مجله قهرمان

۵ نوع سبک ارتباطی

ارتباط خوب، پایه و اساس روابط سالم در محل کار و همچنین در زندگی شخصی شماست. ابزارهای ارتباطی مانند گوش دادن به شخص دیگر، درک سخنان او و ارائه پاسخی متفکرانه به ایجاد تفاهم کمک می‌کند.

با این حال، حتی با وجود ابزارهای ارتباطی مؤثر، هر کسی از سبک‌های ارتباطی متفاوتی استفاده می‌کند. تربیت، شخصیت، فرهنگ و سایر جنبه‌های فردی شما بر نحوه ارتباط شما با دیگران تأثیر می‌گذارد.

وقتی افرادی با سبک‌ها و انواع مختلف ارتباط با هم تعامل دارند، احتمال سوءتفاهم یا سوءتفاهم افزایش می‌یابد. با این حال، از آنجایی که ارتباط یک مهارت اکتسابی است، همیشه جایی برای پیشرفت وجود دارد.

با مجله قهرمان همراه باشید و برای تقویت مهارت‌های ارتباطی‌تان، ممکن است مفید باشد که ابتدا با سبک‌های ارتباطی آشنا شوید و انواع مختلف ارتباط را بیاموزید. از آنجا، می‌توانید بر انتقال بهتر ایده‌های خود تمرکز کنید و شریک گفتگوی مؤثرتری باشید تا روابط قوی‌تری بسازید.

سبک‌های ارتباطی چیستند؟

سبک ارتباطی به نحوه تعامل شما با دیگران و ابراز وجود با استفاده از اشکال مختلف ارتباط، از جمله ارتباط غیرکلامی و کلامی، گفته می‌شود. همه ما در یک یا چند مورد از چهار سبک ارتباطی اصلی زیر قرار می‌گیریم:

دوره های مرتبط

۵ نوع ارتباط

پنج نوع سبک ارتباطی اصلی وجود دارد. اگرچه ممکن است به طور طبیعی در استفاده از یکی نسبت به دیگری احساس راحتی بیشتری داشته باشید، اما تسلط بر بیش از یک سبک مفید است.

ارتباط کلامی

ارتباط کلامی استفاده از کلمات نوشتاری یا گفتاری برای انتقال پیام است. شما وقتی با صدای بلند با شخص دیگری صحبت می‌کنید، صرف نظر از اینکه مکالمه شما رو در رو باشد یا نه، به صورت کلامی ارتباط برقرار می‌کنید. همچنین هنگام نوشتن ایمیل، پیامک، نامه و سایر اشکال ارتباط نوشتاری از ارتباط کلامی استفاده می‌کنید. علاوه بر این، ارتباط کلامی شامل پیام‌های پاراکلامی است که نه بر آنچه می‌گوییم، بلکه بر نحوه بیان آن تمرکز دارند و می‌توانند از طریق موارد زیر منتقل شوند:

افرادی که سبک ارتباطی قاطعانه دارند، معمولاً مهارت‌های ارتباطی کلامی قوی دارند. افراد پرخاشگر نیز ممکن است به شدت به ارتباط کلامی متکی باشند، اما لحن و انتخاب کلمات آنها نشان دهنده شدت سبک ارتباطی آنهاست.

نکته‌ی حرفه‌ای: اگر در تلاش برای بهبود مهارت‌های ارتباط کلامی خود هستید، سعی کنید قبل از صحبت کردن مکث کنید. به جای اینکه در حین صحبت طرف مقابل به این فکر کنید که چه بگویید، تمام توجه خود را به او معطوف کنید. پس از پایان صحبت‌های او، به این فکر کنید که چگونه می‌خواهید پاسخ دهید. مکث در تعاملات شما را برای ارائه پاسخ‌های متفکرانه آماده می‌کند و به طرف مقابل کمک می‌کند تا احساس کند که حرفش شنیده می‌شود.

ارتباط غیرکلامی

ارتباط غیرکلامی به نحوه‌ی برقراری ارتباط بدون استفاده از کلمات گفته می‌شود و شامل موارد زیر است:

برای اینکه ارتباط کلامی و غیرکلامی بیشترین تأثیر را داشته باشند، باید با هم هماهنگ باشند. برای مثال، فرض کنید یک دوست صمیمی از شما دور به نظر می‌رسد و شما از او می‌پرسید که آیا همه چیز خوب است. او پاسخ می‌دهد که حالش خوب است، اما از تماس چشمی خودداری می‌کند و هنگام پاسخ دادن رویش را برمی‌گرداند. این نشانه‌های غیرکلامی ممکن است نشان دهد که او تمام ماجرا را تعریف نمی‌کند.

نکته‌ی حرفه‌ای: ارتباط غیرکلامی برای همه به طور طبیعی اتفاق نمی‌افتد. در حین تلاش برای بهبود آن، روی یک حوزه تمرکز کنید. به عنوان مثال، ابتدا تلاش‌های خود را به تقویت تماس چشمی اختصاص دهید. وقتی در این زمینه مهارت پیدا کردید، می‌توانید توجه خود را به انواع دیگر زبان بدن معطوف کنید. با این حال، هنجارهای اجتماعی-فرهنگی و بهترین شیوه‌ها را در نظر داشته باشید. تماس چشمی مستقیم می‌تواند در یک فرهنگ به معنای احترام و در فرهنگ دیگر به معنای بی‌احترامی باشد.

ارتباط کتبی

ارتباط نوشتاری از طریق ایمیل‌های حرفه‌ای، گزارش‌ها، پست‌های رسانه‌های اجتماعی، پیام‌های متنی، پست‌های وبلاگ و هر نوع نوشتار دیگری رخ می‌دهد. از طریق کلمات نوشتاری، شما قصد دارید یک ایده، مفهوم یا احساس را منتقل کنید. هنگام تکیه بر مهارت‌های ارتباط نوشتاری، مهم است که موارد زیر را به خاطر داشته باشید:

ارتباط بصری

ارتباط بصری، بیان یک ایده یا احساس از طریق گرافیک و سایر ابزارهای بصری است. فیلم‌ها، تلویزیون و پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی تصویرمحور، همگی نمونه‌هایی از مکان‌هایی هستند که در آن‌ها تصاویر، احساسات را منتقل می‌کنند. در یک محیط حرفه‌ای، ممکن است از ارتباط بصری برای موارد زیر استفاده کنید:

گوش دادن

گوش دادن بخش مهمی از ارتباط است و یادگیری کمتر صحبت کردن و بیشتر گوش دادن می‌تواند به تشویق مکالمات خوب کمک کند. همچنین تمرین گوش دادن فعال با حفظ تماس چشمی و تکان دادن سر برای نشان دادن توجه کامل شما به گوینده، کلیدی است. هفت نوع اصلی مهارت گوش دادن عبارتند از:

نحوه اتصال به انواع مختلف ارتباطات

در طول روز، شما با افرادی که سبک‌ها و انواع ارتباطی متفاوتی دارند، تعامل دارید. برای اطمینان از برقراری ارتباط خوب، هر دو طرف باید یک راه میانه برای ارتباط برقرار کردن پیدا کنند. در اینجا چند استراتژی مؤثر برای بهبود مهارت‌های ارتباطی شما آورده شده است :

درک بهتر خودتان می‌تواند به شما کمک کند تا فضایی برای ابراز وجود دیگران ایجاد کنید. تلاش برای توسعه مهارت‌های ارتباطی قوی، راهی مؤثر برای ارتباط با افراد، صرف نظر از زمینه و شرایط، است.

علاوه بر این، بهبود ارتباطات در محیط کار می‌تواند به شما در مسیر شغلی‌تان کمک کند. بخشی از داشتن مهارت‌های خوب رهبری، درک اهمیت گوش دادن است. در کنار جنبه‌هایی مانند تمایل به شکست و پرورش فرهنگ اعتماد، گوش دادن فعال یکی از ویژگی‌های رهبری تحول‌آفرین است، سبکی از رهبری که می‌تواند روحیه را تقویت کرده و عملکرد را بهبود بخشد.

منبع

مطالب مرتبط

خروج از نسخه موبایل