جستجو
Close this search box.

خواص سمنو | فواید سمنو برای سلامت بدن

خواص سمنو برای سلامتی
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Pinterest

فهرست مطالب

هر جا حرف از سمنو شود یاد سفره هفت سین می افتیم. سمنو نمادی از قدرت و برکت حساب میشود. ویتامین ها و آنتی اکسیدان های موجود در سمنو آن را به یکی از پر خاصیت ترین مواد غذایی تبدیل نموده است. برای اطلاع کامل از خواص سمنو با مجله قهرمان همراه باشید.

 

طبع و ارزش غذایی سمنو

سمنو از نظر طب سنتی دارای طبع گرم و معتدل است. 100 گرم سمنو سیصد گرم کالری، 0/6 گرم پروتئین و 52 گرم کربوهیدرات دارد.

 

خواص سمنو برای بدن

سمنو یک خوردنی چسبنده و شیرینی است که از جوانه گندم و آرد درست می‌کنند. خاستگاه این دسر به خراسان کنونی برمیگردد. در ادامه به برخی از خواص سمنو پرداخته ایم.

 

خواص سمنو برای تقویت استخوان‌ها:

سمنو بدلیل دارای بود مقدار زیاد کلسیم و پتاسیم به تقویت عمومی بدن مخصوصا استخوان ها کمک می کند. سالمندان و افرادی که مستعد پوکی استخوان هستند از سمنو برای پیشگیری از پوکی استخوان استفاده کنند.

 

خواص سمنو برای جلوگیری از سرطان:

سمنو  یکی از خوراکی های خوشمزه است و از آنجا که سمنو شامل مقدار زیادی آنتی اکسیدان در خود است از بدن در مقابل رادیکال های آزاد سرطانی محافظت میکند. همینطور بخاطر وجود ویتامین k2 می تواند از رشد و حمله بیشتر سلول های سرطانی به کبد، پانکراس و ریه ها جلوگیری کند.

 

خواص سمنو برای سیستم گورش و معده:

وجود فیبر در مواد غذایی کمک کننده عالی برای سلامت سیستم گوارشی به حساب می آید. خوشبختانه سمنو غنی از فیبر است. به همین دلیل مصرف سمنو میتواند به بهبود معده و هضم غذا کمک کند. همچنین مشکلات سوء هاضمه را بطرف کند. سمنو در کنار اینکه یک دسر است یک داروی گیاهی عالی  هم به حساب می آید.

 

خواص سمنو برای کاهش وزن و لاغری:

اگر قصد دارید کاهش وزن پیدا کنید مصرف سمنو به شما کمک شایانی می کند. سمنو غذای سنگین و دیر هضمی است. فیبر و پروتئین موجود در سمنو باعث می شود احساس سیری کنید و کم اشتها شوید که در نتیجه باعث کاهش وزن و لاغری شما می شود. اما نباید افراد چاق در مصرف سمنو افراط نمایند، زیرا تعادل در مصرف هر غذایی باعث سلامت جسم می شود.

 

خواص سمنو برای دیابت:

سمنو یک دسر مناسب برای افراد دیابتی است چرا که قند موحود در سمنو طبیعی است. البته افراد مبتلا به دیابت بهتر است که در مصرف سمنو زیاده‌روی نکنند. رعایت اعتدال در مصرف سمنو برای این افراد بسیار مهم است. در طی مراحل جوانه زنی گندم برای تهیه سمنو، مواد مغذی و معدنی گندم افزایش یافته و کالری و کربوهیدرات آن کاهش می یابد. پروتئین ها بیشتر هضم و جذب می شوند و مقدار ویتامین C افزایش می یابد. در این مرحله اگر گندم جوانه زده را مزه کنید ، متوجه شیرینی آن می شوید.

 

خواص سمنو برای بدنسازان:

ورزشکارانی که در رشته پرورش اندام فعالیت می‌کنند باید بسیار به تغذیه خود اهمیت دهند. ورزشکارانی که بدنسازی و ورزش می کنند هر روز مکمل های زیادی مصرف می کنند تا به بهبود وضعیت و قدرت بدنی خود کمک کنند. این مکمل ها به دلیل منشاء غیرطبیعی ، پیامدهایی را در مصرف کنندگان ایجاد می کنند. سمنو با داشتن خواص های و ریزمغذی های فراوان می تواند جایگزینی عالی برای مکمل های بدنسازی باشد که به تقویت عضلات بدن کمک زیادی می کنند. بدنسازان از مکمل هایی مثل کراتین، گینر و پروتئین وی برای قبل و بعد تمرین خود استفاده می‌کنند؛ تا هم انرژی لازم برای تمرین های سنگین را داشته باشند هم اینکه بعد از تمرین به دلیل فعالیت بالا دچار عضله سوزی نشوند. قند و شکر از دشمنان اصلی بدن در زمان ورزش است. سمنو به دلیل داشتن قند فراوان می تواند انرژی زیادی را در هنگام تمرین برای ورزشکاران ایجاد کند و از خستگی مفرط جلوگیری کند.

 

طرز تهیه سمنو در خانه

طرز تهیه سمنو

 

1- دانه های گندم در یک ظرف بزرگ خیس دهید.

2- دانه ها را روی سینی پخش کنید و پارچه مرطوب روی آن بکشید.

3- 3 روز زمان برای جوانه زدن دانه ها نیاز است.

4- گندم ها را حسابی بکوبید و با کمک ظرف صافی و پارچه ای توری مانند، شیره ی خالص آن را جدا کنید.

5- آرد سبوس دار را به ترکیب آب و شیره اضافه کنید.

6- این مخلوط خوش عطر را مدام هم بزنید تا صاف و یک دست شود.

7- مواد را داخل دیگ بریزید و روی حرارت بگذارید و دائم به هم بزنید تا رنگ آن قهوه ای شود و سمنو سفت شود.

8- آب را به تدریج به این مخلوط سفت و سرخ شده اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیبی صاف و غلیظ به وجود آید.

9- بادام را به سمنو، اضافه کنید و هم زدن را ادامه دهید تا مخلوط، کش بیاید.

10- بعد از اتمام هم زدن، یک ساعت فرصت استراحت به سمنو را روی حرارت ملایم بدهید.

 

عوارض مصرف سمنو

  • افرادی که استعداد اضافه وزن دارند و کم تحرک هستند، نباید بیش از حد از سمنو استفاده کنند.
  • مصرف زیاد سمنو سبب ایجاد نفخ در برخی افراد می‌شود.
  • افراد دارای مزاج سرد باید از خوردن سمنو پرهیز کنند.

 

 

جدیدترین دوره ها​

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسعه فردی
دوره های توسعه فردی
کسب و کار
دوره های کسب و کار
روانشناسی
دوره های روانشناسی
مراقبه - یوگا
دوره های مدیتیشن
دوره های یوگا
زندگی نامه
لینکدونی
مطالب پر بازدید