برخی افراد بر این باورند که داشتن شخصیت محجوب یک ویژگی منفی است. اما حقیقت این است که محافظه کار بودن فواید زیادی دارد و راههای زیادی برای شکوفایی در زندگی با شخصیتی محتاطتر از دیگران وجود دارد. ممکن است ساکت بودن در گروه سخت باشد، عمدتاً به این دلیل که مردم تصور می کنند چیزی اشتباه است و شما ناراحت هستید یا اینکه بی سر و صدا آنها را قضاوت می کنید. اما اگر محتاط هستید، میدانید که این فقط به این دلیل است که از گوش دادن به صحبتهای دیگران لذت میبرید و ترجیح میدهید فقط زمانی که فکر میکنید مفید یا ضروری است، نظر بدهید.
این طور نیست که هرگز صحبت نمی کنید، اما بیشتر اوقات این پچ پچ در ذهن شما اتفاق می افتد.
غالباً افراد محتاط درون گرا هستند که شخصیت طبیعی آنها به روشی آرام تر و متفکرانه تر برای تعامل کمک می کند. آیا این صدا شبیه شماست؟
ویژگی های شخصیتی محافظه کار
افرادی که محتاط هستند ویژگی های شخصیتی خاصی دارند . اونها می تونند … باشند:
آرام و خونسرد
خودکفا
ساکت
مهار شده
درون نگر
محتاطانه
متعادل
خودبسنده
از نظر عاطفی پایدار است
اگرچه آنها لزوما خجالتی نیستند، اما افراد محتاط ترجیح می دهند خود را حفظ کنند، مگر اینکه موضوعی مطرح شود که واقعاً برای آنها مهم باشد.
آنها متفکران عمیقی هستند و ترجیح میدهند به جای اینکه خودشان را بیرون بگذارند و به روی جمعیت بزرگتری باز شوند، به صحبتهای دیگران در گروه گوش کنند.
منظور از محافظه کار بودن چیست؟
محافظه کار بودن ایرادی ندارد. اگرچه دیگران می توانند شما را خجالتی یا حتی گوشه گیر تصور کنند، اما شما دارای ویژگی هایی هستید که به خوبی به شما و اطرافیانتان خدمت می کند.
افراد محتاط این توانایی را دارند که احساسات خود را برای خود نگه دارند و به راحتی تحریک نمی شوند .
وقتی احساس میکنند احساسات به وجود میآیند، افرادی که محتاط هستند میتوانند نظرات خود را برای خود نگه دارند و رفتاری آرام و جمع داشته باشند.
آنها می توانند به طور خصوصی محتوای فکری و احساسی خود را بدون خشم یا ناراحتی دیگران مدیریت کنند.
ممکن است افراد محتاط به نظر رواقی بیایند ، اما این بدان معنا نیست که آنها ناراضی یا ناراحت هستند.
از آنجایی که تمایل دارند نظرات خود را برای خود نگه دارند، به ندرت تأثیر عاطفی نامناسبی را بر افراد دیگر تحمیل می کنند.
درعوض، در مورد اطلاعاتی که می شنوند فکر می کنند و برای مدتی طولانی تا زمانی که صحبت می کنند (اگر احساس نیاز به انجام آن کنند) در مورد آن فکر می کنند.
چرا من محافظه کار هستم؟
دلایل احتمالی زیادی وجود دارد که می توانید محافظه کار کنید، و هیچ یک از آنها نیازی به منفی بودن ندارند.
محتاط بودن ممکن است بخشی از تیپ شخصیتی درونگرا شما باشد. اما حتی افراد برون گرا نیز می توانند در شرایط خاصی محفوظ باشند.
شاید محفوظ بودن شما را خوشحال و راضی کند. ممکن است نیازی به انطباق با خواستههای جامعه نداشته باشید و همه چیز را در آنجا قرار دهید تا همه ببینند.
درعوض، انتخابی بودن در مورد اطلاعاتی که با دیگران به اشتراک میگذارید و با چه کسانی به اشتراک میگذارید، راحت میشوید.
شاید شما محتاط هستید زیرا نمی خواهید اوضاع را در زندگی خود پیچیده کنید. اگر محتاط هستید، به این معنی است که شما از خودآگاهی بالایی برخوردار هستید و فرصت زیادی برای قضاوت یا برچسب زدن به شما به مردم نمی دهید.
استقلال شما به شما این امکان را می دهد که بدون مشورت با افراد دیگر برای نظرات آنها تصمیم بگیرید، که به طور طبیعی می تواند باعث شود که شما محتاط شوید.
چه به ویژگی های محافظه کار خود افتخار کنید یا بخواهید آنها را تغییر دهید، مهم است که بدانید چگونه می توانید در زندگی پیشرفت کنید در حالی که همچنان محتاط هستید.
در اینجا چند نکته خوب برای داشتن بهترین زندگی با این نوع شخصیت آورده شده است.
راه هایی برای پیشرفت با شخصیتی محافظه کار
1. تیپ شخصیتی خود را بپذیرید
ویژگی های طبیعی خود را در آغوش بگیرید و احساس نکنید که برای راضی نگه داشتن دیگران نیازی به بی اعتباری ندارید.
ممکن است متوجه شوید که افراد اطراف شما شخصیت های متفاوتی نسبت به شما دارند، بنابراین ممکن است سعی کنید خود را با خود وفق دهید.
این تلاشها ممکن است در کوتاهمدت جواب دهند، اما پس از مدتی تلاش، احساس خستگی و ناامنی خواهید کرد.
نمایی که ایجاد می کنید باعث استرس و ناراحتی شما می شود.
با این حال، اگر صادقانه زندگی کنید و رفتار محدودتر خود را بپذیرید، از رشد، موفقیت و فرصت های بیشتری در زندگی برخوردار خواهید شد. شما می توانید بیشتر روی کار و روابط نزدیک خود تمرکز کنید تا اینکه بخواهید کسی باشید که نیستید.
2. بپذیرید که روش های سنتی ممکن است برای شما کارساز نباشد
برخی از افراد نسبت به چیزی که بسیار رایج است، وسواس پیدا میکنند، مانند یک سخنران انگیزشی خاص یا یک کتاب خودیاری عالی که به آنها کمک کند خودشان را بهتر بشناسند.
به عنوان یک فرد محتاط، شما قبلاً با احساسات خود هماهنگ شده اید و ممکن است نیازی به حمایت با خودآگاهی نداشته باشید. با این حال، ممکن است در مورد نحوه کار با افرادی که انگیزه های متفاوتی نسبت به شما دارند به مشاوره نیاز داشته باشید.
بسیاری از افراد محتاط با معیارهای سنتی موفقیت انگیزه ندارند. برای پیدا کردن آنچه برای شما مفید است، کشف کنید که چه چیزی به شما انگیزه و الهام می دهد.
پیشنهادی: دوره شخصیت شناسی جردن پیترسون
3. آنچه را که شما را عقب نگه می دارد پیدا کنید
خارج شدن از منطقه آسایش سخت است – به خصوص برای یک فرد محتاط. این مانع ممکن است شما را از رسیدن به اهداف شخصی و حرفه ای خود باز دارد.
محرک های بیرونی بیشتر از افراد دیگر بر افرادی که محتاط هستند تأثیر می گذارد.
بنابراین، بیرون رفتن از منطقه راحتی و احتمالاً افشای نقاط ضعف درک شده خود می تواند یک مانع ذهنی باشد. اجتناب از این خطر آسان تر از مواجهه با آن است.
چه نمیخواهید خود را کشش دهید، چه ترس از شکست یا طرد شدن یا چیز دیگری دارید، مشخص کنید چه چیزی شما را عقب میاندازد. کشف این یکی از اولین کارهایی است که یک فرد محتاط می تواند برای پیشرفت انجام دهد.
4. خودتان را با دیگران مقایسه نکنید
در حالی که افرادی که محتاط هستند عمدتاً منظم و هدف گرا هستند ، ممکن است ویژگی های رقابتی سایر افراد جاه طلب را نداشته باشند.
اگر کسی را ببینید که خوب کار می کند و شما خوب نیستید، ممکن است احساس شکست کنید. به جای سنجش موفقیت خود با دیگران، خود را با فردی که دیروز بودید مقایسه کنید.
این تمرین به شما کمک می کند تا روی دستاوردهای شخصی و حرفه ای خود متمرکز بمانید.
5. اطراف خود را با افراد محافظه کار دیگر احاطه کنید
برای کمک به جلوگیری از مقایسه های منفی، اطراف خود را با افرادی احاطه کنید که شبیه شما هستند یا کسانی که قدردان ذات محجوب شما هستند.
بودن در کنار افراد همفکر به شما کمک می کند تا دیگر افراد را به عنوان رقیب نبینید و آنها را به عنوان یک گروه حمایت کننده از افراد با اهداف مشابه ببینید.
ممکن است مدتی طول بکشد تا گروه همفکر خود را پیدا کنید، اما زمانی که آن را پیدا کردید متوجه خواهید شد.
6. شغل مناسب با شخصیت خود را انتخاب کنید
افراد محافظه کار تمایل دارند بهترین کار خود را به تنهایی، با وقفه های بسیار کم و زمان زیادی برای تمرکز انجام دهند.
شغل خود را بر این اساس انتخاب کنید، که احتمالاً شامل سفرهای زیاد، پروژه های گروهی مکرر یا شغلی با فرهنگ ملاقات محور نیست.
شرکت هایی که گزینه کار از خانه را ارائه می دهند ممکن است برای افرادی که رزرو شده اند مفید باشند.
داشتن گزینه کار از خانه در روزهای خاص، در محیطی که بتوانید کنترل کنید، ممکن است بعد از یک هفته پرمشغله در دفتر کار مفید باشد.
7. از نوشتن به نفع خود استفاده کنید
اگر محتاط باشید، احتمالاً از طریق نوشتن خلاقانه بیشتر از صحبت کردن احساس راحتی می کنید.
دوست دارید قبل از به اشتراک گذاشتن افکار خود با دیگران، یک موضوع را به دقت بررسی کنید. از این به نفع خود استفاده کنید و ایده ها و افکار خود را قبل از جلسات یادداشت کنید.
در جلسات حرفه ای، یادداشت های کتبی خود را بیاورید یا مطمئن شوید که طرح کلی از مسائلی که می خواهید به آنها بپردازید، داشته باشید.
8. روی نقاط قوت خود تمرکز کنید
در حالی که محفوظ بودن در اتاقی پر از افراد پرحرف ممکن است یک نقطه ضعف به نظر برسد، لازم نیست زمانی که به نقاط قوت خود بازی می کنید اینطور باشد.
از آنجایی که شما محفوظ هستید، میتوانید به سرعت اطلاعات را جذب کنید، پویایی گروه را مشاهده کنید و به چیزهای کلیدی که ممکن است دیگران از دست بدهند توجه کنید.
مواردی را که در ایمیل بعدی مشاهده می کنید به سایر اعضای گروه اشاره کنید تا بتوانند دیدگاه منحصر به فرد شما را ببینند.
9. صحبت کنید
اگر حرف مهمی برای گفتن دارید حتماً صحبت کنید. اگر در یک جلسه ایده خوبی دارید یا متوجه یک مشکل بالقوه بزرگ هستید، ساکت نمانید.
وقتی چیزی برای گفتن دارید، به خودتان فشار بیاورید تا آن را بگویید. هنگامی که شروع به صحبت می کنید، احتمالاً از واکنشی که از دیگران دریافت می کنید خوشحال خواهید شد.
از آنجایی که شما فردی نیستید که تکاندهنده صحبت کنید، مردم علاقه بیشتری به گوش دادن به صحبتهای شما خواهند داشت.
10. روابط نزدیک مهم را ایجاد کنید
به جای اینکه کمی با افراد زیادی صحبت کنید، اهمیت صحبت کردن در زمانی که احساس می کنید با کسی ارتباط دارید را به خاطر بسپارید.
لازم نیست همه را بشناسید، اما ایجاد روابط عمیق و قوی با معدود افراد کلیدی در زندگی شخصی و حرفه ای شما که می توانند به شما در رسیدن به اهدافتان کمک کنند، ارزشمند است.
11. نگرش مثبت را حفظ کنید
به تمایل خود به محجوب بودن به عنوان یک عیب نگاه نکنید. این نیست.
چیزهایی را که به خصوص برایتان دشوار است تصدیق کنید و یک طرز فکر رشد را اتخاذ کنید تا تشخیص دهید که می توانید از هر مانعی عبور کنید و از اشتباهات درس بگیرید.
افرادی که طرز فکر رشد دارند بیشتر از کسانی که اینطور نیستند پیشرفت می کنند، زیرا در هر کاری که انجام می دهند تلاش می کنند بهتر شوند.
12. آگاهی را توسعه دهید
دانش و آگاهی خود را در مورد اینکه چه زمانی با تمایل طبیعی خود به ساکت ماندن و چه زمانی بهتر است آن را نادیده بگیرید، توسعه دهید.
به عنوان مثال، ممکن است ایده خوبی باشد که به جای اینکه به فکر کردن در مورد آن ادامه دهید، در مورد موضوعی که مدتی در آن فکر کرده اید صحبت کنید.
ممکن است رئیسی داشته باشید که از اعضای تیم انتظار دارد نظرات خود را به اشتراک بگذارند و خود را در تنظیمات گروه بیان کنند.
یاد بگیرید که هر گرایشی را که دارید اصلاح کنید تا به نتایج منفی احتمالی اقدام بیش از حد فکر کنید و بیشتر روی نتایج مثبت بالقوه تمرکز کنید.
13. هر گونه درنگ برای موفقیت را در نظر بگیرید
اگر در مورد دستیابی به موفقیت حرفه ای عصبی هستید، ممکن است از فشار عملکرد، افزایش تقاضاهای اجتماعی و الزامات مربوط به زمان خود ترس داشته باشید.
اگر احساس می کنید در نتیجه ممکن است خود را عقب نگه دارید، به راه هایی فکر کنید که می توانید با این مسائل مبارزه کنید. وقتی می دانید پتانسیل بالایی دارید، توانایی ها یا آینده خود را خراب نکنید.
اگر شغل فعلی شما بیش از آنچه می خواهید به ناراحتی نیاز دارد و سعی کرده اید خود را کشش دهید، به دنبال کاری باشید که با شخصیت شما مطابقت داشته باشد.
14. موفقیت خود را بر اساس پرستیژ بسازید
دو رویکرد برای دستیابی به موفقیت در زندگی وجود دارد. اولین مورد پرستیژ است که به اشتراک تخصص و دانستن چگونگی کسب احترام اشاره دارد. دیگری تسلط است که شامل استفاده از تاکتیک های زور و ترس بر افراد دیگر است.
تحقیقات نشان می دهد که استفاده از تسلط تنها در کوتاه مدت موثر است زیرا رقبای جدید همیشه سعی می کنند موقعیت شما را زیر پا بگذارند. با این حال، ساختن موفقیت خود بر اساس پرستیژ تأثیر طولانی مدت خواهد داشت.
برای موفقیت نیازی به شخصیتی مسلط ، پر سر و صدا یا فرمانبر ندارید . از ذات محتاطانه خود استفاده کنید و به دیگران نشان دهید که چقدر باید ارائه دهید.
15. بازی را انجام دهید
یادگیری بازی کردن به این معنی نیست که شما باید کسی باشید که نیستید. این به سادگی مستلزم یادگیری انعطاف پذیری است.
به جای اینکه سعی کنید شخصیت خود را تغییر دهید، فقط سعی کنید بخش های مختلف شخصیت خود را به افراد مختلف نشان دهید تا بتوانید بهتر با آنها ارتباط برقرار کنید.
با دیگران در مورد چیزهایی که می دانید به آنها علاقه مند هستند صحبت کنید و سعی کنید با مشاهده دیگران گفتگو و رویکرد خود را تطبیق دهید.
چگونه با یک فرد محافظه کار برخورد می کنید؟
اگر با یک فرد محافظه کار سروکار دارید یا این شخص برای شما کار می کند یا با شما کار می کند، خوشحال خواهید شد که برای شناخت بهتر او وقت بگذارید.
در اینجا چند فکر در مورد برخورد با یک فرد محتاط وجود دارد:
اگر حرفی نزنند، تصور نکنید که نظرات یا احساساتی ندارند . از آنها دعوت کنید تا افکار خود را به اشتراک بگذارند.
به آنها زمان بدهید تا در صورت نیاز به آنچه می خواهند بگویند با دقت فکر کنند. اگر این کار را بکنید پاسخ کامل تری دریافت خواهید کرد.
بدانید که طبیعت محجوب آنها به این معنا نیست که آنها شما را دوست ندارند یا نمی خواهند با شما وقت بگذرانند. انجام می دهند.
درک کنید که آنها در مواقع پر استرس یا هیجانی چقدر می توانند قدرتمند باشند زیرا می توانند آرامش و متانت خود را حفظ کنند.
در طول مکالمه، صحبت های کوچک را دور بزنید و سعی کنید از طریق گفتمان عمیق و معنادار ارتباط برقرار کنید.
از جست و جوی بیش از حد عمیق در زندگی شخصی آن ها بپرهیزید، مگر اینکه برای انجام این کار دعوتی دریافت کنید.
به یاد داشته باشید که آنها خودکفا هستند و اغلب نمی خواهند یا نیازی به مشاوره یا ورودی ندارند.
افراد محتاط می توانند دوستان، شرکا، مدیران و کارمندان ثابت قدم، قابل اعتماد، با ملاحظه و متفکر پیدا کنند. اگر برای شناختن آنها و درک آنها وقت بگذارید، چشمه خوبی از لذت را در حضور آنها کشف خواهید کرد.
افکار نهایی
آیا شخصیتی محافظه کار دارید؟
داشتن شخصیتی که باعث میشود در زندگی محتاط تر باشید، مطمئناً نباید شما را از پیشرفت، چه از نظر حرفهای و چه از لحاظ شخصی، باز دارد.
با نقاط قوت خود بازی کنید و درک کنید که بسیاری از افرادی که به خاطر موفقیت خود مشهور شده اند، افراد محتاط تری بودند.
اگر احساس میکنید به تواناییهای بالقوه خود دست نمییابید، پانزده نکته ذکر شده در بالا را در نظر داشته باشید، و خواهید دید که میتوانید با شخصیت محتاطانه خود پیشرفت کنید.