بسیاری از ما برای ارتباط با دیگران به خصوص در روابط عاشقانه خود ارزش قائل هستیم. در واقع، ما برای اتصال سیمکشی شدهایم و به ما امکان میدهد با شریک زندگی خود پیوند و صمیمیت ایجاد کنیم. موفقیت روابط طولانی مدت به شدت به کیفیت ارتباط عاطفی ما با یکدیگر بستگی دارد. با مجله قهرمان همراه باشید.
وقتی به روابط ایده آل خود فکر می کنیم، اغلب به یک رابطه عالی، نزدیک و مادام العمر با مهم ترین فرد خود فکر می کنیم. چگونه چنین رابطه ای را ایجاد کنیم؟ آن پیوند دنج، امن و طولانی مدت با کسی که می دانیم برای مدت طولانی پشت ماست؟ رابطه ای که به ما این آزادی را می دهد که خودمان باشیم، از رشد ما حمایت می کند و به ما اجازه می دهد با یکدیگر انعطاف داشته باشیم؟
یکی از عناصر کلیدی درک تفاوت بین وابستگی متقابل و هم وابستگی است.
یک فرد وابسته به هم ارزش آسیب پذیری را تشخیص می دهد و می تواند به روش های معناداری برای ایجاد صمیمیت عاطفی به شریک زندگی خود مراجعه کند. آنها همچنین برای احساسی از خود ارزش قائل هستند که به آنها و شریک زندگیشان اجازه می دهد بدون هیچ گونه نیازی به مصالحه با شخصیت خود یا سیستم ارزشی خود، خودشان باشند.
وابستگی به شخص دیگری می تواند ترسناک یا حتی ناسالم به نظر برسد. وقتی بزرگ می شویم، اغلب ارزش بیش از حد استقلال به ما آموزش داده می شود که تا حدودی خوددار باشیم و ارزش بالایی برای عدم نیاز به حمایت عاطفی از دیگران قائل شویم.
به همان اندازه که داشتن احساس استقلال بسیار ارزشمند است، اما در واقع می تواند مانع از برقراری ارتباط عاطفی با دیگران به شیوه ای معنادار شود. دستیابی به صمیمیت عاطفی با شریک زندگی ممکن است دشوار باشد، حتی برای کسانی که احساس استقلال خارقالعادهای دارند، حتی ترسناک است یا بهعنوان ارزش خاصی در یک رابطه دیده نمیشود.
وابستگی متقابل هم وابستگی نیست
وابستگی متقابل با هم وابسته بودن یکسان نیست. یک فرد وابسته به هم تمایل دارد برای احساس خود و رفاه خود به شدت به دیگران تکیه کند. هیچ توانایی برای آن شخص وجود ندارد که تشخیص دهد کجا پایان مییابد و شریک زندگیاش شروع میکند، یک احساس مسئولیت در برابر شخص دیگری برای برآوردن نیازهایش و/یا برای شریک زندگیاش برای برآوردن همه نیازهایش وجود دارد تا احساس خوبی نسبت به اینکه چه کسی هستند.
ویژگی های یک رابطه وابسته شامل موارد زیر است:
- ضعیف/بدون مرز
- رفتارهای مردم پسند
- واکنش پذیری
- ارتباط ناسالم و ناکارآمد
- دستکاری
- مشکل در صمیمیت عاطفی
- کنترل رفتارها
- سرزنش کردن یکدیگر
- عزت نفس پایین یک یا هر دو شریک زندگی
- بدون علایق یا اهداف شخصی خارج از رابطه
روابط همبسته سالم نیستند و به شرکا اجازه نمی دهند خودشان باشند، رشد کنند و خودمختار باشند. این روابط ناسالم شامل یک یا هر دو طرف است که به شدت به دیگری و رابطه برای احساس خود، احساس شایستگی و بهزیستی عاطفی کلی تکیه می کنند. زمانی که رابطه خوب پیش نمی رود، اغلب برای یک یا هر دو شریک احساس گناه و شرمندگی وجود دارد.
چرا وابستگی متقابل برای یک رابطه سالم است؟
وابستگی متقابل شامل تعادل بین خود و دیگران در درون رابطه است، با تشخیص اینکه هر دو طرف در تلاش هستند تا در حال حاضر باشند و نیازهای جسمی و عاطفی یکدیگر را به روش های مناسب و معنادار برآورده کنند.
شرکا از یکدیگر مطالبه گر نیستند و به شریک خود برای احساس شایستگی نگاه نمی کنند. وابستگی متقابل به هر شریک فضایی برای حفظ احساس خود، فضایی برای حرکت به سمت یکدیگر در مواقع نیاز و آزادی برای اتخاذ این تصمیمات بدون ترس از آنچه در رابطه رخ خواهد داد، می دهد.
ویژگی های یک رابطه متقابل
یک رابطه سالم و وابسته به هم دارای چندین ویژگی است. در اینجا چند چیز وجود دارد که باید در یک رابطه سالم که وابسته به هم نیست به دنبال آنها باشید.
- مرزهای سالم
- گوش دادن فعال
- زمان برای علایق شخصی
- ارتباط شفاف
- مسئولیت شخصی برای رفتارها
- ایجاد امنیت برای یکدیگر که آسیب پذیر باشند
- تعامل و پاسخگویی به یکدیگر
- عزت نفس سالم
- باز بودن و نزدیک شدن به یکدیگر
هنگامی که شرکای خود احساس گرامی داشتن و ارزشمندی می کنند، رابطه به پناهگاه امن و مکانی تبدیل می شود که زوج می توانند به یکدیگر وابسته باشند. آنها درک می کنند که در رابطه تنها نیستند، می توانند در مواقع ضروری با خیال راحت به سمت یکدیگر برگردند و از حضور همسرشان احساس امنیت می کنند.
چگونه یک رابطه متقابل ایجاد کنیم
کلید ایجاد یک رابطه متقابل این است که از ابتدا به این موضوع توجه داشته باشید که چه کسی هستید. بسیاری از اوقات افراد صرفاً برای اجتناب از احساس تنهایی به دنبال یا وارد روابط می شوند، بدون اینکه بازتابی شخصی در مورد اینکه چه کسی هستند، چه چیزی برایشان ارزش قائل هستند و اهدافشان برای رابطه وجود دارد.
وقت گذاشتن برای این نوع انعکاس شخصی به شما این امکان را می دهد که با آگاهی از خود وارد یک رابطه جدید شوید که برای ایجاد یک رابطه مبتنی بر وابستگی متقابل حیاتی است.
پیشنهاد میشود که حفظ احساس خود در روابط صمیمانهتان مهم است. راه های زیر را برای حفظ احساس خود در یک رابطه پیشنهاد میشود:
- دانستن اینکه چه چیزی را دوست دارید و چه چیزی برای شما مهم است
- از درخواست چیزی که می خواهید نترسید
- وقت خود را با دوستان و خانواده بگذرانید
- به دنبال اهداف شخصی خود باشید
- مراقب ارزش های خود باشید
- برای سرگرمی ها و علایق خود وقت بگذارید
- از “نه” گفتن نترسید
خودتان را کوچک یا پنهان نکنید تا دیگران را راضی نگه دارید
اجازه دادن اتاق و فرصت همسرتان برای انجام همین کارها، کلید ایجاد یک رابطه سالم و وابسته به هم خواهد بود. شروع رابطه شما به این شکل می تواند به ایجاد فضای امن برای هر دو شریک اجازه دهد تا یاد بگیرند که چگونه بدون ترس از دست دادن خود یا تحت کنترل یا دستکاری شدن به سمت یکدیگر بچرخند.
افکار نهایی
روابط مبتنی بر وابستگی متقابل باعث نمی شود افراد احساس گناه یا ترس نسبت به شریک یا رابطه خود داشته باشند، بلکه باعث می شود آنها در کنار شریک خود احساس امنیت کنند.
زمانی را به تفکر در مورد اینکه چه کسی هستید و در مهمترین روابط خود می خواهید اختصاص دهید. توجه به این موضوع در روند آشنایی می تواند به اطمینان حاصل شود که رابطه شما برای طولانی مدت سالم و محکم تر خواهد بود. اگر قبلاً در یک رابطه هستید، هرگز دیر نیست که ارزشهای خود و شریک زندگیتان را بررسی کنید تا اطمینان حاصل کنید که همسو هستید.
منبع: سایت