جستجو
Close this search box.

13 نکته برای ایجاد ذهنیت رشد

13 نکته برای ایجاد ذهنیت رشد | افراد دارای ذهنیت رشد معتقدند که مهارت و هوش چیزی است که افراد می توانند آن را توسعه دهند.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Pinterest

فهرست مطالب

وقتی به افرادی که موفق، ماهر یا باهوش هستند فکر می کنید، فکر می کنید چگونه به آن جا رسیده اند؟ آیا آنها این ویژگی ها را به دست آورده اند؟ آیا آنها فقط خوش شانس بودند یا با استعداد؟ آیا این ویژگی ها را نتیجه کار سخت، پشتکار و یادگیری مداوم از شکست می دانید؟ یا معتقدید که مهارت، هوش و موفقیت کاملاً ژنتیکی است و برخی افراد به طور طبیعی در برخی زمینه ها استعداد دارند و برخی دیگر اینگونه نیستند؟ برای آگاهی از ذهنیت رشد در ادامه با مجله قهرمان همراه باشید.

 

آیا شما علاقه مند هستید که بدانید کدام یک و چرا مهم است؟

بیایید نگاهی بیندازیم:

  • داشتن ذهنیت رشد به چه معناست
  • طرز فکر رشد چیست و نیست
  • چگونه یک ذهنیت رشد با یک ذهنیت ثابت متفاوت است
  • 13 گام برای ایجاد ذهنیت رشد و نشان دادن موفقیت خود

داشتن ذهنیت رشد به چه معناست؟

بنابراین، طرز فکر رشد چیست؟ مفهوم ذهنیت رشد در ابتدا توسط کارول دوک روانشناس استنفورد توسعه داده شد. او این ایده را در ذهنیت: روانشناسی جدید موفقیت به مردم معرفی کرد .

در این کتاب، دوک نشان می دهد که چگونه افراد (به ویژه دانش آموزان) را می توان به دو گروه تقسیم کرد. کسانی هستند که ذهنیت رشد دارند و کسانی که ذهنیت ثابتی دارند.

تعریف ذهنیت رشد:

افراد دارای ذهنیت رشد معتقدند که مهارت و هوش چیزی است که افراد می توانند آن را توسعه دهند. آنها بر این باورند که در حالی که افراد دارای ویژگی ها و ویژگی های ذاتی هستند، موفقیت از رشد شخصی دائمی ناشی می شود.

تعریف ذهنیت ثابت این است:

در مقابل، کسانی که ذهنیت ثابتی دارند بر این باورند که استعداد و هوش چیزی است که یا دارید یا ندارید. یعنی برخی افراد در برخی فعالیت ها خوب هستند و برخی دیگر در زمینه های مختلف برتری دارند. آنها معتقد نیستند که تمرین، شکست و توسعه استراتژی کلید رشد استعداد یا هوش است.

آنچه دوک در مورد آن بحث می‌کند این است که کسانی که استعداد بالایی را در خود پرورش می‌دهند، اغلب افرادی با ذهنیت رشد هستند. جالب توجه است، کسانی که ذهنیت رشد دارند، موفقیت و توسعه مهارت بیشتری را تجربه می کنند. به هر دو صورت کار می کند.

 

13 نکته برای رشد ذهنیت

اکنون که مزایای ذهنیت رشد را مورد بحث قرار دادیم، اجازه دهید نکاتی را در مورد اینکه چگونه می‌توانید آن را توسعه دهید، مرور کنیم.

ابتدا، در مورد اقداماتی که می‌توانید در حال حاضر انجام دهید، صحبت می‌کنیم، و سپس اقداماتی را به شما ارائه می‌دهیم که باید در درازمدت به آنها متعهد شوید.

برای ایجاد یک ذهنیت رشد آماده شوید. در اینجا هفت مرحله وجود دارد که می توانید همین الان برای ایجاد یک ذهنیت رشد بردارید:

 

1. مشخص کنید که اکنون کجا می نشینید

آیا خود را کم و بیش در گروه ذهنیت رشد می‌دانید و به دنبال این هستید که مطمئن شوید که در این مسیر باقی می‌مانید؟ یا خودتان را به عنوان یک ذهنیت ثابت توصیف می کنید؟

دانستن اینکه از کجا باید شروع کنید، مرحله اول است. اگر ندانید کجا هستید نمی توانید بگویید کجا بروید.

 

2. بررسی کنید که چرا می خواهید یک ذهنیت رشد ایجاد کنید

چه چیزی در ذهنیت رشد وجود دارد که شما را به تغییر تشویق می کند؟ فکر می کنید یک طرز فکر رشد چه مزایایی را برای زندگی شما به ارمغان می آورد؟

درک این موضوع در مراحل دشوار توسعه این جهان بینی به شما هدف می دهد.

 

3. نمونه هایی از افراد دیگری را که ذهنیت رشد را توسعه داده اند، بیابید

با دوستان، خانواده و همکاران خود در مورد طرز فکر رشد صحبت کنید. ببینید آیا کسی که می شناسید روی توسعه آن کار کرده است یا خیر. آنها ممکن است بتوانند بینش های ارزشمندی را ارائه دهند.

 

4. دیدگاه خود را نسبت به شکست تغییر دهید

شروع کنید به شکست نه به عنوان نشانه ای از ناتوانی ، بلکه به عنوان بخشی از فرآیند یادگیری. هیچ کس در هیچ تلاشی شروع نمی کند که نمونه کامل هدف باشد. حتی بزرگترین ورزشکاران، هنرمندان و بزرگان تجاری جهان از کودکی با استعداد یا تخصص کمی شروع کردند.

 

5. محدودیت های خود را درک کنید

بدانید که برخی چیزها فراتر از آن چیزی است که می توانید به دست آورید. این به شما کمک می کند تا اهداف واقع بینانه تعیین کنید . این به شما کمک می کند تا درک کنید که برخی از تلاش ها (مانند آنهایی که ترکیب ژنتیکی شما برای آنها مناسب نیست) به تلاش بیشتری نیاز دارد.

 

6. به نحوه صحبت و رفتار خود توجه کنید

توجه کنید که چگونه در مورد استعداد و مهارت صحبت می کنید. آیا می بینید که جملاتی مانند “من در این کار خوب نیستم” یا “او به طور طبیعی با استعداد است” می گویید؟

این عبارات را با “من هنوز در این کار عالی نیستم” عوض کنید. و “به وضوح تلاش زیادی برای تبدیل شدن به چنین استعدادی انجام داده است.”

توجه کنید که اطرافیانتان چگونه صحبت می کنند و چگونه رفتار می کنند و سپس به دنبال کسانی باشید که ذهنیت رشد دارند و روابط شما را با آنها تقویت می کنند.

 

7. در مورد انعطاف پذیری مغز بیاموزید

اگر از آن دسته افرادی هستید که عاشق یادگیری در مورد نحوه عملکرد مغز انسان هستید، پس به فکر فرو رفتن در دنیای نوروپلاستیسیته باشید.

این به شما یک دیدگاه فیزیولوژیکی منظم در مورد نحوه عملکرد واقعی طرز فکر رشد می دهد.

 

شروع به پرورش و توسعه یک ذهنیت کنید

پس از تسلط بر هفت مرحله بالا، زمان آن رسیده است که این اقدامات ذهنی رشد را به کارنامه خود اضافه کنید.

 

1. چالش های خود را به عنوان فرصت ببینید

زندگی همیشه راهی برای پرتاب چیزهای سخت به سمت شما پیدا خواهد کرد. سعی کنید این چالش ها را به عنوان موانع یا شکست هایی که از آنها می ترسید نبینید.

در عوض، سعی کنید آنها را مثبت تر نگاه کنید. سعی کنید آنها را به عنوان فرصت هایی برای غلبه بر چیزی دشوار و در نتیجه رشد در نظر بگیرید. هرچه چالش دشوارتر باشد، فرصت یادگیری و رشد بیشتر است.

 

2. هر روز در مورد آنچه شکست خورده اید (و از آن یاد گرفته اید) فکر کنید

بسیاری از ما در پایان روز زمانی را صرف تأمل در مورد موفقیت های خود می کنیم. در حالی که این یک عادت ارزشمند است، سعی کنید چند دقیقه به آن‌ها فکر کنید که همه چیز به خوبی پیش نرفت. از آن تجربه چه آموختید؟ هدف این نیست که درگیر خود شوید یا خود را کتک بزنید، بلکه این است که یادگیری را بشناسید و در آن قفل کنید.

 

3. به دنبال تایید دیگران نباشید

وقتی به دنبال تایید دیگران هستیم، هدف اشتباهی را دنبال می کنیم. ما به جای یادگیری و رشد، درست بودن را به عنوان هدف خود در نظر می گیریم. از تفاوت آگاه شوید. مکث کنید تا بفهمید که به جای رشد به دنبال تایید هستید و به خودتان یادآوری کنید که به دنبال تایید دیگران نباشید. متوجه خواهید شد که با شکست های روزانه که همراه با کشش است، راحت تر می شوید.

 

4. فرصت هایی را برای جشن گرفتن موفقیت دیگران شناسایی کنید

وقتی اطرافیانتان موفق شدند جشن بگیرید! بیشتر از این، کنجکاو شوید که چه چیزی باعث موفقیت آنها شده است. حتی بهتر است از آنها بپرسید. با دیگران ارتباط برقرار کنید تا بفهمید چه اقداماتی انجام دادند و چگونه با چالش مواجه شدند تا به آنجا برسند.

 

5. بر اقدامات پاداش دهنده تمرکز کنید، نه ویژگی ها

شما می‌توانید با تمجید از تلاش‌ها و اقدامات آنها به جای ویژگی‌های ذاتی‌شان ، به دیگران کمک کنید تا ذهنیت رشدی داشته باشند.

به عنوان مثال، اگر فرزند شما در مسابقه پاپ خود یک نتیجه خیره کننده به خانه بیاورد، ستایش مناسب اینگونه به نظر می رسد: “وای، تو خیلی خوب عمل کردی، حتما برای مطالعه تلاش زیادی کرده ای”، نه “وای، تو انجام دادی” خوب، شما باید خیلی باهوش باشید.»

 

6. استفاده از کلمه “هنوز” را بیشتر شروع کنید

این یکی ساده است. هر وقت فکر کردید “من در این کار خیلی خوب نیستم”، کلمه “هنوز” را اضافه کنید:

“من هنوز در این کار خیلی خوب نیستم.”

 

5 افسانه

گاهی اوقات برای بسیاری درمورد اینکه نظریه طرز فکر رشد واقعاً چه معنایی دارد، شفافیت وجود ندارد.

بنابراین، بیایید با از بین بردن برخی از افسانه‌های طرز فکر رشد شروع کنیم و چند واقعیت و یافته‌هایی را که از تحقیقات Dweck ناشی می‌شوند، بحث کنیم.

ابتدا، بیایید نگاهی به پنج تصور غلط رایج در مورد ذهنیت رشد بیندازیم:

 

1. ذهنیت ها یا/یا هستند

هنگامی که ما برای اولین بار در مورد رشد و طرز فکرهای ثابت یاد می گیریم ، تمایل داریم که سعی کنیم با یکی یا دیگری همذات پنداری کنیم.

پس از همه، به نظر می رسد یک مفهوم دوتایی است، با تنها دو باور برای انتخاب.

حقیقت این است که ذهنیت ها به طور کلی یک یا یا یک امر نیستند. بسیاری از ما در طیفی بین رشد و ذهنیت ثابت قرار داریم.

 

2. یک سازمان می تواند ذهنیتی داشته باشد

چالش دیگری که توسط فرهنگ ذهنیت رشد ارائه می شود، این افسانه است که سازمان ها می توانند ذهنیتی داشته باشند.

رهبران الهام گرفته اغلب ادعا می کنند که “سازمان ما دارای ذهنیت رشد است.” این معمولاً درست نیست. سازمان ها از افراد زیادی تشکیل شده اند و هر فردی ذهنیت خاص خود را دارد.

یک سازمان می تواند به عنوان بخشی از فرهنگ شرکت خود به دنبال پرورش و توسعه ذهنیت های رشد در افراد درون خود باشد. اما یک کسب و کار به خودی خود نمی تواند ذهنیت رشد داشته باشد.

 

3. طرز فکر رشد همان طرز فکر مثبت است

طرز فکر رشد صرفاً مثبت ماندن نیست. ذهنیت رشد در مورد باور به پتانسیل توسعه است و یادگیری یک مهارت جدید از تمرین و پشتکار ناشی می شود. این صرفاً از استعداد طبیعی نیست.

 

4. ذهنیت های رشد به طور خودکار منجر به نتایج مثبت می شود

ذهنیت رشد به خودی خود نتایج را تضمین نمی کند. همچنین فردی با ذهنیت ثابت از موفقیت حذف نمی شود. ذهنیت رشد همراه با انگیزه برای بهبود، تعهد به رشد شخصی و زمان صرف شده برای توسعه یک مهارت، نتایج مثبتی را به همراه دارد.

 

5. هرکسی پتانسیل نامحدودی دارد

حقیقت این است که همه افراد مطلقاً قادر به همه چیز نیستند. برخی معتقدند که داشتن ذهنیت رشد به این معناست که دستیابی به هر چیزی ممکن است.

این نادرست است. افرادی که دارای ذهنیت رشد هستند تشخیص می دهند که توانایی و محدودیت های ذاتی آنها نیز نقش مهمی را ایفا می کند.

اما آنها همچنین درک می کنند که ظرفیت آنها برای موفقیت با ترکیب ژنتیکی آنها شروع و متوقف نمی شود.

 

4 واقعیت

اکنون که برخی از افسانه‌های رایج را از بین برده‌ایم، بیایید به چهار واقعیت در مورد طرز فکر رشد نگاه کنیم.

 

1. اکثر مردم جایی در این بین هستند

هنگامی که پروفسور کارول دوک ذهنیت دانشجویان را تجزیه و تحلیل کرد، یک نتیجه کاملا دودویی را شناسایی نکرد. اگرچه اکثر دانش‌آموزان در کلاس به شدت به یک طرف متمایل می‌شوند، اما مشخص شد که اکثر دانش‌آموزان جایی در وسط ذهنیت دارند.

 

2. طرز فکر رشد چیزی بیش از تلاش است

دوک متوجه شده است، از آنجایی که رهبران و مربیان به طور یکسان از طرز فکر رشد استقبال می کنند، به نظر می رسد بسیاری معتقدند که همه چیز به تلاش منتهی می شود.

دوک خاطرنشان می کند که به نظر می رسد برخی از معلمان معتقدند که می توانند پیشرفت دانش آموز را با گفتن بیشتر تلاش کنند بهبود بخشند. او این را “ذهنیت رشد نادرست” می نامد.

تلاش مهم است. اما مهم‌تر نگرش دانش‌آموز نسبت به یادگیری یک چیز جدید و دیدگاه آنها نسبت به شکست به عنوان بخشی از فرآیند یادگیری است.

 

3. همه نمی توانند به همه چیز برسند

هر فردی محدودیت هایی دارد که مداخله ذهنیت رشد ممکن است به مبارزه با آنها کمک کند، اما نمی تواند به طور کامل بر آنها غلبه کند.

بعید است که این بازیکن 22 ساله 5’2 اینچی بتواند در WNBA بازیکن شود.

 

4. نتایج مثبت ناشی از طرز فکر رشد و تلاش برای رسیدن به هدف است

دانش‌آموزان و کارمندان ذهنیت رشد افرادی هستند که درک می‌کنند که بهبود مثبت امکان‌پذیر است.

آنها معتقدند که برای رسیدن به اهداف خود باید:

  • به شکست به عنوان بخشی از یادگیری نگاه کنید
  • زمان بگذارید
  • چالش را در آغوش بگیرید
  • برای غلبه بر هر چالش استراتژی های جدیدی را توسعه دهید

کار برای رسیدن به یک هدف بدون این دیدگاه ها بعید است که نتایج مثبتی را به همراه داشته باشد. پرورش ذهنیت رشد بدون صرف زمان و تمرین لازم برای توسعه یک مهارت جدید کار زیادی انجام نمی دهد.

 

ذهنیت رشد در مقابل ذهنیت ثابت

ما بحث کرده ایم که طرز فکر رشد چیست. اما چه تفاوتی با یک طرز فکر ثابت دارد؟

در اینجا تفاوت بین این دو دیدگاه وجود دارد:

ذهنیت رشدذهنیت ثابت
چالش ها را می پذیرداز چالش ها دوری می کند
با وجود شکست استقامت می کند  وقتی در برابر سختی قرار می گیرند تسلیم می شوند
معتقد است که افراد می توانند هوش یا مهارت های خود را افزایش دهندمعتقد است که هوش و مهارت چیزی است که شما با آن متولد شده اید و نمی توانید آن را توسعه دهید
از موفقیت دیگران الهام گرفته و انگیزه می گیردموفقیت دیگران را تهدید می کند
میخواهد یاد بگیردمعتقد است که از قبل همه چیز را می دانند
انتقاد را می پذیرد و می پذیردانتقاد را نادیده می گیرد یا رد می کند

 

آیا ذهنیت ثابت یا رشدی دارید؟

اکنون که با ذهنیت های رشد و ذهنیت های ثابت آشنا شدید، فکر می کنید در کدام اردو قرار می گیرید؟

اگر با مفهوم ذهنیت رشد همذات پنداری کنید، عالی است! شما در راه رشد استعدادهای خود هستید. با این حال، مدتی را به تفکر در زمینه‌هایی اختصاص دهید که ممکن است ذهنیت شما ثابت‌تر باشد، زیرا اکثر ما ترکیبی از این دو هستیم.

اگر احساس می‌کنید بیشتر فردی با طرز فکر ثابت هستید، سؤال بعدی که باید از خود بپرسید این است: “آیا این چیزی است که می‌خواهم تغییر دهم؟”

 

منبع: سایت

جدیدترین دوره ها​

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسعه فردی
دوره های توسعه فردی
کسب و کار
دوره های کسب و کار
روانشناسی
دوره های روانشناسی
مراقبه - یوگا
دوره های مدیتیشن
دوره های یوگا
زندگی نامه
لینکدونی
مطالب پر بازدید