مجله قهرمان

مهارت یادگیری را تقویت کنید

یادگیری صرفا مختص محیط‌های آموزشی نیست. تقریبا هر کاری که می‌کنیم نتیجه چیزی است که در گذشته آموخته‌ایم. مثلا در کودکی یاد می‌گیریم که غذا بخوریم، توجه دیگران را به خود جلب کنیم، چهاردست‌وپا راه برویم و روی پای خود بایستیم. وقتی هم که بزرگ‌تر می‌شویم، طیف وسیعی از مهارت‌ها را می‌آموزیم.

برای مثال انسان مهارت‌های زیادی را یاد گرفت تا طرح اولیه چرخ را توسعه دهد و با آن خودرو بسازد. یادگیری در زندگی ما انسان‌ها نقش بسیار مهمی دارد و همچنان در آینده نیز این نقش مهم را ایفا خواهد کرد؛ زیرا پیشرفت جامعه بشری و توسعه فردی‌ ما در گرو بیشتر یاد گرفتن است.

 

یادگیری فرایندی مستمر است که از تولد شروع می‌شود و تا زمان مرگ ادامه می‌یابد، فرایندی که در آن از تجربیات خود برای مواجهه با موقعیت‌های جدید و ایجاد روابط استفاده می‌کنیم.

 

اما خودِ یادگیری چطور؟ آیا می‌شود یادگیری را آموخت؟ آن را آموزش داد یا در آن بهتر شد و آن را تقویت کرد؟ آیا یادگیری تنها به هوش و ذکاوت فرد وابسته است؟ آیا یادگیری روش یا اصول خاصی ندارد تا آن را رعایت کنیم و به نتیجه مطلوب برسیم؟

آیا هر کسی می‌تواند اصول یادگیری را بیاموزد؟ آیا نباید یادگیری را به عنوان یک مهارت در نظر بگیریم؟ اگر اینطور است، آیا آموزش مهارت یادگیری نباید از اولویت‌های زندگی ما باشد؟

پاسخ همه‌ی این سوال‌ها مثبت است. تا همین چند سال اخیر هم اگر فردی در یادگیری مهارتی جدید موفق نبود می‌گفتیم آن فرد IQ ضعیفی دارد یا بهره هوشی‌اش پایین است. اما اکنون می‌توانیم بگوییم او خوب یاد نگرفته است یا نمی‌داند چطور می‌شود خوب یاد گرفت.

یادگیری باید نیازی شخصی را برآورده کن

 

مهارت یادگیری چیست؟

مهارت یادگیری عاداتی هستند که می‌توانند در طول زندگی شما برای تکمیل پروژه‌ها و برقراری ارتباط مؤثر مورد‌ استفاده قرار گیرند. آن‌ها می‌توانند به طور مداوم توسعه و بهبود یابند تا در انجام کارهای روزمره یا دستیابی به نقاط عطف شغلی به شما کمک کنند. در گذشته افرادی که در یادگیری عملکرد ضعیفی داشتند و نسبت به اشخاص دیگر سخت تر عمل می کردند را افرادی کم هوش یا با بهره هوشی بسیار ضعیف تلقی می کردیم. اما بعد ها مشخص شد که یادگیری یک مهارت است و آگاهی لازم را در این زمینه بدست آورده ایم که برای یادگیری می توانیم از یک روش به خصوص نتیجه بهتری بدست آوریم.

منظور از یادگیری، تغییر در رفتاری است که در نتیجه تجربه به دست می‌آید. برای آن که مهارت‌های یادگیریمان تقویت شوند، در ابتدا باید با سبک یادگیری خودمان آشنا شویم و از قوه تفکر خود استفاده کنیم تا به بهترین نتایج دست یابیم.

 

انواع مهارت های یادگیری چیست؟

به طور کلی مهارت های یادگیری به دسته های زیر تقسیم می شود:

انواع یادگیری

 

۱. مهارت یادگیری: سازمانی

  1. سازماندهی؛
  2. مدیریت زمان؛
  3. چندوظیفه‌ای بودن؛
  4. توسعه استراتژی؛
  5. مدیریت اطلاعات؛
  6. یادداشت برداری؛
  7. تمیز کردن فضای کار؛
  8. داشتن برنامه‌ی زمان‌بندی‌شده؛
  9. هماهنگی رویدادها؛
  10. بهره‌وری.

 

۲. مهارت یادگیری: ارتباطی

  1. گوش دادن فعال؛
  2. تجزیه‌و‌تحلیل وضعیت؛
  3. تکنولوژی مطمئن؛
  4. سواد رسانه‌ای؛
  5. همدلی؛
  6. استدلال متقاعدکننده؛
  7. شفاف‌سازی؛
  8. توجه؛
  9. سخنرانی عمومی؛
  10. مهارت نوشتن.

 

۳. مهارت یادگیری: همکاری

  1. رهبری؛
  2. تیم‌محوری؛
  3. حل تعارض؛
  4. سازش؛
  5. درگیر شدن در کار؛
  6. قابلیت اطمینان؛
  7. تخصیص منابع؛
  8. مدیریت پروژه؛
  9. تفویض وظیفه؛
  10. هدفگذاری.

 

۴. مهارت یادگیری: تفکر انتقادی

  1. تفکر انتقادی؛
  2. مهارت توجه به جزئیات؛
  3. ارزیابی؛
  4. تفکر تحلیلی؛
  5. استنباط؛
  6. مهارت خودتنظیمی؛
  7. حاشیه‌خوانی؛
  8. تفسیر متن؛
  9. تصمیم‌گیری؛
  10. مقایسه و برابر کردن.

 

۵. مهارت یادگیری: خلاقیت

  1. حل مسئله؛
  2. تطبیق‌پذیری؛
  3. وارونه‌ کردن مسئله؛
  4. کنجکاوی؛
  5. نوآوری؛
  6. طوفان فکری؛
  7. سرگرم‌کننده بودن؛
  8. داشتن ذهن باز؛
  9. استفاده‌ی مجدد؛
  10. نوشتن خلاقانه.

 

 

چگونه مهارت های یادگیری خود را تقویت کنیم

بخش زیر راه‌هایی را شناسایی می‌کند که می‌توانید مهارت‌های یادگیری خود را بهبود بخشید و با انجام این کار، به یک نامزد شغلی مطلوب برای کارفرمایان بالقوه تبدیل شوید:

  1. مناطق ضعیف را شناسایی کنید.
  2. عادات بهتر را در زندگی روزمره خود تمرین کنید.
  3. در یک دوره اجتماعی شرکت کنید.
  4. در فرصت های داوطلبانه شرکت کنید.

 

۱. نقاط ضعف را شناسایی کنید

اولین قدم برای بهبود مهارت های یادگیری، شناسایی زمینه هایی است که می دانید می توانید در آنها پیشرفت کنید. شما ممکن است نقاط ضعف خود را مانند ارتباطات، بهره وری، سازگاری، تصمیم گیری یا ترکیبی از این ویژگی ها شناسایی کنید. آگاه کردن خود از نقاط ضعف می تواند به شما کمک کند تا به نحوه تأثیرگذاری آنها بر زندگی روزمره خود توجه بیشتری داشته باشید.

 

۲. عادات بهتر را در زندگی روزمره خود تمرین کنید

گام دوم برای بهبود مهارت‌های یادگیری این است که برای تمرین بهتر این مهارت‌ها در زندگی روزمره تلاش کنید. منظورتان را هنگام صحبت کردن با یک نفر روشن کنید یا برای جلوگیری از ارتباط نادرست از او توضیح بخواهید. اهداف معقولی را برای کارهای خانگی یا کارهای مربوط به کار تعیین کنید و سعی کنید آنها را در چارچوب زمانی که برای خود تعیین کرده اید به پایان برسانید.

شما می توانید با امتحان کردن چیزی خارج از منطقه راحتی خود، خواه یک فعالیت یا سفر به منطقه ای دیگر، روی توانایی خود برای سازگاری با موقعیت های جدید کار کنید. شما می توانید بر روی مهارت های تصمیم گیری خود با سنجیدن نتیجه بالقوه یک اقدام پیشنهادی مانند غذا خوردن در خارج از منزل در مقابل خوردن غذایی که از قبل دارید کار کنید.

با تمرین عادات بهتر در زندگی روزمره خود، می توانید آنها را بیشتر در زمینه های مربوط به کار اعمال کنید.

 

۳. در یک دوره اجتماعی شرکت کنید

اگر می‌خواهید به خارج از منطقه آسایش خود دسترسی پیدا کنید، در نظر بگیرید که یک دوره اجتماعی در منطقه‌ای بگذرانید که با آن راحت نیستید. دوره ای را در زمینه نویسندگی خلاق یا سخنرانی عمومی در نظر بگیرید تا به شما کمک کند تا استراتژی های جدیدی را برای نوشتن و سخنرانی در مقابل مخاطبان پرورش دهید.

 

۴. در فرصت های داوطلبانه شرکت کنید

با شرکت در فرصت های داوطلبانه می توانید مهارت های خود را در زمینه تیم سازی، رهبری، همدلی و مدیریت زمان تقویت کنید. چیزی را پیدا کنید که به آن علاقه دارید و در حین کار داوطلبانه روی مهارت های یادگیری خود کار کنید.

 

مهارت های یادگیری در محیط کار

بخش زیر به بررسی چند روش یادگیری مهارت‌ها می‌پردازد که می‌تواند به یک محیط کاری مثبت کمک کند:

 

حفظ یک فضای کاری سازمان یافته

حفظ یک فضای کاری تمیز و منظم می تواند به شما کمک کند تمرکز خود را حفظ کنید و شما را از دست دادن مدارک مهم و سایر موارد مرتبط با کار دور نگه دارد. یک فضای کاری سازمان‌یافته می‌تواند به افزایش بهره‌وری کمک کند و همچنین می‌تواند به شما کمک کند تا به عنوان یک حرفه‌ای سازمان‌یافته معرفی شوید.

 

پیدا کردن معنا در شغل خود

می توانید موقعیت شغلی و مسئولیت های خود را ارزیابی کنید تا آنها را در زمینه بزرگتر شرکت خود تفسیر کنید. این می تواند به القای معنا در وظایف به ظاهر بوروکراتیک کمک کند و احتمالاً بر بهره وری و رضایت شغلی شما تأثیر بگذارد.

 

پایبندی به ضرب الاجل

اینکه بتوانید زمان خود را به طور موثر مدیریت کنید می تواند تعیین کند که آیا می توانید ضرب الاجل هایی را برای تکالیف کاری خاص رعایت کنید یا خیر. از دست دادن ضرب الاجل ها نه تنها می تواند به جایگاه حرفه ای شما آسیب برساند، بلکه به عملکرد شرکت شما به عنوان یک کل نیز آسیب می رساند.

 

کار با اعضای تیم

صرف نظر از حرفه خود، به احتمال زیاد در تعاملات روزانه با همکاران و افراد بالاتر شرکت خواهید کرد. مهم است که روش‌های ارتباطی خوب و استراتژی‌های تیم‌سازی برای ایجاد روابط سالم در محل کار داشته باشید که به بهره‌وری شرکت شما کمک کند.

 

سازگاری با تغییرات محیطی

هنگامی که تغییراتی در پرسنل، فضاهای اداری یا نحوه انجام وظایف روزانه ایجاد می شود، این می تواند تأثیر منفی بر بهره وری شما داشته باشد. توانایی انطباق با تغییر و درک نقش آن در موفقیت مستمر یک سازمان می تواند به شما کمک کند حتی در میان تغییرات محیطی به انجام وظایف خود به خوبی ادامه دهید.

 

چگونه مهارت های یادگیری خود را برجسته کنیم

شما می توانید مهارت های یادگیری خود را با گنجاندن آنهایی که برای یک شغل خاص مفیدتر هستند در مواد درخواستی خود و در طول مصاحبه شغلی به کار ببرید. در این بخش نحوه پیاده سازی این ویژگی ها در رزومه، نامه پوششی و در یک مصاحبه شغلی بحث خواهد شد.

 

مهارت های یادگیری برای رزومه شما

مهارت های یادگیری را می توان در چندین بخش از رزومه شما گنجاند. می توان از آنها برای توصیف شما در بیان خلاصه یا عینی استفاده کرد. آنها می توانند ویژگی های نرم (بین فردی) شما را در بخش مهارت های شما نشان دهند. آنها همچنین می توانند برای توصیف وظایف شغلی شما در تجربیات کاری قبلی استفاده شوند.

 

مهارت های یادگیری برای نامه شما

نامه پوششی شما فرصتی برای گسترش نکاتی است که در رزومه شما مطرح شده است. می‌توانید از مهارت‌های یادگیری خود به‌عنوان راهی برای ارائه تصویری عمیق‌تر از تجربیات کاری مرتبط استفاده کنید و از چند مهارت یادگیری استفاده کنید که احساس می‌کنید بهترین ویژگی‌های قابل استخدام شما را در توصیف خود برای یک کارفرمای بالقوه نشان می‌دهند.

 

مهارت های یادگیری برای مصاحبه شغلی

می‌توانید از مهارت‌های یادگیری خود در طول مصاحبه شغلی استفاده کنید تا خود را به عنوان یک فرد کامل به یک کارفرما معرفی کنید. مطمئن شوید که مهارت های ارتباطی خود را از طریق گوش دادن فعال و عادات مکالمه محترمانه در طول مصاحبه نشان می دهید. همچنین می‌توانید مهارت‌های یادگیری خود را در پاسخ به سؤالات مصاحبه خاص، مانند «نقاط قوت و ضعف شما چیست؟» پیاده‌سازی کنید.

این سوال می تواند فرصت خوبی برای شما باشد تا از مهارت های یادگیری خود به عنوان نمونه هایی از نقاط قوت و ضعف خود استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که مهارت‌های یادگیری را انتخاب کنید که ویژگی‌های منحصر به فرد شما را منعکس کند و در عین حال نقاط ضعفی را انتخاب کنید که می‌تواند نکات مثبت بالقوه باشد.

 

خروج از نسخه موبایل