفته در فضاهای سبز قدم بزنید.
- ۱۵ دقیقه تا نیم ساعت از روزتان را به کاری که دلتان میخواهد اختصاص بدهید.
- با آدم های مثبت وقت بگذرانید و از افرادی که انرژی منفی دارند به شدت دوری کنید.
- زمانی که بخش انتقادگر ذهنتان شروع به شمردن اشتباههای شما میکند، دفتری بردارید و از خوبیها و نکات مثبت خودتان بنویسید.
- دربارهی احساساتتان با دوستان و عزیزانتان حرف بزنید.
- فکر کنید بهترین دوست خودتان هستید و به مانند بهترین دوستتان در زندگی در زمانهایی که شکستخورده یا ناراحت هستید، از خودتان حمایت کنید و خود را دلداری بدهید.
- فیلمهای کمدی و خندهدار ببینید.
- ۱۰ دقیقه از روز را به ریلکس کردن و جمع کردن افکارتان اختصاص بدهید.
- نقاشی کنید، طرحی بکشید.
- با آدمهای مثبت وقت بگذرانید.
- چند دقیقه از پایان روز را به جشن گرفتن برای موفقیتهای کوتاه اختصاص بدهید.
کلام آخر :
افراد مبتلا به اختلال هایی مانند اضطراب یا افسردگی می توانند از تکنیک های آرام سازی که شامل تنفس عمیق، مراقبه و ذهن آگاهی می باشد، بهره مند شوند. افرادی که با مشکلات روحی مواجهه اند معمولاً برای دستیابی به تندرستی و سلامتی باید تغییراتی در سبک زندگی خویش ایجاد کنند, شامل: کاهش مصرف الکل، خواب مناسب، ورزش مداوم و رژیم غذایی سالم و دارای تمام مواد مغذی می باشد.