مجله قهرمان

چرا اینقدر بی دلیل عصبانی هستم؟

عصبانی بودن و خشم پاسخی طبیعی به موقعیت های منفی است و گاهی اوقات یک خروجی سالم برای ابراز احساسات خود در مورد چیزی است که به شما صدمه زده است. تا حدی، خشم نیز از این جهت مفید است که می تواند شما را برای یافتن راه حل هایی برای مشکلات خاص ترغیب کند.

با این حال، اگر اغلب بدون دلیل احساس خصومت می‌کنید، یا عصبانیت شما طاقت‌فرسا، غیرقابل کنترل یا خشونت‌آمیز می‌شود، خشم می‌تواند به یک مشکل تبدیل شود.

در حالی که دلایل زیادی وجود دارد که یک فرد می تواند عصبانی شود، به دلایل فیزیکی یا روانی، گاهی اوقات هیچ دلیل واضحی وجود ندارد. ممکن است از خود بپرسید که چرا چنین احساسی دارید و چرا همیشه در حال عصبانیت هستید. در ادامه با مجله قهرمان همراه باشید.

 

برخی از دلایل بالقوه انفجارهای غیرقابل توضیح عصبانیت ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  1. مرزهای ضعیف: اگر وقتی می خواهید نه بگویید به چیزهایی بله می گویید، یا احساس می کنید مجبور هستید کارهایی را برای دیگران انجام دهید که از انجام آنها احساس خوشحالی نمی کنید، ممکن است احساس کنید که مردم از شما سوء استفاده می کنند. خوشایند مردم بودن می تواند باعث شود که شما احساس خستگی و ناامیدی کنید.
  2. کمبود خواب : ممکن است به اندازه کافی نخوابیدغرق شدن در کارهایی که باید انجام دهید و تا دیروقت بیدار ماندن. این می تواند مدیریت مشکلات عاطفی را دشوارتر کند.
  3. اضطراب : افراد مبتلا به مشکلات اضطرابی معمولاً احساس غمگینی می کنند زیرا برای مدیریت وضعیت عاطفی خود باید سخت کار کنند. اگر اضطراب داریدو موقعیتی چالش برانگیز پیش می آید، ممکن است بدون اینکه واقعاً دلیل آن را بفهمید منفجر شوید.
  4. احساس نامرئی بودن: احساس عدم قدردانی یا ناشناخته شدن می تواند باعث خشم شود. ممکن است از همسر، فرزندان، والدین، دوستان یا همکاران خود عصبانی شوید زیرا احساس می کنید در یک رابطه نامرئی یا کم ارزش هستید.
  5. افسردگی : خشم یکی از علائم کمتر شناخته شده افسردگی است. حدود 10%افراد مبتلا به افسردگی تحریک پذیری را تجربه می کنند و 40 درصد آنها فوران خشم دارند.
  6. مسائل مربوط به کنترل: برای برخی افراد، خشم ناشی از تمایل به کنترل همه چیز و ناراحتی زمانی است که قادر به انجام آن نیستند.
  7. از بین بردن احساسات: از آنجا که خشم یک احساس پذیرفته شده اجتماعی نیست، بسیاری از مردم سعی می کنند احساسات واقعی خود را سرکوب کنند. اگر این کار را اغلب انجام دهید، ممکن است هر چه بیشتر خشم خود را کنار بزنید یا ببلعید، بیشتر و بیشتر احساس رنجش می کنید.
  8. اختلال وسواس فکری اجباری ( OCD ): عصبانیت یکی از علائم شایع OCD است و حدود نیمی از افراد مبتلا به این بیماری را تحت تاثیر قرار می دهد. فرد مبتلا به وسواس فکری وسواسی دارای افکار، امیال یا تصاویر وسواسی آزاردهنده ای است که باعث رفتار اجباری می شود.

 

 

دلایل رایج عصبانیت چیست؟

یافتن علت اصلی خشم یکی از مهم ترین گام ها برای مدیریت آن است. 6 محرک رایج برای خشم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

گاهی اوقات، فرآیندهای فیزیولوژیکی، مانند گرسنگی، درد مزمن، ترس یا هراس نیز می توانند بدون دلیل آشکار خشم را تحریک کنند.

خشم همچنین می تواند نشانه ای از یک مشکل سلامت روانی باشد به عنوان اختلال دوقطبی، اختلال خلقی یا روان رنجوری. همچنین می تواند ناشی از عدم تعادل هورمونی باشد، مانند افزایش سطح کورتیزول به دلیل داروها یا تومورها، کاهش سطح استروژن درست قبل از قاعدگی، هورمون تیروئید. عدم تعادل و غیره

3 نوع عصبانیت چیست؟

سه نوع کلی خشم شامل موارد زیر است:

  1. خشم منفعل: با فروکش کردن احساسات رنجش یا ناامیدی به جای ابراز مستقیم آنها مشخص می شود. این افراد ممکن است در ظاهر آرام به نظر برسند، اما معمولا در درون خود احساسات منفی دارند.
  2. خشم پرخاشگرانه: با بیان فیزیکی یا کلامی خشم مشخص می شود. این افراد معمولاً در رفتارهای مخرب شرکت می کنند یا دیگران را سرزنش می کنند.
  3. خشم قاطعانه: با ابراز صادقانه، مستقیم یا صادقانه خشم مشخص می شود. این افراد می توانند احساسات خشم خود را به گونه ای بیان کنند که برای خود یا دیگران مضر نباشد.

 

خشم به طور معمول چگونه بیان می شود؟

افراد خشم خود را به طرق مختلف ابراز می کنند، از جمله:

 

چه زمانی باید به دنبال کمک حرفه ای باشید

کنترل خشم، خواه دلایل واضح باشد یا نه، گاهی اوقات می تواند چالش برانگیز باشد. مقابله زودهنگام با مشکل خشم بسیار مهم است، زیرا می تواند به شما کمک کند تا از تشدید آن به حدی جلوگیری کنید که در نهایت به خود یا دیگران صدمه بزنید.

اگر عصبانیت شما بر روابط شما تأثیر می گذارد، باعث می شود دائماً احساس منفی یا خصومت داشته باشید، قادر به کنترل خشم خود نیستید یا از نظر جسمی خشن می شوید، باید کمک بگیرید.

 

 

چگونه کودک عصبانی را آرام کنید؟

به عنوان والدین، باید به فرزندان خود بفهمانید که گاهی اوقات عصبانی شدن اشکالی ندارد. اما، همچنین باید به آنها بیاموزید که چگونه با استفاده از این تکنیک ها خشم را به سرعت از بین ببرند.

 

احساسات فرزندتان را تایید کنید

شما می خواهید فرزندتان بداند که داشتن احساسات خوب است. شما نمی خواهید آنها احساس کنند که باید احساسات خود را پنهان کنند.
اعتبار سنجی یک تکنیک قدرتمند تربیتی برای کمک به آرامش کودکان است. این به آنها می گوید که شما احساسات آنها را بدون قضاوت درک می کنید و می پذیرید.
اعتبار سنجی مؤثر مستلزم آن است که به کودک خود توجه کامل داشته باشید تا بتوانید حالات چهره و زبان بدن او را در حالی که سعی می کنید دیدگاه او را درک کنید، درک کنید.
نشان دادن فرزندتان که به او گوش می‌دهید می‌تواند به جلوگیری از عصبانیت در زمانی که کودک شما رفتار انفجاری می‌کند کمک کند.

واژگان احساسات آنها را توسعه دهید

کودکانی که نمی دانند چگونه ناراحتی های خود را بیان کنند، رفتارهای پرخاشگرانه ای مانند ضربه زدن، لگد زدن، گاز گرفتن و جیغ زدن از خود نشان می دهند. والدین باید واژگان عاطفی را به آنها آموزش دهند که آنها را قادر می سازد تا احساسات خود را بیان کنند.
برخی از کلماتی که می توانید به کودکان بیاموزید عبارتند از: عصبانی، ناامید، ناراحت، دیوانه، خشمگین، عصبی، آشفته، مضطرب و پرتنش. به محض اینکه آنها این کلمات را یاد گرفتند، به جای اینکه خشم خود را حفظ کنید یا به شدت شلاق بزنید، به آنها کمک کنید و آنها را تشویق کنید.

نفس های عمیق بکشید

نفس های عمیق یک تکنیک آرامش بخش عالی است که به طور مثبت خشم را حتی در بزرگسالان آزاد می کند. تأثیر مشابهی روی کودکان دارد.
شما می توانید به کودک خود یاد دهید که در زمانی که احساس عصبانیت یا غرق شدن می کند، چند نفس عمیق بکشد. به آنها بیاموزید برای لحظه ای صاف بایستند، چشمان خود را ببندند و چند نفس خوب بکشند تا آرام شوند و خود را آرام کنند.

بغلش کن

در آغوش گرفتن ممکن است اولین چیزی نباشد که در زمانی که کودکتان خشم شدیدی از خود نشان می دهد به آن فکر می کنید. با این حال، در آغوش گرفتن اثر آرام بخش دارد – و ابزاری قدرتمند برای کمک به آرام شدن کودک شما است.
از کودک خود بپرسید که آیا به در آغوش گرفتن نیاز دارد یا خیر و سپس او را نزدیک کنید. تنش بدن آنها را کاهش می دهد.

 

 

تکنیک های بیشتر برای کاهش عصبانیت فرزندتان

گاهی اوقات می توانید با استفاده از این تکنیک ها خشم را متوقف یا کاهش دهید.

 

یک تکنیک زمینی را امتحان کنید

بستن کودکان در اتاقی که ناراحت هستند ممکن است فضای کافی برای بیان آزادانه احساسات خود را به آنها ندهد. به‌جای اینکه به فرزندتان یک بازه زمانی ایزوله بدهید، می‌توانید به تکنیک‌های دیگر زمین‌گذاری مانند شمارش وسایل مختلف در اتاق با صدای بلند روی بیاورید. همچنین می توانید به بیرون بروید و صخره ها یا درختان را بشمارید. روش زمینی به آرامش کودک شما کمک می کند و او را با مهارت هایی برای مقابله با خشم در آینده مجهز می کند.

یک گوشه آرام ایجاد کنید

یکی دیگر از راه‌های موثر برای آرام کردن کودک عصبانی این است که او را کمی وقت بگذارید. اما، مطمئن شوید که آن را به عنوان یک ابزار آرام بخش مفید به جای یک منطقه تنبیه معرفی می کنید.
می توانید پتوها و سایر وسایل آرامش بخش را در محل آرامش قرار دهید و با کودک یا نزدیک آنها بنشینید. آنها نباید فکر کنند که در تایم اوت هستند. در عوض، آنها باید منطقه را به عنوان مکانی ببینند که برای بازگرداندن کنترل بر احساسات خود می روند.

به آنها بگویید دستشان را در جیب خود بگذارند

قرار دادن دست در جیب ممکن است چندان زیاد به نظر نرسد، اما محدودیتی را به شما تحمیل می کند که فشار آرامش بخشی را ایجاد می کند. این می تواند برای بچه هایی که در هنگام عصبانیت عصبانی می شوند و عصبانی می شوند مؤثر باشد.
همچنین می توانید آنها را تشویق کنید که روی دستان خود بنشینند یا دستان خود را محکم نگه دارند تا اثری مشابه داشته باشند.

نادیده گرفتن فعال

اعتبار بخشیدن به احساسات یک ابزار عالی برای فرزندپروری است. اما به این معنا نیست که همیشه توجه کنید یا رفتار نادرست را تشویق کنید.
شما می توانید از تاکتیک های نادیده انگاشتن فعال با برداشتن توجه و کاهش رفتارهای بد تکراری مانند مشاجره و ناله استفاده کنید. صورت یا بدن خود را از کودکی که رفتارهای جزئی انجام می دهد، در تلاش برای از بین بردن توجه، دور کنید.
اثربخشی این روش در این است که به محض اینکه کودک شروع به انجام کار مثبت کرد، توجه خود را به او بازگردانید و او را تحسین کنید.

 

منبع: سایت

خروج از نسخه موبایل