مجله قهرمان

هوش هیجانی | چقدر از نظر عاطفی باهوش هستید؟

تعامل ما با افراد دیگر اغلب تعیین می کند که چقدر دوستی ها و روابط ما قوی هستند، چقدر احساس اعتماد به نفس داریم و در نهایت چقدر در زندگی روزمره خود خوشحال و راضی هستیم. برای اطلاع از هوش هیجانی (هوش عاطفی) با مجله قهرمان همراه باشید.

 

درباره هوش عاطفی

اصطلاح “هوش عاطفی” در سال 1990 توسط استادان روانشناسی پیتر سالوی و جان دی. مایر ابداع شد و ایده های پیرامون آن از آن زمان توسعه یافته است. مولفه های اولیه هوش هیجانی معمولاً عبارتند از:

ممکن است با برخی از این مهارت ها بهتر از سایر مهارت ها باشید و می توانید یاد بگیرید که از همه آنها بهتر از آنچه در حال حاضر هستید استفاده کنید.

اگر مطمئن نیستید که آیا می‌توانید از هوش هیجانی در زندگی‌تان استفاده کنید یا نه، در اینجا برخی از چیزهایی در زندگی شما وجود دارد که هوش هیجانی می‌تواند به آنها کمک کند:

با توسعه هوش هیجانی خود، اساساً ابزارهایی را جمع آوری می کنید که می توانند به شما در پاسخ به هر موقعیتی، مهم نیست که چقدر دشوار است، کمک کنند.

 

 

چگونه از نظر عاطفی باهوش تر باشیم

ممکن است به نظر برسد که هوش هیجانی یک ویژگی ذاتی برای بسیاری از افراد است – و این ممکن است تا حدی درست باشد. اما حتی آنهایی از ما که هوش هیجانی پایینی دارند نیز توانایی توسعه مهارت های خود را در این زمینه داریم. به عنوان مثال، آموزش هوش هیجانی در محیط کار موثر است.

بنابراین چگونه می‌توانید از نظر احساسی باهوش‌تر شوید؟ اول، شما باید تمایل داشته باشید که خود را در موقعیت های اجتماعی قرار دهید، حتی موقعیت هایی که ممکن است برای شما ناراحت کننده باشد.

متعهد شوید که برای یک دوست یا همکار یک تابلوی صدا باشید و واقعاً گوش دهید. با تصور کردن خود در جای آنها و فکر کردن در مورد احساسی که ممکن است در موقعیت مشابه داشته باشید، همدلی را تمرین کنید.

 

چطور هوش هیجانی داشته باشیم

هوش هیجانی (EI) توانایی تشخیص، درک و مدیریت احساسات خود و در عین حال توانایی تشخیص، درک و تأثیرگذاری بر احساسات دیگران است. در اینجا چند مرحله کلیدی برای توسعه هوش هیجانی وجود دارد:

1. خودآگاهی:

 

2. خودتنظیمی:

 

3. انگیزه:

 

4. همدلی:

 

5. مهارت های اجتماعی:

 

6. بازخورد:

 

7. یادگیری مستمر:

 

کلام آخر

در نهایت، تا جایی که می توانید به تعامل خود با دیگران فکر کنید. توجه داشته باشید که وقتی به روش های خاصی رفتار می کنید، دیگران چگونه به شما پاسخ می دهند. سعی کنید به این فکر کنید که چگونه احساسات شما و آنها در حال تغییر هستند و چگونه احساسات باعث اعمال شما می شوند. خیلی زود، یافتن راه‌های هوشمندانه‌تر از نظر عاطفی برای مدیریت هر موقعیتی در زندگی‌تان، به‌طور طبیعی برای شما به وجود خواهد آمد.

با تمرکز بر این زمینه ها، می توانید هوش هیجانی خود را افزایش دهید و منجر به روابط بهتر و بهبود نتایج شخصی و حرفه ای شوید.

منبع

خروج از نسخه موبایل