وقتی احساس شکست می کنید، ممکن است تعطیل شوید و از اهداف خود دست بکشید. ممکن است فکر کنید که هر چقدر هم که تلاش کنید، نمی توانید به آنچه می خواهید برسید.
مهم است که احساس شکست را بشناسید، اما دانستن اینکه وقتی آنها را دارید چه کاری انجام دهید بسیار مهم است. در ادامه با مجله قهرمان همراه باشید.
اگر احساس می کنید شکست خورده اید، تنها نیستید
اول، با دانستن اینکه شما تنها کسی نیستید که چنین احساسی دارید، راحت باشید. زمانی که همه چیز طبق برنامه ریزی پیش نمی رود احساس شکست خوردن می کنید. همچنین مهم است به یاد داشته باشید که نحوه تعیین شکست می تواند تغییر کند.
شکست چه حسی دارد؟
هرکسی نظرات متفاوتی در مورد معنای شکست دارد. چه احساس کنید که عقده حقارت دارید و چه به طور دوره ای با آن مبارزه می کنید، هرکسی احساس شکست را متفاوت تجربه می کند.
به طور کلی، افرادی که احساس شکست دارند، اغلب احساسات زیر را گزارش می کنند:
- شک به خود
- ناامیدی
- افسردگی
- اضطراب
- خجالت
- بدبینی
- خودگویی خشن
- عزت نفس پایین
- شرمنده
- تمایل به تسلیم شدن
چه چیزی به احساس شکست دامن می زند؟
برای شروع احساس بهتر، باید منبع احساسات خود را درک کنید. احساسات شما ممکن است عمیق تر از وضعیت سطحی باشد که آنها را تحریک کرده است.
در اینجا عواملی وجود دارد که ممکن است در ایجاد احساس شکست نقش داشته باشند:
- تفکر مقایسه ای: مقایسه خود با دیگران می تواند بر ارزش ها و ارزش خود تأثیر بگذارد. این می تواند خطرناک باشد زیرا شما عموماً از تمام جزئیات وضعیت شخص دیگری اطلاع ندارید. استفاده از رسانه های اجتماعی می تواند این عادت را تقویت کند. تقریباً 90 درصد از زنان و 60 درصد از مردان می گویند که هنگام استفاده از رسانه های اجتماعی خود را با افراد دیگر مقایسه می کنند.
- انتظارات غیر واقعی: بخشی از تعیین اهداف و دستیابی به آنها اطمینان از منطقی بودن آنهاست. زمان و منابعی را که در دسترس دارید در نظر بگیرید تا خودتان را طوری قرار ندهید که احساس شکست کنید.
- خودگویی منفی: اگر تمایل دارید با انتقاد از خود دست و پنجه نرم کنید ، ممکن است طوری با خودتان صحبت کنید که اوضاع را بدتر کند. خودگویی منفی می تواند احساس شکست را بزرگتر از آنچه هست جلوه دهد.
- طرز فکر همه یا هیچ: وقتی موقعیتها را با تفکر همه یا هیچ میبینید ، تنها گزینهها موفقیت یا شکست هستند. در واقع، شما باید یک مقیاس کامل از بین را در نظر بگیرید. حتی اگر هنوز موفق نشده اید، احتمالا هنوز پیشرفت کرده اید.
تاثیر احساس شکست را بشناسید
احساس شکست خوردن جالب نیست. علاوه بر احساس غم و اندوه یا ناامیدی، تمرکز بر شکست نیز می تواند باعث موارد زیر شود:
- نداشتن انگیزه و علاقه
- عدم اعتماد به خود و توانایی های خود
- ترس از شکست
- میل به منزوی کردن خود
- دست کشیدن از اهدافی که احساس می کنید هرگز نمی توانید به آنها برسید
از آنجایی که سلامت روان با سلامت جسمانی در هم تنیده است ، احساس شکست نیز می تواند بر بدن شما تأثیر بگذارد. برای مثال، احساس افسردگی میتواند باعث ایجاد شرایط سلامت جسمانی مانند موارد زیر شود:
- التهاب
- افزایش یا کاهش وزن
- درد مزمن
- افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی
- مشکلات گوارشی
- خوابیدن زیاد یا کم
از این احساس خساراتی که مانند یک شکست میتواند به سلامتی شما وارد شود، آگاه باشید تا بتوانید برای مقابله با موضوع اصلی قدمهایی بردارید.
قالب بندی مجدد روایت: تغییر از شکست به رشد
ابزارهای زیادی وجود دارد که می توانید سعی کنید آنها را از احساس شکست دور کنید. همه آنها ریشه در پرداختن به یک هدف مشترک دارند: تغییر طرز فکر.
در اینجا چند تمرین تغییر چارچوب برای غلبه بر ترس از شکست آورده شده است.
خودگویی منفی را به چالش بکشید
ممکن است یک “قلدر” در مغز خود داشته باشید که به خوبی با شما صحبت نمی کند. توهین هایی که در زمانی که بیشترین احساس را در شما آسیب پذیر می کنید، نوعی خودگویی منفی است.
تسلیم شدن به افکار منفی خودکار که ANT نامیده می شود، می تواند باعث شود موقعیت ها را ناعادلانه ببینید. یادگیری تشخیص ANT ها می تواند به شما کمک کند تا از خود خرابکاری رها شوید.
برای به چالش کشیدن افکار منفی از خود سوالاتی مانند موارد زیر بپرسید :
- آیا من افکار را با واقعیت ها اشتباه گرفته ام؟
- آیا از خودم انتظار دارم که کامل باشم؟
- مزایا و معایب این تفکر چیست؟
- آیا من خودم را به خاطر چیزی که تقصیر من نیست سرزنش می کنم؟
- آیا من در مورد اهمیت این وضعیت اغراق می کنم؟
- آیا روی نقاط ضعفم تمرکز می کنم و نقاط قوتم را نادیده می گیرم؟
- آیا من فرض میکنم هیچ کاری نمیتوانم برای تغییر وضعیت یا درک خود انجام دهم؟
این سوالات به شما کمک می کند تا تشخیص دهید که آیا یک موقعیت را منصفانه قضاوت می کنید و همه حقایق را در نظر می گیرید. آنها شما را تشویق می کنند که به این فکر کنید که آیا به پریشانی عاطفی اجازه می دهید کنترل بیش از حد را در دست بگیرد.
پیشرفت را تصدیق کنید
تصدیق پیشرفت به ایده تفکر همه یا هیچ برمی گردد . وقتی احساس شکست می کنید، ممکن است موقعیت ها را به گونه ای ببینید که جایی برای حد وسط باقی نمی گذارد. ممکن است با افکار منفی بر هر پیشرفتی که انجام داده اید سایه افکنده باشید.
از خود بپرسید: «نتایج بالقوه این وضعیت چه بود؟» سعی کنید با پاسخ دادن به سوالاتی مانند زیر به گزینه های بیشتری نسبت به موفقیت کامل یا شکست کامل فکر کنید:
- چطور رشد کردی؟
- آیا مهارت هایی وجود دارد که به دست آورده اید یا درسی که یاد گرفته اید؟
- آیا نسبت به قبل برای رسیدن به هدف خود نزدیکتر یا بهتر موقعیت دارید؟
- چه کاری را خوب انجام دادی؟
- آیا اکنون به منابع بیشتری دسترسی دارید که در موقعیت های آینده مفید باشد؟
ابزارهایی برای بازیابی پس از شکست
تمرینات قالب بندی مجدد برای مبارزه با احساس شکست قبل از ظاهر شدن عالی هستند. همچنین اگر در حال حاضر این احساسات را تجربه می کنید، می توانید اقداماتی را برای بهبودی انجام دهید.
پذیرش شکست به عنوان یک فرصت یادگیری
حتی اگر به نتایجی که می خواستید نرسیدید، ممکن است چیزی یاد گرفته باشید که به شما در موفقیت در آینده کمک کند. در اینجا چند کار وجود دارد که می توانید برای پذیرش شکست های خود انجام دهید:
- وقتی مشکلی پیش می آید تسلیم نشوید
- شکست را به عنوان بازخورد ببینید
- از شکست ها درس بگیرید و ادامه دهید
- برای ایجاد یک برنامه جدید و بهبودیافته، اشتباه را تجزیه و تحلیل کنید
- از نقاط قوت و ضعف خود برای غلبه بر موانع استفاده کنید
توسعه قدردانی
تحقیقات فراوان مزایای سپاسگزاری را ثابت می کند که شامل موارد زیر است:
- کاهش افسردگی
- کاهش هورمون های استرس زا
- کاهش حسادت و حسادت
- افزایش خوش بینی
- بهبود عزت نفس
قدردانی زمانی بهترین نتیجه را دارد که آن را به یک عادت تبدیل کنید. در اینجا چند راه برای شروع تمرین سپاسگزاری وجود دارد:
- یک دفتر خاطرات سپاسگزاری راه اندازی کنید: در پایان هر روز چند چیز را که بخاطر آنها سپاسگزار هستید فهرست کنید. یک نتیجه مثبت از موقعیتی را یادداشت کنید که باعث می شود احساس کنید شکست خورده اید.
- انباشتن عادت را امتحان کنید: عادت روی هم یک فعالیت جدید را با یک عادت موجود ترکیب می کند تا به شما در پذیرش آن کمک کند. برای مثال، سعی کنید هر بار که دندانهایتان را مسواک میزنید یا برای خوردن شام مینشینید، چیزهایی را که به خاطر آنها سپاسگزار هستید نام ببرید.
- نامه یا یادداشت بنویسید: قدردانی خود را با اطرافیان خود با نوشتن یک یادداشت تشکر برای همکار یا یکی از عزیزانتان به اشتراک بگذارید. حتی می توانید یکی برای خودتان بنویسید.
تعیین اهداف SMART
برای اینکه خود را برای موفقیت آماده کنید، اهدافی را تعیین کنید که واقع بینانه، قابل دستیابی و قابل اندازه گیری باشند.
هر بار که هدفی را تعیین می کنید از چارچوب اهداف SMART زیر استفاده کنید:
- خاص: هدف خود را مشخص و متمرکز کنید تا بدانید برای رسیدن به چه چیزی تلاش می کنید.
- قابل اندازه گیری: معیارهای عملکرد عینی را برای تعیین اینکه آیا به هدف خود رسیده اید یا خیر تنظیم کنید.
- قابل دستیابی: مطمئن شوید که هدف شما در چارچوب زمانی شما واقع بینانه و قابل دستیابی است.
- مرتبط: هدف خود را با ارزش ها و علایق خود هماهنگ کنید تا مطمئن شوید که در مسیر درست حرکت می کنید.
- محدود به زمان: یک ضرب الاجل بلندپروازانه اما معقول برای تکمیل هدف خود تعیین کنید.
ایجاد یک شبکه حمایتی
گاهی اوقات نیاز به یک دیدگاه بیرونی است تا احساس بهتری نسبت به خود داشته باشید. وقتی خیلی به یک موقعیت نزدیک هستید، دیدن آن از زوایای دیگر می تواند سخت باشد.
در زندگی شخصی و حرفه ای خود را با ارتباط و اجتماع احاطه کنید. وقتی احساس ناراحتی می کنید با آنها تماس بگیرید و به آنها فرصت دهید تا با تشویق در کنار شما حاضر شوند. به احتمال زیاد، آنها احتمالاً وضعیت شما را یکسان نبینند.
تمرین شفقت به خود
مهمتر از همه، باید یاد بگیرید که خودتان را ببخشید. در نظر بگیرید که اگر دوست صمیمی خود را شکست خورده احساس کند، چگونه رفتار می کنید. شما احتمالاً نظراتی مانند زیر می دهید:
- زیاد به خودت سخت نگیر
- این وضعیت ارزش شما را تحت تأثیر قرار نمی دهد
- شما مستحق بخشش هستید
- هنوزم دوستت دارم
- شما اشتباهات شما نیستید
- همه چیز درست میشه
- به یاد داشته باشید که برای مراقبت از خود زمان بگذارید
برای فهرست کردن جملات تاکیدی مثبت وقت بگذارید و آنها را در آینه با خود تکرار کنید. به خود یادآوری کنید که همه اشتباه می کنند. شما هنوز لایق صبر، عشق و پذیرش هستید.
یافتن مسیر دلسوزی به خود
یادگیری اینکه به خود لطف و عشق به خود بدهید مستلزم تعهد به خودتان است. تغییر ذهنیت چیزی است که ممکن است لازم باشد هر روز روی آن کار کنید.
تمرین شفقت به خود به ویژه زمانی که احساس خوبی نسبت به خود دارید مهم است. افکار و احساسات خوب پایه و اساس دلسوزی به خود را در زمان های سخت می گذارد.
سرمایه گذاری روی رشد خود
شکست بخشی از زندگی است. این می تواند یک شکست باشد، اما همچنین فرصتی برای یادگیری، رشد و تبدیل شدن به بهترین نسخه از خود است.
اتخاذ یک طرز فکر رشد به شما این امکان را می دهد که شکست را به عنوان یک انگیزه به جای یک مانع ببینید. این به شما امکان می دهد که موفقیت را به عنوان توسعه شخصی مداوم ببینید. طرز فکر رشد انگیزه شما را برای غلبه بر موانع و رسیدن به اهدافتان تقویت می کند.
جعبه ابزار اعتماد به نفس خود را بسازید
راه دیگری برای هدایت خود به سمت یک مسیر مثبت، ایجاد یک جعبه ابزار برای ایجاد اعتماد به نفس است . هنگامی که احساس می کنید شکست خورده اید، یک جعبه ابزار اعتماد به نفس می تواند به تغییر ادراک منفی از خود کمک کند.
جعبه ابزار اعتماد شما می تواند شامل موارد زیر باشد:
- لیستی از نقاط قوت شما
- بیانیه چشم انداز شخصی که هدف منحصر به فرد شما را به شما یادآوری می کند
- یادداشت های مثبت یا کلمات محبت آمیز از افرادی که به آنها اعتماد دارید
- نقل قول های تمجید از پروژه ها یا دستاوردهای گذشته
- کتابخانه ای از الهام با نقل قول ها، آهنگ ها و پادکست های انگیزشی دلخواه شما
- لیستی از شرایط سختی که در زندگی خود بر آنها غلبه کرده اید